Ja idag är det en jobbdag, jobbar mellan 12.00-22.00. Inte allt för farligt måste jag medge, det orkar man allt. Värre när man jobbar mellan 11.00-23.30 med en timmas rast..
Idag har jag stigit upp tidigt med David eftersom han skulle gå till skolan. Jag har fixat och trixat lite här hemma, och snart bär det som sagt av till jobbet.

Pluggandet går ganska bra, matten är svår men det ska allt gå :)

Snart börjar historian, har faktiskt längtat efter att läsa lite historia, men nu läser jag finsk kultur och litteratur, mycket mer intressant än grammatiken!

Har inga bilder just nu, men ska se till att ta med mig kameran och knäppa lite kort.

Ha en bra onsdag alla i Sverige!
Jag! Jag har faktiskt, helt ärligt talat, klarat av testet i engelska. TOEFL testet är för evigt avklarat och jag är HUR glad som helst!!
Det är ett svårt test med massor av konstiga ord, frågor och ämnen. Man ska kunna ha bra engelska i tal, skrift, läsning och hörförståelse.
Och nu är det avklarat!!

Jag är så lycklig med allt som pågår här i London. Våran lägenhet börjar bli så fin, och jag gillar mitt jobb och allt börjar flyta på väldigt bra. På fredag kommer Erik och Erica hit och hälsar på, det kommer bli toppen!
Helgen efter det kommer Pappa, Maarit och Antti och hälsar på, kommer också bli så himla roligt att se dom igen!

Hoppas alla i Sverige har det bra :)
Jag ska snart lägga mig och sova så är jag redo för en ny dag imorgon, jobb mellan 12.00-17.00 väntar, inte allt för jobbigt med andra ord!
Ja nu har jag fixat mitt National Insurance number, det är för att hålla reda på skatter och sånt tror jag :)
Får det officiellt om några veckor, kommer bli bra!
Nu har jag bråttom till jobbet!! heippa :)
Ja något jag känner att jag måste ta upp är detta med alla svenskar i London.
Det är verkligen helt magiskt hur jag hör svenska var jag än vänder mig, överallt!
En arbetskamrat till mig har en svensk pojkvän, och hon berättade att om man skulle räkna svenskar som en egen folkgrupp skulle vi vara den tredje största folkgruppen i London. Hur galet är inte det??
Man hör svenska, eller norska, lite var man än är, men speciellt på dom galna gatorna omkring Oxford Street.
Jag har varit och shoppat med David, jag behövde nya jeans för jobbet och självklart var jag tvungen att få dom uppsydda. Men men, för 100 kr ska man ju kunna få sina jeans fixade.
David köpte nya skjortor, byxor och skor inför skolstarten. Idag var hans första officiella dag i skolan(en introduktion typ).

Själv ska jag iväg och jobba om 45 minuter, fram tills dess ska jag fortsätta plugga finska och så :)

Ha en bra dag alla i Sverige!
Ja idag har vi inte gjort så himla mycket. Vaknade vid 8(började jobba 10) och jobbade 8 timmar, det vill säga fram till 18.00. Jag år lite lunch på jobbet och det var verkligen hur stressigt som helst. Så himla mycket folk kommer in på söndagar och äter hos oss, det är verkligen helt galet. Vi fixade det i alla fall, och jag tyckte det gick bra!

Nog om det, när jag kom hem så pratade jag och David om våren. Vad jag borde plugga och så på distans för att ha så bra chanser som möjligt att klara mig på engelska om jag kommer in på något amerikansk universitet jag ska söka till.

Sen gjorde jag köttbullar(men vi hade ingen lingonsylt!). Det var jättegott, men ja, saknar man lingonsylt är det ju ändå något viktigt sådär.

Nu delar vi på en halv flaska vin från förra helgen. Snart ska jag duscha och sen sova, jag är ledig måndag och tisdag, sen jobbar jag onsdag-söndag som en tok, vilket är helt okej ändå!

Ha det bra alla i Sverige! Om 2 veckor är Erik och Erica här!!! =)
Imorgon har jag mitt TOEFL test, ett test i engelska. Jag ska kunna skriva, läsa och formulera mig på engelska, och inte är det lätt.. Plus att jag inte pluggat något, men jag kan göra provet igen om det inte går bra.
Jag jobbar och har mig, nästa vecka jobbar jag ons-sön. Ganska tufft ibland, men det funkar!

Nu måste jag sova, blev övertid ca 30 minuter på jobbet, vilket resulterade i att jag slutade efter midnatt.

Heippa!
Ja nu har jag jobbat två dagar!
Det är faktiskt mycket roligare än jag trodde, men det är mycket att tänka på. Man vill ha så många nöjda kunder som möjligt. Dricks är ju också alltid ett plus att få.
Jobbar måndag, tisdag, onsdag, fredag och söndag. Det kommer bli bra tror jag!

tänkte lägga ut lite fler roliga bilder från festivalen jag och David var på. Just nu har jag pluggat finska någon timme på morgonen, nu blir det matte.

Ja det är mycket att berätta just nu..
Igår(söndag)
Pluggade jag matte
Ännu mer matte
Lite mer matte
Lagade världens godaste lax, egen sås, sallad, kokt potatis och morötter. SUPERGOTT. kändes verkligen bra att kunna laga något nyttigt så.
Under kvällen var vi på Thames Water Festival och vi hamnade mitt i en karneval typ. Det var helt fantastiskt roligt! Maskerna var helt galet bra och musik dånade helt galet.

Vi kom precis hem från en indisk vegetarian-restaurang. gott som bara den!

Hade min första arbetsdag också. Det gick superbra och jag jobbar hela veckan ut!
Ja nu måste jag ju uppdatera om jobbfronten.
Jobbet på det fyr-stjärniga hotellet betalade USELT. Så jag sa åt dom att jag ville tänka på saken.
Idag(lördag) var jag på ännu en intervju och de betalade nästan 1 pund mer(10 kr) i timlön. 
Intervjun gick hur bra som helst!!!
Jag börjar jobba på måndag, förstår ni hur bra?? Restaurangen är också helt fantastisk, jag gillar det verkligen. Tror det här kan bli något så himla toppen!
 
 
Annars då? Handlar mat, städar, pluggar matte(vilket för övrigt inte går sådär.. jättebra) men jag är helt totalt uppbokad nu. Känns härligt. 
Snart kommer jag även börja söka till olika universitet. Hoppas jag kommer till USA igen :)
 
Ja ni ser ju vilken sida som är min.. Lite roligt :)
 
 
 
 
IKEA :)
 
Themsen Festival i London. Här ser ni Tower Brigde och ett stort skepp. Det var supermysigt att uppleva festivalen! Imorgon ska vi dit igen och köra på lite mer :)
 
Nu firar vi mitt nya jobb och dricker champange och äter god ost. Ha en toppenhelg alla!!
Ja nu ska jag väl kunna skriva lite om intervjun jag var på idag.
Så till att börja med, det handlar om en tjänst som servitris på ett 4-stjärnigt hotell i centrala London, cirka 20 minuter från våran lägenhet.
Det var faktiskt väldigt fint och jag gillade atmosfären, lönen är helt duglig och jag tror jag skulle tacka ja om jag får jobbet! Kvinnan som intervjuade mig kommer ringa imorgon någon gång. Så håll tummar och tår!

David följde med mig till intervjun och väntade medan jag var där. Snällt av honom tycker jag!
Efter det gick vi och köpte en Whiteboard, vi fick verkligen springa runt hela London för att hitta en.
Idag gjorde jag även pannkakor(igen). Vi hade typ en halvliter mjölk som höll på att bli gammal, så ja varför inte!

Ikväll ska jag se hur mycket matte jag orkar plugga, skulle ju behöva läsa finska och historia också.. kommer bli en tung höst känner jag, men får hoppas på det bästa!

Nu mer plugg. Uppdaterar imorgon om jobbet!
Ja idag har jag min första jobb-intervju!! Dom ringde från ett hotell imorse jag sökt jobb på och det blev redan 14.30 idag intervjun lades. Kommer bli spännande!
Dock är det nog inte en heltidstjänst, så jag får se hur jag tacklas med det hela, kanske bättre att börja med något och sen fortsätta medan jag har fått jobb? Är glad i alla fall!!

Jag och David har varit ute och sprungit imorse, kändes härligt att röra lite på sig.
Nåja, nu ska jag snart börja göra mig iordning för intervju. Håll tummar och tår!
Ja idag har vi visst sovit in lite. Vi har fixat och sprungit runt hit och dit. Köpte en ny skrivare idag och lite annat grejs till TVn. Att det inte undervisas om hur man slår ihop hemelektronik Hur kan det vara så svårt?

Ska söka fler jobb. Jobba på nåt kul ställe. Har sett massa folk idag på Oxford Street som pratar svenska och som jobbar i trakterna där. Vet inte om jag vill jobba där, men ska inte vara kräsen.

Nu ska jag plugga!
Ja nu börjar det likna sig något här i lägenheten. Vårat kylskåp är lite mer fullt, och våra möbler börjar ta form och plats. Vi har även storstädat hela stället, av någon anledning var inte lägenheten städad när vi kom hit. Något att vara lite frustrerad över, men jag och David tog diskhandskarna och han tvättade alla fönster och hör och häpna, det blev faktiskt bra(efter lite hjälp från proffset såklart).
 
Jag är också nu en officiell student. Mina studier började i måndags och det är mycket att tänka på såhär i terminstart. Det känns segt och så, men jag vet att jag måste jobba på. Matte C kommer inte bli lätt, men tack gud att jag har David som hjälper mig. Annars är det självstudier och det är ju inte alltid det mest positiva för min del.
 
Så om ni kollar tidigare inlägg kan ni se att våran soffa hade någon slags beige färg innan, det tyckte vi såg förfärligt ut. Så nu är soffan klädd i nytt svart tyg. Modernt och så mycket fräshare. 
Vi ska beställa en Billy Bokhylla och lite grejer att lägga vid våra skrivbord. Så fort vi har allt under kontroll lägger jag upp nya bilder på lägenheten tillsammans med dom gamla så det går att jämföra. 
 
Har faktiskt sökt lite jobb också som servitris(heter det så på svenska?). Och jag ska fortsätta mitt sökande så fort jag får tid mellan studier och fixandet här hemma.
 
Så om någon är intresserad av att flytta till London såhär som jag gjort, se till att ni har en billig hyra(nu har ju jag tur som inte betalar någon), men det tar sin tid att få allt fixat. 
National Insuranse Number(Nationellt Försäkringsnummer) måste man skaffa för att de ska kunna skatta ens inkomst. Jag ringde för att boka ett möte och det tog visst 1 månad att få ihop det. helt galet..
Sen måste man fixa sig et bankkonto. Det ska jag fixa ganska så snabbt tror jag. Väntar på ett litet brev.
 
Annars har jag inte mycket mer att berätta nu. Fler uppdateringar kommer, jag lovar!! Det finns så himla mycket att berätta om.
 
 
Fågelsafari i Nordkapp!
 
Jag och David i Amsterdam!!
 
 
Igår var jag ute och sprang också. Vardagen är nästan här!
Ja först måste jag be om ursäkt för att inte bloggat på flera veckor! Men nu ska det bli skillnad på det, nu ska jag göra allt jag kan för att blogga varje dag och berätta om livet i London. 
För två dagar sen flyttade nämligen jag till London med David. Våran lägenhet ska bli mycket bättre än vad den är just nu, men ärligt talat är det väldigt fint. Vi bor i en trea, två sovrum, två badrum(ett fullt och ett halvt), ett kök och vardagsrum. 
Den 13e Augusti åkte jag till Amsterdam och åkte på kryssning med David och Grace(hans mamma). Resan var helt underbar, det är helt omöjligt att beskriva. Bilderna jag tagit är inte alls rättvisa mot hur det egentigen var, hur det egentligen kändes att vara där. 
Vi åkte hela vägen upp till Nordkapp(Honningsvag), Europas nordligaste stad. Där åkte vi en mindre båt och kollade in alla öar med massa fåglar och grejer =)
Vi var även till Åndalsnäs, Tromsö, Trondheim, Stravanger, Geiranger Hellesylt, Leknes och Honningsvag. Jag har skickat massa vykort och så :) 
 
Lite bilder:
Trollväggen
Gammelby
 
Jag och David i Hellesylt, våran kryssningsbåt bakom oss.
 
 
Efter kryssningen stannade jag och David i Amsterdam en natt innan vi flög till Sverige och Karlskoga! Amsterdam var verkligen helt fantastiskt, vilken stad!! 
 
Jag vill inte göra inlägget allt för långt just nu. Utan lägger upp fler bilder på Facebook just nu men kommer gradvis lägga upp fler bilder här på bloggen från kryssningen, från Amsterdam och våran Sverige semester. Nu är vi tillbaka i vårat hem i London. Det är mycket att stå i! Igår var vi till IKEA och det var otroligt bra!! Lägenheten ser helt annorlunda ut nu. Men det finns mycket kvar att fixa.
 
Nu håller vi på att få internet, telefon och tv installerat i lägenheten. 
En sista bild!