Kom hem från en helbra helg i New York. Tänkte lägga upp lite bilder och rekommendationer =)
 
2 VIKTIGA reglerl i USA:
 
1. När ni är ute och äter med barn. Fråga efter en barnmeny (KIDS MENU). Dom äter billigare.
2. När ni är ute och äter MÅSTE ni dricksa, runt 15-20% VARJE gång(förrutom snabbmat ställen som Mc Donalds och sånt)
 
 

Om ni vill shoppa i New York borde ni gå runt på 5TH AVENUE(Femte avenyn). Dom har massor av shopping men se till att undvika affärer som är svindlande dyra(designer affärer som Versace, Gucci, Louis Vuitton etc). Gå in på lite Amerikanska affärer och annat skoj (men om ni vill gå på H&M så är det typ 5 våningar stort)
 
 
Om ni ska äta i New York(vilket jag hoppas ni ska). Välj normala restauranger. Klart det kan vara kul att äta på TGIF(känd restaurang) Hard Rock Café(också känd) ,Bubba Gump Shrimp.. Men jag tycker det är mycket roligare att prova en ny, annorlunda restaurang. ALL mat i New York är supergott, det är svårt för restauranger att klara sig med sådan hög konkurrans så dom måste vara topp-bra med ett rimligt pris. Betala omring 20 dollar för en vanlig maträtt. Jag brukar hålla mig från 15-30 dollar per måltid. Ska man dricka dricka till så blir det dyrare såklart. Kom ihåg att räkna med dricksen om ni ska dela på notan, lägg till 20% av det toala priset. Seriöst en servitör i USA får omkring 14 kr/timmen, dom lever helt och hållet av dricks.
 
 
Här kommer lite bilder:
Denna bild är inte från New York utan från Philadelphia :) David och jag spenderade en helg där i slutet av Maj.
När man går till Rockerfeller Center kan man köpa biljetter ända upp till högsta våningen. Man har en superhärlig utsikt av Manhattan därifrån. Det är utan tvekan den bästa utsikten jämfört med andra byggnader. Plus att det är helt inglasat så man kan inte ramla ut. 
Top of the rock!
Central Park är en jättestor park i mitten av Manhattan och det är super mysigt att gå runt i parken eller ta en tur med häst och vagn. Man kan även hyra cyklar för 5 personer att cykla med runt i parken. Barnen skulle nog gilla det plus att man slipper gå!
 
Lite höga byggnader bredvid Central Park.
Här bodde John Lennon! Han gick till Central Park VARJE DAG nästan =)
David och jag tog en båttur för att se Frihetsgudinnan!
när man åker till ön där frihetsgudinnan står kommer man inte kunna gå upp i kronan(det är fullbokat fram till september) men dom har lite uteserveringar på ön(man kan köpa en hamburgare och dricka och sånt). Efter man är klar på den ön ska man hoppa på en färga och åka till Ellis Island (ön alla immigranter landade på först)
 
 
 
 
Ellis Island. Det är mest tomma salar där inne men det är ändå roligt att se var 14 miljoner invandrare hamnade när dom skulle in i USA. Säkert 1 miljon svenskar släpptes av här för medicinska tester och kunskapsprov. Man var tvungen att vara i god hälsa, kunna jobba och hellst också skriva och läsa om man skulle komma in i USA som immigrant för 150 år sedan. 
 
 
Idag ska jag åka och köpa skor att vandra i som jag fick i födelsedagspresent av mamma :) tar bilder sen och lägger upp på bloggen.
 
FÖRRESTEN mamma jag äter OSTRON nu. trodde aldrig i livet att JAG skulle äta något så konstigt som OSTRON och musslor och sånt. Men nu är jag van och kan äta massa mat från havet! Men jag vägrar ännu att äta lök. Lökl är det värsta som finns(men ostron är gott!!)
 
 
Ha det toppen i Sverige =)
 
 
 
Idag är det EXAKT 1 månad kvar tills David och jag gifter oss!! Är så himla lycklig, spänd, nervös, glad, sprallig. Ja allt!! Vi förbereder oss allt vi kan och längtar tills vi får träffa alla våra gäster.

Håller på och städar lägenheten så det är fint här när Erik och Erica kommer med barnen :) kommer bli super kul att umgås med dom i sommar =)