Det märktes inte allt för tydligt imorse, men när jag började känna igen symtomen blev jag bara nere.
Värk i kroppen och magen har värkt och krampat hela dagen till och från.
Jag avskyr att missa för mycket i skolan, har ju bestämt att ha så lite frånvaro som möjligt! Det är svårt när jag ska gå och bli sjuk hela tiden.
Det värsta med att vara sjuk är att man sover bort hela dagen, det är det enda som hjälper mot frossan och värken. Men jag ska till skolan imorgon, om jag så ska gå på värktabletter hela dagen!

Förövrigt så jobbar jag lite på hemsidan just nu så jag inte missar för mycket, jag vet ju inte riktigt vad alla har tänkt sig men jag kollar runt och tänker ut lite smarta ideér.

FN-rollspelet känns inge vidare längre, känner mig inte ett dugg förberedd längre.. Men efter redovisningen på onsdag ska det nog gå bra =)

Usch för att vara sjuk, jag avskyr det här.


nej nu ska jag försöka läsa lite mer om Israel och planera lite mys inför morgondagen, det blir mys med min malin och förhoppningsvis också med Pontus!

/ Sussi
Idag blir det efterlängtade Footloose med kören! Efter musikalen ska vi till Degenäs herrgård och äta gott tillsammans =)

Efter den goda maten ska jag till Pontus och ha kul med han och hans kompisar =) Dom kommer förmodligen vara ganska borta när jag kommer vid 11 ^^, men vad gör det =)

Det är ju alltid lite roligare med bilder, och för er som läser min bilddagbok blir det ju inte mycket nytt i bloggen, utan jag skriver om ungefär samma sak =)
Dagens outfit!


Köpte västen igår, tänkte att den kommer passa bra till FN-rollspel också =) Blir också perfekt när jag ska till USA =)

Nej nu måste jag cykla mig neråt mot busstationen så jag hinner med bussen :)

Jag AVSKYR verkligen det här värdet något extremt. usch ge mig sommar!

Puss&hej / Sussi
Som alltid. Söndag är den bästa dagen av alla veckodagar!
Dock måste jag plugga helt onormalt mycket den här söndagen, ska skriva naturkunskapprov imorgon! Får se hur det går, jag pluggar ju som sagt inte som förr :/

Hemsidan för komunikationen börjar arta sig! Killarna är faktiskt jätteduktiga!
Förra måndagen kunde jag inte vara med och fota så länge eftersom jag skulle vaccinera mig mot hepatit A och B. Jag gör det redan nu så har jag det gjort till Gambia och USA, jag ska förmodligen till Bulgarien också till sommaren/hösten! :D

Min vecka har förövrigt varit väldigt hetsig. Alla prov har jag skjutit upp till nästa vecka(imorgon) och jag får verkligen ligga i nu! Men snart är det härliga FN-rollspel och sen åker jag till Finland för att träffa Pappa i 10 dagar! =)

Nej nu måste jag fortsätta med naturkunskapen så jag lär mig lite mer om nervsystemet!
Ha en bra söndag!

PS. Måste bara lägga in en bild från fredagsns 18års fest! Grattis Huy!
Jag försov mig imorse, det tycker jag är väldigt dåligt gjort av mig!

Annars vet jag inte riktigt vad jag borde skriva. Kommunikatonen idag var helt okej =) vi fotade lite och fick en supersnabb kurs iatt fotografera med systemkameran och så vidare =)

Det är inte så lätt att göra ansiktsuttryck(ex ilska) utan att vara på det humöret. Tylle var väldigt bra säger han ^^,
Det är även svårt att uttrycka lycka om man är väldigt trött ^^,

Nej nu sitter Tylle och hänger över datorn, så jag ger mig nog nu =)

Ha en bra måndag!


Idag var det dags, vinnaren av stipendiet värt 50.000 kronor skulle utses. Vinnaren får åka till USA under 2(eller 3) veckor på sommaren. Spendera första veckan på lyxhotell i centrala New York och besöka FN högkvarteret varje dag! Resan inkluderar även resa till Kanada och allt avslutas i Washington DC i vita huset!


Jag hade varit nervös hela veckan, hjälp säger jag bara!

Det började med att jag skrev FN uppsatsen för cirka en månad sen. Det gick så dåligt! Jag missuppfattade hela uppgiften och fick skriva om allt i min hast.
När jag en dag skulle rensa skåpet hittade jag min kopia av uppsatsen, jag slängde den eftersom jag var säker på att den var skräp.
Samma dag som jag slängde uppsatsen vinkar Kalle(rektorn) in mig inne på matsalen, jag grips självklart av panik, jag hade inte gjort nåt fel! Jag gick fram till honom tillslut med tunga steg och fick höra "Hej susanna, vad gör du den 10 mars?" lite darrigt svarar jag tillbaka "ingenting tror jag väl..." han svarar med ett leende "Du ska nämligen vara i Örebro då, du är en av de tre som gått vidare i uppsatstävlingen om FN."
Jag blir helt stum och springer till mina tjejer och skriker och hoppar av glädje! JAG GICK VIDARE!
Dagarna fram till Örebroresan var tröga och jag var nervös hela tiden.

Väl framme i Örebro får jag, två andra tjejer från Bregårn och tre elever från Arboga lära oss lite om Odd Fellow som står för stipendiet genom ett sammarbete med USA. Vi fikar och har trevligt fram till att intervjuerna ska börja, jag kallsvettas och blir helt orolig. Jag väljer att börja, sån är jag, först in så har jag det gjort!
På intervjun kom det frågor som "Berätta lite om dig själv.", "Vart är du om 10 år?" och "Vad har du för förväntningar på den här resan?"
Jag svarade enkelt och ganska kort på alla frågor, jag berättade om mig själv och vilka framtidsplaner jag har. Jag hade inte alls några höga förväntningar på resan, bara att det skulle vara så otroligt att få vara i FN högkvarteret.
Efter att alla intervjuats gick vi sex ungdomar ut och åt lite på Donkan, det enda vi kunde prata om var ju uppsatserna och intervjuerna!

Till slut går vi tillbaka och nu är jag nervös på riktigt, när jag sitter vid bordet och lyssnar på hur svårt det var och välja för dem så började jag känna mitt hjärta i bröstkorgen, jag trodde verkligen det skulle flyga ut! Jag började gå yrsel och kände att jag snart skulle svimma, så jag satte mig och kollade ner i bordet istället, tömde hjärnan och hörde bara "Vinnaren av stipendiet är....... Susanna." Jag var i chock, jag trodde helt seriöst att jag skulle svimma, men med ett otroligt brett leende, tårar i ögonen och ett glädjerop förstod jag det. Jag vann.. Jag åker till USA i mitten av juli och får spendera några veckor tillsammans med 9 andra elever från hela Sverige och 200 studenter från hela Europa.

 

Förstår ni lyckan?

Eftersom Johanna la in en liten härlig lista antog jag utmaningen och gör den jag med! =)

Jag är
i skolan just nu.
Jag gillar mina älskade tjejkompisar, ni gör min dag!
Jag äter på tok för mycket.
Jag säger ja till myskvällar med Pontus!
Jag ger mig sällan in i diskussioner jag är okunnig i.
Jag är duktig på Historia och att uppskatta mina nära!
Jag stör mig på människor som anser sig själva vara överlägsna
Jag läser Nybyggarna av Moberg!
Jag är vackrast När jag gått ner 3 kilo och inte har mycket smink.
Jag skrattar alltid åt människor som slår sig.
Jag är en typisk liten ettrig finne
Jag har aldrig varit bra på att köpa kläder.
Jag är lycklig när jag lyckas i skolan =)
Jag trivs inte med trasiga kläder
Jag är dålig på att förlora.
Jag är rädd för insekter och höjder!
Jag älskar min familj, vännerna(INKLUSIVE MARIA PIHL) och Pontus såklart!
Jag uppskattar MARIA PIHL
Jag tror på Gud.

Utmanar alla som läser :)
Som rubriken säger har vi håltimme just nu.
Sitter i rasthallen med tjejerna och funderar på något att skriva om som har med kommunikation att göra.


Efter 15 minuters tänkande kommer jag inte på någonting. Får se om jag får någon snilleblixt under dagen, isåfall flyger den in i bloggen senare ikväll!

Ha en bra dag!

Äntligen! Helgen är här.
Tycker veckan har gått väldigt fort =)

Just nu sitter jag med härlig musik och funderar på att kanske kolla på Vänner.
Vänner - utan tvekan världens bästa serie genom tiderna!
Jag skulle nog behöva skratta lite åt Joey och alla andra i Vänner, men Joey är ju bäst.
Han är Så dum så han blir söt, han förstår inte mycket och det gör honom väldigt charmig, däremot vet han hur man ska ragga upp snygga tjejer! Men han är ju lite dum mot tjejerna när han inte ringer efter en date.

Nog om det!
Nu ska jag börja helgen med vänner och sedan ska min helg  spenderas tillsammans med Pontus och även Hanna, hon kom hem från Egypten inatt! fy vad orättvist, jag vill också resa!

Ha en härlig fredag gott folk!

Min dag började verkligen dåligt!
Var till tandläkaren och dom lagade en gammal lagning com hade gått sönder.
Jag har fortfarande ont i hela tandköttet, men bedövningen har släppt.

Lite tråkigt att Wix inte fungerade.. Men nu ska vi in på SumoPaint istället.
Senare ikväll blir det träning, och nu ska min älskade älskade Malin vara med!

Ha det bra och hoppas ni har haft en bättre torsdag än mig! =)

Här var jag i Finland sommaren 2006.  Vi har en söt sommarstuga som gått i arv i familjen i snart fyra generationer. förhoppningsvis skulle det vara möjligt för mig att behålla stugan men jag vet inte riktigt hur ofta jag skulle vara kapabel till att besöka den =)

En härlig sommarbild från Ruukki i Finland. Bilden är tagen sommaren 2006 när jag var och hälsade på min Pappa.
Bilden är tagen på baksidan av våran sommarstuga, den har gått i arv i snart fyra generationer. Det var pappas morfar som byggde torpet och det står fortfarande fint. Dock rasar det när som helst eftersom de aldrig byggde grunden till kammaren ordentligt.
En härlig bild från Skagen i Danmark.  Jag var där sommaren 2006 och 2007. Just den här bilden tror jag är från sommaren 2006.   Jag tycker bilden ger en härlig känsla av ett vackert vykort.
En bild från Skagen i Danmark. Jag tycker bilden ser ut som ett vykort.
Långt borta i horrisonten kan man även se stora skepp som far förbi.
Danmark är ett väldigt bra semstermål för den som inte gillar att åka allt för långt!



Här är en härlig vinterbild från norra Finland. På bilden är det släkt från min pappas frus sida tillsammans med mig och pappa, jag och pappa sitter längst ut på bilden. Jag sitter snällt i hand knä =)
En vinterbild från centrala Finland. Här ser vi min pappa och jag sitta längt ut till höger. Jag sitter självklart i pappas knä, pappas flicka som jag är!



Jag kände att jag var illa tvungen att lägga upp den här bilden.   I Danmark stekte solen och vi badade i havet, de vita stränderna på västkusten är långa och härliga.  Vi grävde ner varandra i sanden väldigt djupt, det var svårt att andas och omöjligt att ta sig därifrån.   Så som ni ser på bilden blev jag utsatt för tortyr när jag låg i sanden!
När värmen bränner och hanvsalten klibbar kan det vara skönt att bli nergrävd i den svala sanden.
Dock fick jag en ganska jobbig upplevelse när jag blev nergrävd! Det är svårt att få luft och det är omöjligt att ta sig ur!
Jag gillar ändå bilden eftersom den har sin lilla charm i sig. man ser sandslottet i högra hörnet också.





Här är en till härlig vinterbild. Denna gång är den från Sälen när jag åkte dit tillsammans med min syster och hennes familj(+ den höggravida hunden!) och min bror och hans fru. Vi hade det supermysigt, och en vecka i backarna är svårt att tacka nej till!
En härlig vinterbild till från Sälen!
Här sitter jag längst till vänster brevid min brors fru.
Den stora hunden är höggravid, det är därför det ser ut som att hon har spenor!
På bilden ser man även min systers sambo, min systerdotter och till sist min syster. Min bror tar bilden =)
När jag satt och skulle leta upp en bra dikt blev jag bara arg över att det finns så många löjliga kärleksdikter, så jag tänkte slå till hårt på den sötaste av dem alla!


  När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka, när du fnissar som en liten flicka. När man känner nåt man cant deny, when the eagels fly over mountain high. När all oro är som bortblåst och försvunnen, när simba återvänder i lejonkungen. När man bara drar replik för att slippa krångla, min pappa är rik vill du hångla? Om man spärrar upp sina ögon och tittar bakåt med huvudet ut, då ser man galen ut! Det har egentligen inte hit och höra det är bara en grej man kan göra. När jag dansat med Elin en sommarnatt lång och vi satt på en parkbänk, jag var kär hon drack rom. När Elin sa att jag var den vackraste som finns, tittade in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
 

  Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv, våga chansa och se hur det går. Vad är fegt, vad är mod, What is love, baby dont hurt me, dont hurt me no more.
Jag vet att söndagar kan vara bland de tråkigaste dagar som finns, men inte för mig! Söndagen är mysig och avkopplande, med några rutiner jag måste ha ^^, Det första är att vakna såklart, annars hade det varit jobbigt. Jag gör en härlig stor god frukost åt mig själv(och idag fick jag även göra äggröra till min pojkvän), gärna något jag annars inte orkar göra i ordning. Jag ligger och bara tar det lugnt till en film eller ligger och läser en bra bok. Från halv fem till halv sju tränar jag, det jobbigaste passet i veckan. Vi börjar alltid med styrketräning som ligger på en timme, då går vi genom hela kroppen och man är härligt trött efter. Efter styreträningen drar jag till spinningsalen där ett pass på en timme börjar. Det är bland det jobbigaste jag vet, men man mår så bra efteråt! Efter träningen är jag helt slut, vill äta massor med mat och ligga och ta det lugnt. Idag blev det pizza, jag slukade en hel barnpizza, men mådde verkligen inte bra efteråt. Nu två timmar senare känner jag mig fortfarande mätt efter all mat. Träningen är det som gör mina söndagar så bra, att få avsluta veckan med två träningspass, och jag älskar såklart umgänget som Colluseum bjuder på. Nu är klockan snart elva, vilket betyder att jag ska krypa ner i sängen efter en härlig helg så jag kan vara pigg imorgon! Jag känner verkligen att träningen får ta plats i min vardag nu, känner mig mer motiverad än någonsin att komma igång igen! Jag har börjat inse att jag är en väldigt morgonpigg människa. Igår bjöds det på fest men den var riktigt värdelös så jag och Pontus var hemma hos mig kring 12. Vi somnade direkt och jag vaknar klockan 8 pigg och glad, jag försöker få liv i Pontus men det är omöjligt, först när jag kommer in med ett stort glas med mjölk verkar han vakna till liv. Det var samma visa under höstlovet, jag sov hos Pontus hela lovet och vi vaknade kring 8 eller 9 varje morgon, hur härligt är inte det? Nej nu tycker ja jag skrivit tillräckligt, hoppas någon orkar läsa =) Så ska jag försöka plugga lite imorgon, så uppdaterar jag bloggen ur ett mer skolinriktat perspektiv, jag skriver annars bara en massa strunt(som ni kanske märker). Hoppas alla har haft en lika bra söndag som jag =) Så ses vi som går kommunikation om cirka 9 timmar! Godnatt & sov gott!