Ja som ni kanske redan vet har min familj här i USA två hundar, en Great Mountain Swissie(vet inte vad rasen heter på svenska, orkar inte googla) och en Golden.
Har helt vanlig rutin imorse, upp med barnen, klä på dom, borsta hår och tänder samt äta frulle innan dom ska sätta sig på bussen eller i bilen.
Plötsligt ser jag grönt "gräs" papper längst golvet, det gör även min värdmamma. hon är stressad och drar till jobbet.
Jag undersöker vart allt papper kommer ifrån, och det visar sig vara från tjejens rum.... HUNDJÄVELN HAR ÄTIT UPP ALLT HENNES PÅSKGODIS. jag trodde jag skulle bli vansinnig. det var säkert över 1 kg choklad i korgen och hundar tål inte choklad.



Så jag ringer min värdmamma som ger mig goda instruktioner på hur jag ska få hunden att spy på 10 minuter, bara spruta in nån vätska i munnen på honom. Sagt och gjort, det var jävligt svårt dock eftersom han väger lika mycket som mig(om inte mer) och han vill ju iiiiiiinte att jag ska spruta i nånting i hans mun..

Så jag går ut med honom, 10 minuter går.. ingen spya än.. 20 minuter går.. ingen spya än.. 30 minuter går och jag börjar inse att jag kanske inte fick i honom tillräckligt, han spyr ju inte så..
Så han går tillbaka till sin bur, den är stor och han har liksom som en säng där i. Jag lägger mig och kollar på vänner..

Så inser jag att han spydde visst i sin bur, chokladspya överallt.. Så jag får börja tvätta och greja. fan vad kul.

Nu ser ni hur glamorösa mina dagar kan se ut.. dock hoppas jag att det dröjer länge, länge länge innan jag måste hålla på med nåt sånt här igen. haha =)



Nu fick ni lite skadeglädje, sitter och flinar åt min äckliga dag :) haha men det är helt okej! det bjuder jag på :)





För övrigt varnas det om tornados och allt möjligt här i trakten.. bäst att hålla sig vaken och redo när dom närmar sig.. 
tornado-watch ikväll i Loudoun County.. Får se om det urartar sig till varningar.. hoppas vi slipper tornados i alla fall!!


Godnatt!
Ja nu är det påsk, det har varit svindlande varmt och åskskurar har kommit och gått.. Vädret är lite knasigt här också, det åskar och dundrar som bara den i 20 minuter. sen är det 30 grader och strålande sol igen.....

Vi har ätit jättegod påskmat idag, lamm med potatismos, broccoli-grej, sås, sallader och tilltugg..

Här i USA har vi inga påsk-kärringar som i sverige, det vet nog dom flesta. Men dom vaknar upp på morgonen och letar ägg istället, sen under dagen är det flera "ägg-jakter". så jag gjorde en ägg-skatt-jakt till barnen.. det uppskattades! dom hade ledtrådar runt omkring i huset och fick leta efter varsin påse fylld med godis och presenter :)


Jag fick också en påsk-korg av min kära värdfamilj. Helt underbara är dom :)
Ett fint kort, massa godis, ett manikyr-presentkort och så :)


Snart är mamma här också! kommer bli så himla kul :)


Ja nu är jag hemma från den lilla resan vi gjorde, jag, min värdmamma, mina två värdbarn och en kompis till dom.
Vi åkte först till Baltimore, en härlig stad och hotellet var precis vid marinen. På torsdag morgon tog jag mig en sprigtur vid vattnet, härligt härligt..
Under tordagen åkte vi in till Philadelphia och kollade in Liberty Bell och lite sådant. Det var också kul måste jag medge, fast jag varit där förut.
Bilresan hem var ganska lång och vi passerade ett par stater, Pennsylvania, Delaware, Maryland och till slut Virginia. Så jag har varit i fyra stater på en dag, ganska bra!

Imorse jobbade jag en stund, sen tog jag & min värdmamma en löprunda på 6 km. Hon är snabb så jag fick hålla upp tempot :) men det var kul! Det är roligt att hon är så aktiv, och att vi gör så mycket tillsammans :)


Lite bilder:
ag utanför Liberty Bell sommaren 2009

Jag utanför Liberty Bell i April 2011. Håret är längre, och jag är mycket blekare.. jag har inte riktigt hunnit sola än helt enkelt :)



Nog om det, snart ska jag nog ta mig något tilltugg att äta. sen får jag se vad dagen har att erbjuda :)

Ja jag har ju aldrig varit allergisk mot något förrutom Noskapsin eller vad nu den där hostmedicinen heter.. MEN nu bor jag i ett mycket mycket pollentätt område i USA. Min värdmamma sa att alla som kommer hit utan att vara allergiska BLIR allergiska. det trodde ju inte jag på, tills jag låg och var så otroligt trött, sjuk och dålig.. Jo jag har fått pollenallergi.. inte kul!

Just nu är jag bara sååå himla torr i halsen, låter verkligen som sandpapper. Imorse när jag vaknade var det som att andas genom ett tunt rör. Lite läskigt när man inte får luft sådär, men jag har ju fått medicin nu så.

Det är väl det rolgiaste som hänt just nu, barnen har påsklov och imorgon ska jag för första gången göra pannkakor! Får hoppas barnen gillar det :)


Ha det bra i Sverige! Jag och alla pollen-partiklar ska nog sova för att imorgon jobba igen :)

Förresten! Imorgon åker jag till Baltimore och spenderar en natt där med min värdmamma, barnen och en lekkamrat till tjejen :) Sen ska vi vandra runt i Philadelphia och så på torsdag. Så jag kommer nog inte blogga då!


HA det så bra!

Ja nu kommer ett blogginlägg.. jag vet att det gått ett par dagar sedan jag bloggade..
Så i fredags var jag hemma med familjen :) Jag sprang även en halvmil med hunden på morgonen :)
Lördag mådde jag svindåligt.. :( fick ligga i sängen i stort sätt hela dagen, förrutom när jag åkte till Target för att köpa lite allergi-medicin. Japp.. jag har nog fått pollen allergi.

Här i Virginia där jag bor är det mest pollen i hela USA(enligt min värdmamma).. Det kan man tydligt se med stora gula dammlager på borg och sådant utomhus, jag tror helt enkelt att den chockhöga halten av pollen i luften gör de flesta allergiska här. så antagligen därför jag känt mig så krasslig och så..

Idag(söndag) mådde jag betydligt bättre måste jag medge, så jag, Janina och en ny tjej, Mari, bestämde oss för att shoppa lite.
Jag skulle ju inte köpa nånting, ja absolut.. men så blev det ju inte riktigt.. slutade med att jag är över 100 dollar fattigare, men skohyllan har fått fyra nya kompisar! Jag köpte alltså två par nya skor, ett par NIKE. Suuperbra springskor, nu ska det väl ändå börja gå undan när jag springer? Och så köpte jag ett par nya, vita, låga Converse. kändes vårigt och härligt :)
Jag köpte även ett par nya byxor att springa och träna i.


Annars så har jag ju kört en del bil förstås, avstånden här är ju helt enorma..


Imorgon börjar SPRING BREAK för barnen! Vi kan göra mycket mer roliga saker som att bada, baka, leka med andra barn och så :) Det kommer bli väldigt bra tror jag :) Vi har en rolig vecka framför oss. Sen börjar skolan igen..


Det här såg jag på våran baksida när jag skulle hämta lillkillen från skolan. Runt ett 20-tal hjortar som står där.. Kändes verkligen att jag lever nära naturen :)

Mari, Janina och jag :)

Nya skor!!


Det har varit en halvbra helg, för jag var ju sjuk halva helgen :( men imorgon är det dags att börja knega igen! Hoppas jag kan springa lite också :)


Godnatt!
Imorse körde jag Body Combat, det var helt gryyyyyymt..

Garanterat det roligaste på gymmet, det är en sådan himla energi i luften..
Jag har ju bara haft thomas och jessica som instruktörer, mest Jessica.. Den nya instruktören var väldigt bra måste jag erkänna, men det toppar ändå inte mina tidigare pass :) Men det var garanterat över förväntan!

Nu känner jag mig som en svag gummi-mask.. mina muskler värker..

Imorgon ska jag göra skriv-testet för körkortet här, önska mig lycka till!! Jag tror, och hoppas, att det ska gå bra :)


Yey!


Åh så skönt att vara såhär trött och sliten.. ett vaarmt bad och lite körkortsplugg, sen ska jag bara sussa :)

Godnatt!
Ja jag känner att jag börjar komma igång med att vara hurtig nu igen :) Idag(söndag) ska jag ha en väldigt härlig och välförtjänt vilodag :) Imorgon ska jag förmodligen springa lite till :)

Nu äntligen la jag in lite bilder på datorn från olika händelser.. jag har helt enkelt varit väldigt lat!
Igår kollade jag på Lufrslottet som sprängdes och Grease :) Jag är helt nyförälskad i John Travolta igen, han är så otroligt bra.

Snart åker nog jag och min värdmamma till ett köpcentrum =) Hon är så söt som alltid tar med mig överallt, inte lätt när man fortfarande är lite ny :)
Dock så måste jag än en gång medge att jag trivt så oerhört bra här.. Jag känner lugn och mår bara så allmänt bra :) Trivs med alla i familjen och vill vara hemma och umgås med dom så mycket som möjligt :)


Snart är mamma och örjan här!! haha jag vet att jag tjatar, men det är så himla rolgit :)

Här var jag med några andra tjejer och kollade in finalen i vilka som skulle bli cheerleaders i Redskins. Många killar gillade nog starkt det dom såg! Och det var faktiskt kul :) Dock så tycker jag det är URLÖJLIGT att dom kallar det dom gör för dans, vissa har tränat balett och grejer i flera år för att kulla bli cheerleaders.. Kan inte göra annat än vara så stolt över att min kära vän Maria Pihl är en utomordentligt bra dansare, saknar min pihl!

För att alla skulle veta hur dom tävlandes kroppar såg ut fick dom gå ut på scenen iförd i bikini.. ja nog ska man vara perfekt för att bli cheerleader!

en bild från när vi var på bröllop i NY. hotellet är sjukt stökigt, jag vet!

Kusten i Mountauk. Det var alltså här jag hade behövt börja simma om jag ville komma till Sverige igen :)



Nog om det! Snart kommer nog min värdmamma hem från en springtur och vi åker nog till köpcentret :)
Nu menar jag faktiskt på svenska. Jag har börjat springa, på allvar.
Jag går till gymmet och springer fort som attan i 30 minuter, sen springer jag ute med hunden. känner mig som sådan hurtbulle!

Min värdmamma och jag ska ´nog delta i ett antal lopp tillsammans till sommaren och hösten. kommer bli superkul!


Nu ska jag sova, fredag imorgon :)
Grattis mamma, Moa och Hanna! Alla ni fyller år såhär i början på april =) hoppas ni får det bra på eran dag :)

För övrigt har Christine Nilsson gjort hela min vecka lyckligare :) behövde verkligen prata lite med någon från hemma-plan ett tag. Måste även säga att jag älskar att prata på skype med Malin och Hanna också, så otroligt bra att ni sitter och nördar ibland! Så bra när jag kan få prata med er.


Det är något jag verkligen tycker fler ska skaffa: SKYPE. det är lite roligare med något nytt. Hur länge har man haft msn? 10 år snart? Jag känner att jag behövde omväxlingen.

Snart ska jag sova. Har varit på gymmet och träffat min personliga tränare, tror ni jag vill dö nu? ALLA muskler värker, ALLA :( men så är det väl när man ska komma i form.


Ha det så bra hemma i Sverige! Mer blogginlägg kommer :)
Ja idag hade ingen av mina värdbarn skola, så vi åkte och simmade! Det var väldigt roligt måste jag medge :)
Har flygit runt lite överallt idag, och jag har även bokat min flygbiljett till Denver den 21:a maj! JA jag hittade en relativt billig biljett för 350 dollar.. det sved en aning, men det kommer vara så värt det!

Snart kommer mamma och örjan hit, åh det kommer bli så himla spännande..
Först flyger dom till denver(eftersom min smarta mamma inte betlade för att ha återköp på biljetten).. Men åker man till Colorado så måste man ju se hur underbart det är.. Så jag ska försöka fixa så dom får några dagar av underbara äventyr i bland annat Rocky Mountain National Park.. Sen lite sport evenemang och så :) kul kul!

Annars så funderar jag på att sova snart.. är sådär härligt trött efter att ha simmat idag, så förhoppningsvis somnar jag snabbt så jag kan sova läänge.. ska upp 6 imorgon som vanligt med barnen. kan inte bärga mig till Spring Break(påsklovet).. Då får jag sova en eller två timmar extra på morgonen :)


har inte några bilder just nu heller.. får börja ta tag i allt nu känner jag, imorgon ska jag nog till gymmet :D
Jag lovar att jag ska bli bättre på att blogga. Lever ett lugnare liv, så det är inte lika mycket att blogga om!

Här har jag inte samma stress att flyga ut och göra grejer, här gillar jag att ta det lungt med familjen :)

Igår, fredag, var en fartfylld dag för min del. Först åkte jag till Washington D.C och hämtade mitt efterlängtade svenska körkort. Äntligen!
Sen åkte jag till mormor i familjen och åt lite mat tillsammans med Luke. Sen åkte vi hem och umgicks med Alex som kom hem från skolan :)
På kvällen gick jag över till grannen, en annan au-pair, som hade snacks, mat och dryck på schemat. Vi ´hade en väldigt trevlig kväll måste jag medge!

Imorse(lördag) vaknade jag 8.30 och var redo att springa med hunden 9.00. Jag insåg att det var tusen gånger roligare att springa med hunden än att springa själv, så jag löpte som aldrig förr! kul kul kul :) Ska garanterat springa oftare nu när jag har en liten kompis att springa med :)

Sen åkte jag in till D.C med massa andra tjener, Janina väntade på oss inne i D.C. Vi kollade in den årliga Cherry Blossom festivalen, faktiskt väldigt fint! Det är en japansk festival tror jag.
Väl inne i D.C hamnade vi också i en liten storm, men det varade inte längre än 20 minuter eller så, så vi överlevde allt den stormen också.

Nu är jag hemma, känner mig trött och ja, har mest lust att poppa popcorn och kolla film här inne ikväll. Jag är bjuden på film-kväll hos en av dom tyska tjejerna, men känner att jag bara vill ta det lugnt. ta ett långt bad, poppa popcorn och kolla film. Mina värdföräldrar ska ut på party och barnen ska sova ho mormor och morfar. Så jag är själv i huset för första gången med hundarna =) blir mysigt. Funderar på att springa imorgon också, men vet inte hur illa träningsvärken kommer vara..

Cherry Blossom

Jag bland blommorna :)


Nästa gång lägger jag ut lite bilder jag tog när vi var på bröllopet :)


Hoppas alla har en toppenhelg! Imorgon ska jag och se finalen i Cheerleading, eller ja, tjejer som söker för att vara cheerleaders för Redskins(ett amerikanskt fotbollslag). Kommer bli super!


Ha det bra!



Ja nog är man trott när man ´börjar jobba 6.30 och slutar 21.00.. Men så är det ibland!

Imorgon åker jag in till D.C och hämtar mitt nya körkort, får se om jag har mer tid att skriva då.. just nu känner jag helt enkelt bara för att sova...


Hoppas ni har det bra där hemma! Jag uppdaterar mer imorgon, jag lovar!