Jag gillar inte söndagar sådär fasligt mycket längre.. vet inte riktigt varför, men så är det!
Har spenderat hela helgen med David. Det har varit galet mysigt!

GUD det har varit världens jäkla drama med grannens au pair.. äntligen försvann hon kan jag ju bara säga.

Så hoppas dom får en ny, bättre aupair nästa gång.
Jag är fasligt trött nu också.. så jag ska väl försöka läsa lite och sen sova antar jag.. Klockan ringer som vanligt 5.55 imorgon bitti. yey...

För övrigt har jag skrivit lite. Behöver få saker och ting ur mig på något sätt, och detta verkar vara väldigt effektivt.

Bild från Florida. Sep-10.

Imorgon har jag varit i USA 17 månader. 17 hela månader.

 

These are my waters, I chose to swim here
and before I had a chance to see where I was
the deep water wanted to drown me
the control is no longer mine
from the start it was you, it was all you

Herrans! Ni vet hur jag står i frågor om vapen och liknande. Igår tog David mig till en såkallad "shooting range". Jag var galet nervös. Mina händer skakade men jag vägrade erkänna eller visa att jag var rädd. Jag tror jag varit rädd för vapen för jag visste inte hur jag skulle handskas med dem. Jag har aldrig varit i någon sorts kontakt med vapen och jag antar att det var det som gjorde mig rädd.

Idag skulle jag docklära mig att handskas med vapen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. För hamnar jag i en situation när jag behöver skjuta vill jag veta att jag är bekväm med ett vapen och kan fatta ett beslut.


Haha jag måste säga att jag var rätt så bra, faktiskt! Antar att Örjan lärde mig lite när vi sköt med luftgevär i stugan.

Dock sköt jag med en kaliber 40 denna gång!

God Bless America!

Ja gud vad jag äter! måste verkligen sluta. Eller sanningen är, jag älskar mat. Jag kommer ALDRIG sluta äta så mycket som jag vill. Usch vad jag ogillar känslan av hunger, blir helt matt och vill itne ha med folk att göra längre.
Så jag får helt enkelt ta tag i problemet på annat sätt.
om jag ska äta får jag helt enkelt börja äta lågkalorimat. enkelt.
Jag måste verkligen springa mer. Ju mer jag springer desto mindre, och nyttigare, äter jag.
Så imorgon har jag en skype-date med mamma klockan 8. Sen jävlar ska jag springa, minst 9 km. helst en mil. Springer jag en timme bränner jag väl typ 600 kalorier. Så då är det lugnt liksom, all galen mat jag hävt i mig idag kan jag bara slappna av med.


Nog om det. Något har hänt med mig. Jag sitter och läser poesi och älskar det verkligen. Att bara sitta i mitt rum, läsa poesi och njuta av att gå djupt i mina tankar..
Min favorit idag:

I you forget me by Paolo Neruda

Den är så himla fin. men tänker inte skriva ner den, eftersom jag tycker dom som bryr sig kan ta och leta upp den själva. Så får ni väl göra er en egen uppfattning om ni gillar den eller inte.


Idag har jag jobbat kväll. Det har gått helt suveränt. Mina barn är bäst och min värdmamma förberedde jordklotets bästa lasange. det var nog det godaste jag ätit med min egen ceasar-sallad. yum!!

Bild från i lördags! Sjukt kul!! haha det var verkligen en av dom typiska legendariska kvällarna vi alltid har. älskart!



Nåja. Nog om allt sånt trams. Jag är glad att det är fredag imorgon. Ska skypa med min mamma, springa, jobba och gå på bio på kvällen. Mer än så planerar jag inte in :)

Ha det toppen i Sverige!
Idag fick jag sms av min pappa! Han sa att han hade skickat ett litet paket till mig med lite finskt godis. TACK KÄRA BÄSTA PAPPA! Vad glad jag blir att det dyker upp mysig post då och då.

Pappa och jag! :) saknar dig så mycket pappa, hoppas vi ses till sommaren!




Annars då? Jo jag håller på att bli helt galen. Har ett ganska vettigt problem att ta tag i. Min godhet. Vad gör man åt det? För er som undrar kan jag inte skriva detta på bloggen.. Ni får helt enkelt boka skype date.
Ska man umgås med någon man inte vill umgås med för att vara snäll? eller ska man säga som det är och skita i personen i fråga? undrar gör man ju..







För er som undrar över texter jag skriver nederst på bloggen då och då är dom helt och hållet mina. haha ni får sno dom om ni vill, men jag vet själv att dom är skrivna av mig, för mig. Kan tycka att det är skönt att skriva av sig när jag har mycket att tänka på helt enkelt.





Låt mig börja med att säga att jag har varit totalt tankspridd idag. Har inte kunnat skilja på ja och nej. Men körde ändå runt på mina söta barn, till frissan, kompisar och gymnastiken. Den här mini-mamma grejen passar mig antar jag :)
Glömde också berätta att det blir Nickelback 30:e april. HERRANS vad bra det kommer bli. Ståplats och allt, rockigt måste jag säga. Seether kommer bli så sjukt bra också!!

Jag börjar bli ganska taggad för att plugga nu också. Vill bara stoppa näsan i en bra bok och läsa tills ögonen faller ihop.
Har också tänkt på hur mycket jag älskar att skriva, hade verkligen glömt hur jag brukade älska att skriva noveller och dikter. Jag säger absolut inte att jag är bra på det, men det betyder något liksom.. Kan inte förklara det, men jag gör det för mig själv, och endast mig själv :) som terapi typ. Speciellt nu när jag är helt översvälld av känslor och allt. Ska väl ta och ta tag i alla problem en vacker dag, men inte än.


Nu inväntas en ny vecka, tisdag imorgon och vi har inte ett dugg för oss här hemma förrutom att barnen är i skolan. Så jag kliver upp 6 imorgon bitti som vanligt. Blev väl bortskämd imorse när jag fick sova till 8..

Bild från Kanada. Hade liksom inget passande, men hittade denna :) så så får det bli!





Take a glorious bite of my world
It took me time to get here
As walls of ice are melting I wonder;
What did you do

Take my soul
Take my heart
But let us hope the aftertaste
is just as sweet
Ja helgen har varit så fantastisk! Om någon bara visste hur härligt det är att leva just nu.
Fredag som sagt tog jag helg vid 5.15, hur underbart som helst. Träffade D i barnens gymnastik :) Vi åt vietnamesiskt och hade mysigt. Hyrde film och ja, bara myste helt enkelt.
Lördagen var en lång och sjukt bra dag. Började med att springa typ 7km, dock hade jag nog orkat längre om jag inte varit så galet lat på senaste tiden.. Måste verkligen komma i form igen. Efter att vi kom tillbaka från löpningen, svettiga och trötta blev det ett yoga pass på en timme. Kändes galet bra! Jag är så lat och brukar inte tycka yoga är vidare kul, men med rätt sällskap går det.

Sen såg vi filmen "American Beauty". Gillade den ganska mycket faktiskt.. Tänker fortfarande på filmen och kan inte riktigt komma på vad jag har för ord för att beskriva den. Kort sagt handlar den om människor och hur enkelt det borde vara att se det vackra i ting, att det inte är försent för någon att vara lycklig.
Så om någon vill se en bra film, kolla på den! :)


På kvällen vankades det fest och det var faktiskt helt galet roligt. Vi dansade runt överallt och jag var helt överlycklig hela kvällen.


Söndagen blev en mysdag den med! Kollade ännu en film, åt god frukost och umgicks.
Åt middag hos grannarna :)

Nåja. Nog om det, min helg var i alla fall fantastisk och jag klagar inte för fem öre. Nu ska jag nog ta ett bad, sen sova!





We are the wild and unstoppable
We can shine like the sun 
And race our restless hearts
If they say we are born to die
We say we were born to live

Fredag imorgon! Det innebär att jag har turen att sluta jobba typ halv 6, sjukt! Med sjukt menar jag alltså att det är tidigt. jobbar annars till typ 8. Så det ska bli nice =)
Ska förmodligen försöka åka direkt till D efter det. Sen ska nog lördagen spenderas med shopping och på kvällen vankas det fest. Behövs måste jag ju säga!!

Annars händer det inte så mycket. Tiden bara springer iväg och jag vet inte om jag gillar det.. veckorna bara springer förbi och innan jag märker av det är det helg igen. Måste verkligen börja planera min resemånad, biljetter blir ju inte direkt billigare.


Nåja, hoppas helgen blir suuuuper! Det blir den nog ganska säkert :)


GIVE IT ALL



Varför är jag så lycklig en torsdagkväll har jag ingen aning om. puss på det!

Follow your heart, little child of the West Wind
Follow the voice that's calling you home
Follow your dreams, but always remember me.



Känns som en konstig dag av någon anledning..


Vill ni höra något kul förresten? Jag har haft sjukt galna diskussioner med dessa jäkla amerikaner, allvarligt talat undrar jag vad fan dom tänker på.
Vi har pratat om vapen till exempel. När D drar fram en kniv ur fickan när jag behövde skära av en tejp fick  jag en chock. typ "VAD FAN GÖR DU MED EN KNIV?!". Ni vet, lite svenskt sådär. Han tittar på mig som om jag är helt dum i huvudet och säger att han ALLTID bär kniv. Mitt ansikte ser nog ut som ett sträck efter det, INTE okej. Så jag berättar om knivlagen i Sverige, att kniv är klassat som vapen och att det är absolut olagligt att bära kniv på gatan liksom(har suttit en halvtimme och försökt komma på översättningen till "Public place", kommer inte på det).
Fler människor blir involverade i diskussionen och där står jag, liten och blond mot typ.. 5 amerikaner.. "HAHA vadå skär ni er lätt eller?" Jag känner mig totaltöntig. men å andra sidan, jag är stolt svensk. våra lagar är där för en anledning. Man ska inte behöva ha en kniv i bakfickan. ÄNNU VÄRRE, man ska inte under några omständigheter bära vapen. Det är fan sjukt! Där sitter soldaterna, alla med "gömda" vapen. VARFÖR är det enda jag kan tänka, varför...... "Om det kommer en björn och anfaller?" Ja fast nu är vi ju faktiskt i stan, finns inte så mycket björn här..


Kanske är jag ´helt dum, eller så är det bara så att det strider mot allt jag tror på. Så jag sa till dom att jag ska dö och veta att jag aldrig haft en pistol eller annat eldvapen i handen. Nej aldrig.


So true, so swedish!


Nu ni, nu ska jag ta min politiska hjärna och försöka lägga mig och sova. night!!

Tankarna flyger och flänger och jag blir mer och mer säker på vad det är som händer..
Jag får leva i nuet helt enkelt. Struntar fullständigt i hur det blir i framtiden, ja ärligt talat det får gå hur det vill. Nu är jag lycklig, lyckligare än jag varit på väldigt väldigt länge.

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are

Jason Mraz - I wont give up

låten som jag lyssnat på hela dagen typ :)

tummen gör fortfarande ont som skit och jag vet inte hur fan jag tvättar mig med allt bandage å grejer, aja..

Nu ska jag ta och prata i telefon en snabbis. sen ska jag försöka sova :)



Ont gör det. Men det ska gå bra ändå, som tur var bröt jag inget. Jag vet nu att man inte ska blunda när man åker skidor i skogen. Åkte sjukt fort och träffade ett fint starkt träd. Rock'n'roll!

Ja idag drar jag. Ha en toppenhelg! Det ska jag garanterat ha :)


Älskar vintern!

Bring it!
Imorgon kväll åker jag! Yeeeeeesss. Sjukt taggat.
Men jag har så jävla mycket att göra innan(ursäkta att jag svär).
Detta står på min lista:
1. Tvätt, jag har minst 6 maskiner som ska tvättas och tumlas, betyder att jag måste börja vid 7 på morgonen om jag ska hinna torka, vika, stryka och lägga undan alla kläder. Nu är det ju inte så att jag bara har mina egna och barnens. haha nej, jag har ALLAS kläder. så ja det tar tid om man säger så.
2. Stapla ved. Vi har typ en kubik ved ute på gården som jag ska stapla eftersom min värdpappa har ont i ryggen. Dock ställer jag gärna upp och hjälper, vill inte att han ska få mer ont.
3. Damsuga hela huset. Japp kul kul.
4. Packa packa packa. Jag måste vara helt klar innan klockan 1 eftersom jag börjar jobba då.
5. Plus att jag faktiskt jobbar till 7 imorgon kväll. fattar ni hur stressigt det kommer bli? kommer inte ens hinna äta!


Så ja. lite upptagen dag. men fy fy fy så bra den kommer sluta. jag är verkligen överlycklig. det går bra nu liksom!

JA!
Det blir en skidhelg!
Imorgon kväll när jag slutat jobba tar jag mina skidor och all annan utrustning och drar mig mot West Virginia, närmare bestämt Timberline. Huset vi bor i är ju gigantiskt, har varit där förut.
Tiiiimberline!


Jag vaknade verkligen som en sol imorse, fast jag inte sov mer än 6 timmar. Kände verkligen "YEY imorgon åker jag!". Så vi blir massa folk i huset :) Undrar bara vad jag ska packa å grejer, först måste jag tvätta på fredag :)

Ännu ett plus är att det kommer snöa hela helgen, YES! Backarna kommer vara helt toppen.
Mellan 6 och 7 imorgon kväll kommer D och hämtar mig, så följer även hans kompisar från akademin med. Det kommer verkligen bli en magisk helg :)

Ge mig en Gorby's NU!
Gud vad skönt att leva som student, kommer äta Gorbys som en galning, finns verkligen ingen godare snabbmat.
Snabbmaten i USA smakar för övrigt helt sjukligt äckligt. USCH. Hatar verkligen Donkan, KFC är värst någonsin, skulle hellre gå hungrig och grinig än att äta där.. nej det är verkligen inge gott..

så. ge. mig. en. perfekt. Gorby's
Ja nu tycker jag det är dags att jag tar tag i mitt liv och börjar springa igen, vad är det för jäkla period jag haft då jag tycker det är viktigare att sova? Nej fy säger jag bara, ut och springa ska det vara.
Igår tog jag stooora hunden Mater på 1 timmes Power Walk i vårat kulliga område, det gillade han så mycket! Han hoppade och dansade som en galning :) men det var kul.
Idag tog jag våran superfina Malo ut för att springa, han är så bra! Om jag någon gång skaffar hund måste jag ha en hund jag kan springa med, det är bästa sällskapet. Dock glömde jag både min klocka och min Nike+iPod så jag har ingen aning om hur långt jag sprang, men med tanke på att det tog typ 30 minuter ska det väl ha varit mellan 5 och 6 km. Så det var helt lagomt :)
Dock har jag galet ont i benen och musklerna nu, kan inte förstå att jag för en månad sen sprang jag mitt bästa 15KM race. jisses vad fort det går..

Nu i helgen ska jag kanske ut till West Virginia och åka skidor, men jag vet inte om jag får ledigt eller hur det nu går. vi får se!


Nu har jag en monsterfrukost i magen. Gjorde 3 ägg(dock bara 2 äggulor) med kalkon-bacon(BÄSTA någonsin, mycket nyttigare än fläsk) och tomater. gud så gott det var. sen en kaffe på det.


Nu är livet galet bra och jag hoppas ni har det bra i Sverige!
Vädret här är på topp. typ -1 imorse när jag sprang, solen värmde och det var otroligt skönt ute. Senare idag ska det bli omkring 13 grader varmt. ye!
Åh så jag älskar Tim Tebow! Denver Broncos bästa spelare, yeey.
Skulle ju egentligen inte kolla på matchen idag, men jag kunde ju bara inte låta bli. Det var helt sjuuukt spännande och dom gick in i övertid och allt. gillas gillas!
Självklart vann Broncos mot Steelers! Go go Broncos!!

we looove you!

Jag har för övrigt haft världens lataste dag :) Bara degat och gjort ingenting.
Kan ju inte göra så mycket heller eftersom jag inte har någon bil längre... den är sjukt trasig och jag hoppas på gudarna att jag får en ny nästa vecka, annars kommer jag fan dö.
Så är det att bo på landet, har man ingen bil sitter man fast och får fråga kompisar istället.
Men hemligheten är ju att jag KANSKE får en ny bil, en JEEP! Hoppas hoppas! Dock gillar jag ju min Ford Explorer ganska mycket ändå :)


nu ska jag kolla serier och läsa lite bloggar!
Ha en toppenvecka i Sverige!

Åh så gott det är att ha en lördag morgon för sig själv. En fantastisk frukost och inte göra mer än lata är vad den perfekta lördagen består av. Ikväll vankas det kanske fest!

Ja jag börjar bli galet taggad till att börja se hur mitt 2012 ser ut..
Läser att många av mina kompisar reser, pluggar och har sig! vänta på mig säger jag bara!
Till en början:
Jag ska bo i USA fram till sommaren, så halva 2012 spenderas här i det stoora landet.
Juni 2012 kommer bli månaden i mitt liv
-Min resemånad börjar, ge mig resor, sol, bad och avkoppling. Jag ska se underverk och ha "The time of my life" som man säger här!
- Jag fyller 21, det mina vänner ska firas i älskade LAS VEGAS. åh jisses!

Juni eller juli kommer jag väl antagligen komma hem. Försöka fixa sommarjobb och så. Men tänka sig att jag får träffa min familj och mina vänner. 22 månader sen jag fick träffa dom, jag kan inte ens tänka mig hur det kommer kännas..
Ska förmodligen försöka snoka mig till ett sommarjobb, vill inte sitta still i två månader, fy fan jag skulle ju bli helt galen.
Augusti bjuder på flytt till Göteborg, sen börjar studierna.. Längtar något galet och ser verkligen fram emot att börja lära mig igen!

Från Augisti-December har jag ingen aning om vad livet kommer bjuda på, den som lever får se!


Så tillbaka till idag. Jag har jobbat som en jävla galning! varit på topp och städat städat städat, diskat, tvättat HUR mycket tvätt som helst. fy! Men så är det att jobba som au pair, vi springer inte runt i glasskor direkt. haha =)

Dock hade jag världens bästa morgon när jag åkte hem till D och spenderade hela 6 timmar där. Kanske därför jag sprang runt som en galning idag.

Låt oss säga att 2012 blir lika bra, om inte bättre, än 2011!


I know you haven’t made your mind up yet
But I would never do you wrong
I’ve known it from the moment that we met
No doubt in my mind where you belong
Ja fy vilken morgon.. Idag var det dagen då Janina, min fantastiska otroliga vän, lämnar mig för att fortsätta sitt äventyr i Las Vegas. Jag gick hem till henne under morgonen och det var hemskt att lämna henne.. Usch det var länge sen jag grät så galet. Hon är helt fantastisk, och jag hoppas att alla skulle få chansen att ha en sådan vän. Hon har förgyllt mina dagar i 10 månader, helt klart bäst.. Nåja, hon var ju med under nyår och vi hade en helgalen kväll :) Just nu funkar det inte att lägga ut bilder, men dom finns på facebook för dom som vill se!

Just nu sitter jag på gymnastiken med min iPad. Så jag kommer inte skriva mycket, men en sak ska ni ha klart för er där hemna: nyår i New York är oslagbart! Jag hade så galet roligt hela tiden! Vi gick till alla möjöiga nattklubbar men jag trivdes som fisken i vatten på en urkul irländsk bar. Mina fötter har blåsor stora som femkronor men gud så kul jag hade. De flesta i NYC måste ha hört mitt skratt, eftersom jg inte slutade skratta!

Nåja. Nu ska jag slösa min tid på bättre sätt :) skriver mer så fort jag hämtar min dator hos Janina :)