Ja nu kommer en längre uppdatering. jag ska berätta lite om min jul :) 23:e december åker jag iväg och spenderar natten borta. Haha ska väl inte behöva säga mer än så. Vaknar julafton och åker hem omkring 2 på eftermiddagen. Sen åker vi till kyrkan och lagar mat. Vi har massa folk som kommer över för att dricka vin och umgås, snacka om bra jul säger jag!
Så spenderade jag ännu en natt borta, men kom hem omkring 6.30 på morgonen. Då slog jag in sista presenten och kunde inte göra mer än att ta på mig pyjamas innan barnen väckte mig. Det var galet mysigt :)


Juldagen spenderades hos mormor i familjen. Mer god mat och mer vin. Min livsstil här äger verkligen! haha =)


antar att livet är lite för bra för att vara sant för tillfället. Jag är bara så otroligt lycklig :)

Presenter fick jag ju också! Otroligt bra jul måste jag medge, jag kunde ge bort presenter som uppskattades och jag fick presenter jag uppskattade.
Bland annat en iPod Nano. YEY. Löpning kommer bli så mycket lättare nu :) Älskar den verkligen!
Så fick jag massa nya löpning-kläder från Under Armour. Skulle ju direkt inte unna mig att köpa så dyra kläder att springa i och det visste dom väl :)
Jag fick även nya pyjamas :) Halsband, godis och massa smått och gott!

Loooooove it!!

Best ever!


NU ska jag ta och duscha. Sprang sjukt bra 8 km på 45 minuter. Det gick verkligen över förväntan. gött!








Right now I feel - just like a leaf on a breeze
Who knows where it's blowin'
Who knows where it's goin'
I find myself somewhere I - I never thought I'd be
Going round in circles
Thinking about you and me
How do I explain it when I don't know what to say
What do I do now - so much has changed

Hej alla! Julafton var helt fantastiskt.. Kan vara bästa julafton någonsin :) idag dricker väl alla mina kära vänner i Karlskoga! Inte jag, nästa år återvänder jag :) skriver från min iPad. Så jag gör ett lite längre inlägg senare ikväll :). Ville bara önska alla en god jul!

Hallå!
Jag har verkligen inte haft tid att blogga, men här är min helguppdatering.
New York är så himla fantastiskt.. Jag älskar verkligen den staden!
Lördag: Vi trampade in i NYC vid 6.30 på morgonen och fixade oss metrokort så vi kunde åka iväg till Rockefeller och ta lite bilder innan alla skulle bli galna. Så vi fick några bra bilder från den berömda julgranen.
Senare på dagen strosade vi runt, shoppade och hade oss :)
Jag ska inte uttråka er med detaljer. Vi hade i alla fall väldigt mysigt, lagade mat och sen strosade vi runt i Central Park.

Manhattan! Bild tagen från Brooklyn Bridge.


Janina och jag i Central Park. SÅ mysigt!!


Där har vi det berömda trädet!!

9/11 memorial. Otroligt vackert..


nu fick ni se lite bilder!
Självklart hängde vi på Times Square och 5th Avenue, men det var så jävla mycket folk så vi såg till att se andra delar av NYC istället :) så bra!



Annars går min vecka fint som bara den! Imorgon är sista dagen för barnen i skolan sen är det jullov. Det betyder typ 2 timmars extra sööömn för min del.
Kul också att jag vaknade 5 imorse och kunde INTE somna om. Bara att börja fixa med iPaden istället :)
Ikväll drar jag till städernas stad, New York City!

Kommer bli en fantastisk helg med mina fantastiska kompisar. Som jag längtat!



Ha en toppenhelg! För det ska jag ha :)
Ja jag måste säga att jag har blivit så otroligt lycklig över att jag kan gå på PUTTE I PARKEN 2012.
Ett festivalpass med campling ska det vara. Snälla alla mina kära vänner häng på!
Det skulle vara så otroligt fantastiskt.

Jag vet att jag ska dit i alla fall. För band som KENT, Lars Winnerbäck och Melissa Horn ska ju dit. Det kommer bli ett av dom bästa åren, någonsin! Hoppas bara att typ.. Thåström kunde hänga på och vara där, det skulle vara perfa.

Lite tråkigt är det ju att det inte är i Karlskoga längre. Man kan inte gå hem och duscha och äta och sånt, så det får ju bli en rövar-festival då antar jag.. Ligga i tältet eller sitta i solstolen och grejer, jaja!
Hoppas vädret håller sig när man måste campa, hatar om det regnar och skit.

Första gången jag såg Lasse! Augusti 2010. Åh så jag vill hem och gå på festival nu!!



Först ska vi ju fira jul och grejer :) I ÖVERMORGON ÅKER JAG TILL ÄLSKADE NEW YORK CITY!

Men! Nu ska jag äta mina pepparkakor och dricka mitt kaffe :)
Åh vad jag börjar få ångest över att Janina ska åka snart.. Om tre veckor, 4:e Januari åker hon till en ny värdfamilj i Las Vegas :( Jag kommer sakna henne så mycket så det går inte att beskriva.
Hon är utan tvekan den bästa vän jag någonsin kunnat hitta i USA. Hon är ärlig, omtänksam och hur rolig som helst. Älskade vän åk inte ifrån mig!

Det som är bra är att jag tjatar på henne att stanna, och hon tjatar på mig att följa med henne..
Som tur är har vi bokat in min 21-års dag i Vegas tillsammans. DET mina vänner kommer synas från månen!

The most amazing friend I could ever ask for. Love you Janina!



Nog om det. Nu ska jag nog ta ett härligt bad och lyssna på KENT. GISSA HUR LYCKLIG JAG ÄR ATT JAG FÅR GÅ PÅ PUTTEPUTTEEEE I PARKEN NÄSTA ÅR? 4-7 Juli är alltså totalbokat för mig, PUTTE HERE I COME. kommer bli sjukligt bra måste jag medge! Så många som möjligt måste hänga på!

Nåja, nu ska jag inte förhasta mig och börja tänka på vad jag ska göra i Juli. Först kommer ju julen, sen nyår i NYC och sen får vi väl börja nedräkningen.


För övrigt har vi toppenväder, 11 grader och strålande sol. bättre kan det inte bli :)
Ja nu känns det verkligen som jul! Jag har druckit glögg, ätit svenska pepparkakor och dekorerat min alldeles egna julgran. Jag myser till fullo i min ylletröja och stickade raggsockor som mamma skickade förra året..

Snart ska vi äta lamm, det känns lite hemskt men oj så gott det är!
Har tänkt på att jag äter väldigt mycket ny mat här som jag aldrig skulle ha ätit i Sverige. Som anka och lamm till exempel. Så har jag ju också lärt mig att äta sushi, rött kött, MASSOR av grönsaker som sparris, broccoli, bönor och ja allt möjligt. Lite kul när jag tänker på det :)

Dock svider det fortfarande att jag spenderar ännu en jul från familj.. Nästa år antar jag väl att jag är hemma..


Ha det toppen i Sverige!

Min fina julgran Alex hjälpte mig fixa. Tack sötungen min!!

Hej alla läsare!
Detta blir nog en ganska lång dag.. Sitter på bilfirman just nu och inväntar min bil. Oljebyte och lite annat fix var nödvändigt. Eftersom bilen är så gott som min egen måste jag fixa allt sånt här. Jag undrar om vi alltid bytte olja och grejer hemma? Jag tror det, eftersom min duktiga pappa visste precis hur det skulle gå till :) här har dom nog varken tid eller koll.

Jobbigt när jag skaffar egen bil och måste stå för alla dessa kostnader och grejer..

Har inte så himla mycket planerat i helgen förrutom lite födelsedagsfirande och en tysk(!) julmarknad. Nästa helg åker vi äntligen till NEW YORK CITY :D



Nej jag somnar snart.. Ska nog hämta lite mer kaffe :)

Jag har börjat fundera på varför jag tänker som jag gör..
Allt handlar om vad jag tänker på, tänker jag positivt? Nej antagligen inte..
Jag sitter och kollar igenom bilder från Sverige. Studenten, balen, Ayia och alla andra tillfällen då livet har varit glänsande. Istället för att vara glad för att jag fick uppleva det sitter jag och saknar det, varför?
Varför ägna min energi och tankar till att sakna något som varit, jag vill ju se fram emot vad jag har framför mig!

Tänka sig, jag bor i USA och lever ett helt fantastiskt liv här. Det kommer aldrig kunna jämföras med något i Sverige, så jag ska ta vara på det här!
Om två veckor är jag i New York City, längtar!

Jag har så mycket jag vill skriva men så lite jag kan avslöja här. Har försökt ringa mamma så jag kan prata av mig lite, behöver verkligen det.


Fy tusan så det regnar här också, har suttit inne i två dagar och snart blir jag helt tokig... måste ut med hundarna idag, bryr mig verkligen inte hur blöta vi blir.

Här syns det nog att jag var en lycklig människa efter mitt 15KM lopp i lördags! Bilden är tagen direkt efter mållinjen :)
Dock hade jag ju för mycket kläder på mig, så jag tog av mig min ena tröja och sprang endast i min rosa. Dock behövde dom se min nummergrej för att hitta mig och skicka bilderna.

Dock har racet fått extremt mycket kritik, det var otroligt mycket som inte fungerade.. Det bryr jag mig inte om! Jag tyckte det var helt fantastiskt kul och jag sprang snabbare än någonsin! :)
Verkligen nostalgi-dag.. Hemlängtan så det skriker om det.. Det går över, men det suger verkligen för tillfället.

Våran Mökki i Finland. Bästa stället på jorden, har varit där många gånger under hela min uppväxt.. Det är verkligen ett favoritställe :)


Mammas och Örjans förra sommarstuga.. Också ett ställe där man bara vill gå och fiska, bada i älven eller fira midsommar.. Plus att jag saknar bilen.. jag kör en stor bil nu med, större än KIA:n, men ändå.. Kian var så finfinfinfin, diesel och 6 växlar.. Gissa om jag kommer vilja köra den igen när jag kommer hem?

Snowboard i Säfsen. Saknar skidåkningen, kanske inte i Sverige, men med mina helt underbara kompisar!!



Nu fick ni se lite av vad jag saknar.. Saknar verkligen stugorna, speciellt Mökki i Finland.. Ska garanterat åka till pappa nästa sommar och spendera minst en vecka i stugan, fiska och hugga ved. Det är grejer det :)


Har hittat julklappar till nästan alla i familjen nu! Har bara morföräldrarna och Alex kvar :)


Ha det típptopp i Sverige, jag tänker på alla er där hemma så himla mycket..
ja här kommer helguppdateringen.
Fredag: Jobbade och gjorde inte mer än nödvändigt. Vila, vila, vila.

Lördag: Vaknade 4.45 på morgonen för att bege mig mot racet jag skulle springa med min värdmamma. 15 Kilometer i Fort Washington, MD. Det var ruggigt kallt i början, men sen blev det mycket bättre.
Jag sprang mitt bästa race hittils! Innan loppet tänkte jag att OM jag klarar det på 1h 45 min skulle det vara helt toppen. När jag springer över mållinjen inser jag till min stora förvåning att jag sprang hela loppet på 1 h och 35 minuter! Min takt var 6.3min/km, vilket är en väldig förbättring!! Jag sprang 16.5 KM i Oktober på 1 h 49 minuter. Nu sprang jag 15 KM 14 minuter snabbare. Känns otroligt bra!

Under lördagskvällen stack jag iväg på middag :) Det var trevligt och det slutade vid brasan och bubbelpoolen utomhus, det kallar jag bra liv!!!

Lördag kväll!



Söndag morgon var jag ju inte jättepigg direkt, men det gick ändå! Vi åkte till ett sjukt stort köpcentrum, Potomac Mills, och jag handlade massa julklappar :D Toppen toppen! Nu har jag tagit ett bad och ska snart lägga mig i sängen för att sova.


Ha det bra i Sverige!
På senaste tiden har jag börjat gilla mitt jobb mer och mer. Jag erkänner att jag faktiskt älskar att umgås med mina små barn, eller ja, små och små är dom väl inte längre..
Min lillkille är så otroligt söt, honom kan man äta till frukost, lunch och middag. Häromdagen berättade han något sjukt gulligt :) Hans bästa vän bor nere längst gatan och låt oss säga hon heter Lina(Jag är inte säker på om jag får använda mig av deras riktiga namn, så jag kör på att hitta på något)

Dom har kallat varandra "pojkvän" och "flickvän" hur länge som helst och min lillkille är helt säker på att han ska gifta sig med Lina.
Dock har hon inte visat så mycket intresse i honom under senaste tiden, så oron har börjat växa..
-Lina vill inte sitta bredvid mig i bussen längre, hon bara sitter med sina tjejkompisar.. Hon sa också att hon inte ska gifta sig med mig, tänk om vi aldrig gifter oss?

senare säger han..
-Hon kanske inser att hon vill gifta sig med mig efter College(universitetet) och då blir allt bra igen.. Ja så måste det bli, hon kommer inse att jag gillar henne mest och hon kommer vilja gifta sig med mig när vi är 20.



Gud vad söt han är. Jag vill bara äta den pojken levande.. Så sa han också:
- När du åker hem Susanna, då ska jag följa med till flygplatsen..

neeeeej!!! tänker jag ju bara.. Usch vad jobbigt att tänka på att man måste åka någon gång..




Dock hade jag världens bästa dag, jag hörde hur det ringde på msn och det var min bror. När jag svarar hör jag massor av röster och jag känner igen så många av dom! Båda mina bröder, mina syskonbarn, min moster och mamma!!! Gud så glad jag blev.. Lyckotårarna var redan där, samtidigt som jag är så himla ledsen att jag missar så mycket.. Jag vill vara hemma nu, med dom, sitta och fika och prata om allt möjligt.. Jag ville verkligen verkligen vara där, en mysig fredag tillsammans hos min bror tillsammans med familjen.. När jag kommer hem ska jag tvinga alla att umgås tillsammans med mig hela tiden. Jobbigt det är att sakna hela tiden..

Två av mina tjejer jag fick se en snabbis idag, Ella och Isabella. Faster saknar er så himla mycket.. varje dag tänker jag på er!


lite blandat blogginlägg känner jag. hjärtat rivs verkligen åt olika håll, en del vill hem på en gång, lagom till jul, andra delen vill stanna här hos mina underbara värdbarn och familj som jag älskar så himla mycket..

Nåja.. Hoppas alla får en toppenhelg i Sverige!
Jag ska nog köpa hårfärg snart, eller så gör jag det senare och tar en promenad med mina hundar istället.



När man hör människor som säger "När du har ett jobb komme du få se hur det är, det är ingen dans på rosor inte!". Ja men okej. Jag har jobbat mellan 45-50 timmar i veckan i 15 månader nu, utan avbrott, utan semester. Det är ganska svårt att beskriva mitt jobb, det skiljer sig så från dag till dag.
Ta gårdagen som ett exempel. Jag börjar jobba 06.15 som vanligt, vilket innebär att jag är uppe 6.00(det är en fördel att jobba där man bor) sen har jag "rast" från 7.15-11.00. Många skulle nog gå och lägga sig igen, och ibland gör jag det. Oftast försöker jag hålla mig vaken eftersom det är omöjligt att somna på kvällen om jag sover för mycket på dagen.
Så Igår jobbade jag en timme på morgonen, och sen började jag igen vid 11.00. Då hade jag hand om lillkillen min och hans kompis, dom skulle leka ett par timmar. Medan de leker städar jag, fixar i garderober och allt möjligt. Så jag sitter inte och värmer rumpan direkt.
Det roliga var att jag slutade inte jobba förrän halv 10 på kvällen igår..  Så min arbetsdag var nästan 12 timmar lång. här är det ju inte direkt så att man får "beröm" eller något liknande när sånt händer. Det är vardag liksom..
Så tro mig, jag vet hur det är att jobba, att ta hand om barn och hela köret.




Sådär. var tvungen att skriva av mig lite.
Angående mitt tidigare inlägg ska det ju inte refereras till mig! Det handlar om en(två) nära vänner till mig, och jag tycker det är heeelt fantastiskt roligt. Skvaller och drama fyller min vardag, så härligt!!


En mindre rolig grej att göra är ju att hämta mjölk hos grannen 7 på morgonen eftersom jag måste ha det till kaffet.


Nu ska jag nog se om jag kan komma på julklappar till barnen och mina värdföräldrar =)

Ha en toppen-torsdag hemma i Sverige!