Ja här kommer en uppdatering om vad jag gjort under Halloween(FREDAG). Vad som händer nu på Lördag får ni veta imorgon!
Så. Igår började jag med att jobba klockan 8 och sen kom även Axels farfar och lekte lite med honom :) Det tyckte han var kul och jag kunde jobba lite på min försäkringsgrej, allt det där är så himla krångligt..
Så åkte jag, Carolina, Axel och Levi till Barnens Museum där dom hade massor av roligt till barnen :)
Jag vågade ju inte köra bil eftersom jag ätit så himla starka värktabletter.. usch..
Så fanns Ronaln McDonald där, haha, så amerikanskt. Så kom Nicke Nyfiken och sen åkte dom tåg. Jätteroligt!
Barnen tyckte det var superroligt =) Det var ruskigt varmt, typ 25 grader.. säkert ännu varmare i solen så det blev ju att vandra runt i linne..
På kvällen kom Ida och Dennis hit och vi gjorde i ordning oss för lite Halloween-firande i "kyrkan". En nattklubb som är jättehäftig här i Denver :) Flera våningar med olika DJ:s och sånt, coolt!
Så vi gick dit och betalade jävla 20 pengar... men det var värt det!

Här kommer lite bilder, det var så sjuuuuukt mycket folk. De flesta killarna var jobbiga och bara flög på mig och Ida och vi fick liskom ryta till att vi inte ville något.. Bara att vänja sig..

Axel utklädd till brandman och Ronald McDonald!

Levi utklädd till drake!

Axel och Nicke Nyfiken!


Partyhumör!

Det är ju helt sjukt!


Jesus!


massa folk! haha, kan ni förstå att folk klädde sig såhär i en kyrka?

Haha han vann kostymtävlingen.. det var så sjukt roligt alltihopp!

Nu ska jag duscha så kör vi en till kväll med galenheter!
Ja nu är klockan 2 på natten här i Denver och jag, Ida och Dennis har dansat fötterna av oss.. vi behöver helt enkelt sova så kommer jag att uppdatera om cirka 8 timmar eller så när jag fått sova ordentligt.

Så, hörs senare!

Utan tvekan en av de värsta dagarna i hela mitt liv..

Jag hade varit vaken varje timme inatt, smärtan i tanden var helt galen.. så himla ont gjorde det..
Så hade jag feber när jag vaknade och Carolina var snäll och tog pojkarna så jag kunde sova lite till.. Jag sov i fyra timmar, från 8 till 12.. inte likt mig.. så jag knaprade ipren och ja, jag hade verkligen ont. Klockan 8 hade jag så ont så jag faktiskt fällde ett par tårar, inte heller likt mig att gråta av fysisk smärta..
Så Carolina bokar in mig på en tid hos tandläkaren och vi får lite bättre priser.. som tur är..
Halv tre var vi alla hos tandläkaren och jag lade mig där och försökte hålla lugnet och hoppades på det bästa.
Men tandläkaren tog röntgenbild och kom tillbaka och berättade att jag har en infektion i visdomstanden och att den är helt inklämd. Den måste helt enkelt ut så fort som möjligt.
ÅH :( det här kunde bli dyrt tänkte jag... Men vi pratade med dem och fick ett relativt bra pris ändå, inga roliga pengar att lägga ut men det är väl så det är..
Så la jag mig och fick bedövning, tre sprutor om jag inte minns helt fel..
Jag är så nervös så ni förstår inte, ligger och tårarna bara rinner samtidigt som jag skakar som ett asplöv.. jösses..
Tandläkaren var ändå bra och han sa att jag kunde lita på honom och dom försökte lugna ner mig, men dom fortsatte ändå..
Själva operationen gick ju jättebra, tanden kom ut och jag kände i stort sett ingenting..
Dock så släppte bedövningen relativt fort.. Jag var tvungen att hämta ut mediciner:
- Antibiotika för att bli av med infektionen
- Smärtstillande som var otroligt starka.. Carolina berättade att det är lika starkt som morfin och att hon inte kan ta dem för att hon bara spyr..

I USA hämtar man medicin i vanliga affärer, apoteket är liksom där inne och dom gör i ordning asker med tabletterna man fått recept på. Så det skulle ta cirka 10-15 minuter..
Medan Carolina hämtade mat och så satt jag kvar i bilen och smärtan blev helt olidlig.. Har aldrig, aldrig, aldrig haft så ont någonsin.. Jag bara grät hela tiden och kunde inte lugna ner mig eftersom smärtan kvarstod. Dom femton minuterna kändes som en evighet.. Sen hämtade jag medicinen med tårarna i ögonen och helt uppskakad, dom måste ju trott att jag var helt galen eller något..

Så åkte vi hem och jag fick is packeterat runt käken och jag tog dom starka medicinerna direkt.. Så la jag mig i sängen och bara hoppades på att det skulle gå över, dock tog det ju typ 40 minuter för tabletterna att börja värka och även då låg jag i olidlig smärta.



Att dra ut en tand var helt klart det värsta jag gjort hittils, det går inte att beskriva hur jävla ont det kan göra i munnen..

Nu är klockan 03.18 svensk tid och jag ska försöka hålla mig vaken några timmar till så jag kan ringa mamma, behöver lite tröst känner jag..

Så som ni ser är inte au-pair livet alltid det mysigaste, ibland är man på konsert och ibland torkar man bajs. Men att behöva betala mycket pengar och stå ut med sådan smärta är något jag hoppas få i min närvaro behöver vara med om.. Fy helvete säger jag bara..

Dagens positiva: Att jag fick så starka mediciner, det kändes mycket bättre efteråt men jag var ändå helt svimfärdig hela tiden.. kommer inte få köra bil eller något så länge jag äter dom..
Dagens negativa: Ja gissa? Det var riktigt länge sen jag grät för att jag hade ont och idag bara skrek jag av smärtan i bilen..

Idag har det varit en dag fylld av smärta, ja fysisk smärta.
Min visdomstand har blivit helt galen... Sa till Daniel igårkväll "AJ så ont det gör i tanden.." Sen gick jag och la mig och tänkte "ojdå så det pulserar i käken, jaja, det är väl ingenting". Dock hade jag fel.. Halv tre på natten vaknar jag med en outhärdlig smärta i höger käke och mitt ansikte var svullet från örat ner till halsen.. jag kunde inte svälja eller göra något.. VILKEN smärta..
Så jag går upp till övervåningen för att fylla på ett glas vatten och ta en ipren, Carolina och Josh hade precis blivit väckta av Axel och hörde att det var någon där nere. när jag var nere i källaren igen hör jag att någon av dom är och kollar vad det är som händer.. Josh sa dagen efter att han hade funderat på att ta fram vapnet ifall det var någon tjuv eller så, haha, vilken syn.. Ett vapen riktat mot mig, jag med svullet ansikte.. kunde gått illa! haha

Men så vaknade jag halv 8 och det var dags att börja jobba.. inte så roligt med tanke på hur lite sömn jag fått.. men det gick ju bra ändå, jobbade fram till 4 och allt gick bra :)

Så kom smärtan igen och igen och jag har knaprat ipren hela dagen.. hoppas det inte är något problem med tanden.. Här kan det kosta HUR MYCKET SOM HELST med tandvård.. så jag vet inte hur jag kan lösa det eftersom försäkring inte täcker något sådant..

Jaja.. jag håller er uppdaterade om min krångliga tand. förhoppningsvis blir det bättre! Speciellt nu till Halloween :)


Inte roligt alls.. Jag tänker ändå att med sådan smärta och svullnad jag haft är det FÖRMODLIGEN problem.. men jag hoppas verkligen att det inte är det...


Dagens positiva: Tack till alla ni som var med och skapade Ibuprofen.. Vad hade jag gjort utan lite piller nrä det börjar göra ont? Hade verkligen inte klarat av denna dag utan Ipren, inte någon gång.

Dagens negativa: Att det är så jobbigt att gå runt och ha ont hela tiden.. så himla svårt att äta också..


Hallå hallå.
Så nu är det måndag kväll och jag har precis tagit en lång välförtjänt dusch.
Idag började jag som sagt jobba klockan halv 10 och jobbade helt enkelt fram till cirka 7 på kvällen. Det var tuffare än jag trott.. haha :)
Så Daniel satt uppe till 3 på natten för att prata med mig men jag var som en zombie, sååååå trött..

Idag var det regnigt på morgonen, börjar bli riktigt höstigt här i Denver.. Det blåser och regnar, inte så många dagar men ändå =)
Så vi var på "storytime" på biblioteket och sen blev det att äta lite lunch och så, dagen flöt på ganska bra ändå!
Vi gick även till parken och det blev 1 timmes promenad för min del, det var härligt i höstvädret..

Så jag tog lite bilder i parken som ni kan få kika på =) Här är Washington Park under hösten, så underbart :)

Levi pluttis i parken!


Så det var ändå soligt och fint =) löven virrar runt i vinden och ja =) det är bara skönt :)
Det föll även en halvmeter snö i bergen idag, vilket betyder att slalomsäsongen närmar sig med stormsteg!!


Dagens positiva: Jag fick brev av Nellie! Hon är så duktig på att skriva och det gör mig lika glad varje gång jag får ett brev av henne :)
Dagens neativa: Att en människa kan vara så trött som jag.. herrans alltså.. Sen är visdomstanden helt vild, tar väl inte länge innan hela käken svullnar upp till en tennisboll...

OHJA!
Idag var en av dom bästa jävla dagarna någonsin. Jag har alltid velat ha ett par egna slalomskidor.. snygga och ja, ni vet.. bara mina liksom.
Så mamma skickade mina julklappspengar och jag åkte till Sports Authority och köpte.. JA HELT NY SLALOMUTRUSTNING!!
Skidorna var 2011 års modell, SÅ snygga.. Ni får se bilder när dom är klara.. Pjäxorna var helvita med lite silvergrejer och svarta stavar, ja ni får se allt sen när dom har vallat och fixat skidorna. Betalade 560 dollar, cirka 3500 kronor, för allt! Billigt jämfört med vad det kostar i Sverige, något jag gillar starkt! Är så himla nöjd att jag äntligen har skidor.. så himla behövligt och det är något man har nöje av flera år framöver :)
Sen åkte jag downtown och Ida köpte ett par nya skor. Jag köpte då ingenting eftersom jag är dödspank.. haha =)
Sen fikade jag, ida och dennis. Mycket behövligt.
får skidorna om ett par dagar, så då får ni se mitt härliga fynd!
TACK MAMMA! bästa presenten :)

Imorgon börjar jag jobba halv 10 istället för 8 men det är för att jag ska jobba två timmar extra på kvällen sen.. så jag slutar jobba halv 7 istället för 5.. lite tyngre men men =)


Vet inte om jag har någon rolig bild att lägga ut från idag faktiskt.. imorgon kan jag gå ut och ta lite fina höstbilder med barnen så får ni se hur det ser ut på gården här och så :) kanske till och med en bild på huset :D


Dagens positiva: Att få köpa min egen slalomutrustning! Är såååå nöjd.. känns toppen!
Dagens negativa: Lider ännu av huvudvärk.. kanske dricker för lite.. vet inte vad det är..

Ja idag kollade vi på lite vanlig, hederlig fotboll. Det var Colorado Rapids som spelade mot Salt Lake City, ja något lag dom har. Och det var faktiskt bra fotboll, känner att den här helgen har bestått av ganska mycket sport, först hockeymatch på fredag och sen fotboll på lördag. Men det är roligt! Självklart kan jag lägga mina pengar på att hänga på alla shoppingcentrum och sådant, men det är ju roligare att uppleva något annat!
Sport här i USA är mycket större än i Sverige, i alla fall av det jag sett hittils och jag har ju inte varit på basket eller Avalanche-hockey ännu..

EN SUPERGREJ VI GJORDE IDAG:
1. BOKADE BILJETTER TILL BRYAN ADAMS 11 NOVEMBER, GO SUMMER OF 69!
2. BOKADE BILJETTER TILL U2 TOUR I INVESCO FIELD DENVER. Arenan tar in över 75 000!!!! SÅ COOLT!


Så, det blev ju att vi blev av med lite pengar nu igen.. men det händer ju inte sånt här så ofta så vi får väl spara in på helgerna som kommer :)

Om någon undrar över min väldigt fina visningsbild på Facebook så är det så att jag och Ida skrattade oss till tårar på grund av den bilden, haha!

Här kommer bilderna ni väntat på!

Go DENVER!

Hockey!

Här var våra platser, PRECIS vid rinken. Så det var kul och se hur spelarna blev tacklade rakt framför näsan på oss..
Josh berättade även att han kollade på matchen på TV och jag och Dennis var med flera gånger!! HAHA :D Så nu har jag varit med på amerikansk TV också, hihi :)

MÅL! klacken bestog som vanligt av massa hjärndöda småpojkar och när det blev mål blev det ett jäkla liv på dom.. haha =) Här är i alla fall Colorados flagga!

Ida och jag!
Det var faktiskt riktigt roligt på fotbollen :) fullt med folk på hela arenan, och ja det är ju aningen större än Stora Valla liksom..
Men kallt börjar det bli! Och eftersom vi lägger pengar på konserter och sådant så har jag ingen jacka än.. får väl bli att investera i någon slags höstjacka nästa vecka :)

Dagens positiva: Jag har blivit heeelt besatt av låten "Something in your mouth" med Nickelback. FY FAN vilken bra låt, men jag orkar inte lägga ut massa låttexter, det är ändå ingen som orkar läsa sånt.. Så för er som tror er gilla låten också, lyssna på den!
Dagens negativa: KALLT börjar det bli, i alla fall kvällar och nätter.. jösses alltså..


Ja, det är lördag.. älskar det!
Nu ska jag iväg och träffa Ida och förmodligen även Dennis, det blir att hänga lite hos Ida innan det är dags att kolla på lite hederlig fotboll :) skoj!
Så för er som nu inte träffat mig på över en månad undrar säkert hur i hela friden jag ser ut. För att påminna er lägger jag ut en färsk bild!

inte så konstigt alltså, har inte förvandlats till en tjock amerikan än i alla fall :D

Uppdaterar igen ikväll!
Ja, idag är det fredag.. härligt är det!
Efter jobbet fick Josh reda på att han hade två biljetter över till dagens match och jag ringde dennis omedelbums och han var på!
Ida var nämligen på hennes au-pair möte idag, attans.
Eftersom det inte går att ladda upp bilder av någon anledning så tänkte jag att jag uppdaterar igen imorgon bitti för att lägga ut bilderna och så :)
Ha en trevlig fredag gott folk!

Dagens positiva: Att ääääntligen få gå på hockey igen.. tycker det är så himla roligt!
Dagens negativa: Jag var världens idiot och hade glömt spisen på.. det är gas-spis.. så gissa om jag känner mig dum i huvudet nu när jag faktiskt hade kunnat ta död på alla oss här i huset.. fy hemska tanke..
Ja nu under senaste dygnet har bloggen krånglat, därför jag inte uppdaterade igår..
Så nu har jag börjat läsa professional english, mycket bättre! Svårare i alla fall =)

veckorna är ju ganska lika varandra, har träffat en supertrevlig tjej från Estland också, kul med finska språket där.. inte många här i Denver som förstår finska faktiskt.. kul ändå!

så, till helgen kommer mer uppdatering.. är så himla trött nu.. klockan är över halv 12 och jag har tidig uppstigning!
Ja idag var det en lugn dag.. började jobba klockan 1 på dagen så hade tid att gå lite i parken och prata med daniel..
Sen var jag med barnen i parken och så, det gick jättebra!
Under kvällen gick jag till skolan igen och jag och dennis bestämde oss för att åka dit imorgon igen och kolla in Professional English istället för Advanced. det gör att vi kommer sluta skolan mycket tidigare, vilket jag gillar!

Har gått runt i linne idag igen, så himla varmt... men ändå verkar det som att hösten är påväg till Denver. Löven är gula och faller till marken.. längtar så tills snön kommer och vi kan börja åka slalom i bergen!

Ja lite gula börjar träden bli!

Dagens positiva: Att få sova till 9.30! UNDERBART!
Dagens negativa: Jag är inte allt trött och klockan är snart 12 på natten.. kommer bli en trött dag imorgon..
Så idag var det dags för den dagen jag och Ida längtat efter så himla mycket, Nickelback spelade i Pepsi Center Arena här i Denver. Arenan tar cirka 20 000 besökare, och det var helt proppfullt idag.. så himla coolt!

Så jag plattade även håret här för första gången, haha =) lite komiskt ändå.. har inte fönat eller plattat håret på snart två månader, vad blir det?

Så tillbaka till konserten.
Första förbandet var sådär, ganska bra, men när man jämförde med Three Days Grace och Nickelback var dom ju ingenting..
Så spelade Three Days Grace, fyfan vad bra! Jag kände bara att jag ville se mer av dom, sångaren var med hela tiden hos publiken och vi rockade järnet. jäkligt nice alltså.
Sen satt jag och Ida och pratade, helt plötsligt smäller det till och hela arenan släcks.. NICKELBACK är på scen!
Att höra det ljudet från 20 000 människor var helt otroligt, herregud alltså! Hela konserten var fantastisk med så himla många effekter i form av eld, fyrverkerier, eld i alla färger, scenen som flyttade på sig, trumsolo och massa mer.. Och rösten på han som sjunger är underbar, jag och Ida stog verkligen och skrek oss hesa och hoppade oss halta. haha.

Så, fast jag betalade 100 dollar var det värt varenda öre, jag hade så otroligt roligt så det finns inte..

Jag antar att ni vill se lite bilder, här komemr dom! Filmerna lägger jag ut på facebook istället, så ni får kolla in dom där :)

Jag och Ida!

Arenan fylls på..

Ida! haha =) VI VAR SÅ TAGGADE!

Första förbandet.. som ni ser är det fortfarande ganska tomt på arenan..

THREE DAYS GRACE. Bättre än väntat!


NICKELBACK. arenan är fullsatt!

Så otroligt bra! Bästa konserten jag varit på hittils.. Så himla underbart att man gör saker som det här istället för att shoppa upp pengarna. Både jag och Ida var överens om att vi vill lägga våra pengar på:
1. Resor, vi vill uppleva och se landet!
2. Utförsåkning, passen är ju redan fixade!
3. Musikupplevelser.. Nu funderar vi på att boka biljetter till bland annat U2!

Dagens positiva: Gissa?!
Dagens negativa: Hade en ganska tuff dag med barnen.. men så är det väl då och då..
Ja det var ju idag vi skulle köpa dessa åkpass, eller ja, skidpass. I alla fall, pass att åka med i olika berg här i USA:s vackra klippiga berg.
Jag trodde jag skulle behöva lägga ut 200 dollar för två pass, ett i Winter Park och ett i nåt annat berg.. MEN, så fel jag hade, 280 dollar var det visst. roligt, roligt, nej. Visste inte ens om pengarna på kontot skulle räcka. alla sparpengar, allt, är nu bortblåsta. Eller ja, jag får ju nöjet av det när jag kan spendera 8 helger i Klippiga bergen och åka slalom! Så det är ju bara att börja spara nu igen då..
Men vi gjorde även så att vi planerade våran Halloween-helg.. haha =)
Så, för att slippa krångla med tåg och sånt bokade vi in på ett Youth-hotell typ.. haha, kommer bli så jääävla roligt. sen kollade vi in nattklubbarna som verkade bäst och så, Jag gillart! Kommer bli en sån jäkla rolig Halloween alltså..

Men som lovat kommer även lite bilder från helgen nu!



Lördagens middag: En hel hög med kinamat. SÅ gott!


Såhär roligt kan man också ha. Jag och Ida roade oss medan Dennis funderade på vad vi skulle hitta på under kvällen..


Haha =) Idas fina skosulor..


Dennis kom på idén att vi skulle bowla. Han bestämde även namnen. Så, Ida=KALIX, Jag=DAMP och Dennis=KUNGEN. dock slutade det visst med att jag och Ida hade samma poäng men hon vann, och dennis vann inte.. hihi. Andra omgången vann Ida stooort.


Jag har hunnit med en springtur.. FYRA kilometer i sträck, känner mig stolt!


Mina kära vänner blev förundrade över vad ett Ö gör i Denver. Här var vi förresten i det nya köpcentret, faktiskt fint!


Dagens positiva: Att jag körde bil och det gick jättebra =) Det är faktiskt roligare än man tror(i alla fall när man är relativt ny med att köra i USA)!
Dagens negativa: Jag går runt med en ständig huvudvärk och vägrar ta tabletter.. någon gång ska det väl gå över..
Ja idag kunde varken Ida eller Dennis ses under förmiddagen, så jag passade på och ligga i sängen och lata mig som bara den. härligt var ordet.
På eftermiddagen åkte vi till ett nytt köpcentrum och åt lite kinesiskt, gott som bara den men portionerna var monsterstora.. såg ut som att jag inte ens ätit något när jag var klar eftersom det var så himla mycket mat kvar. Jag gav min doggy-bag med maten i till Dennis, han får nog inte tillräckligt mat alla dagar stackarn.
Så åkte vi lite kundvagn och så, haha. vi funderade på vad vi skulle göra och kom på den briljanta idén at bowla. alla vet att jag är sämst i världen på att bowla och därför hatar jag det. Första omgången gick väldigt bra, jag kom tvåa och fick lika många poäng som Ida. Andra omgången var jag totalvärdelös. fy fän.

Sen skulle vi ju hem därifrån. Jag och Ida åker på vägen och funderar på vart vi ska och plötligt ser jag blåljusen blinka bakom oss.. F A N.. polisen, AMERIKANSKA POLISEN. dom är stränga och maktgalna. fanfanfanfan.
Så jag börjar stamma till Ida och säger att polisen är bakom och att hon måste stanna nånstans.. fy heeeelvete vad nervöst, fatta!
Så tydligen åkte Ida utan halvljus på, jösses anamma. Men vi fick fram alla papper och så och polisen sa inget mer, inga böter, ingenting. TJOHO!

Så himla skönt att det bara var så enkelt, men man måste ju passa sig så man inte får böter av en elak polis nästa gång.


TYVÄRR försökte jag smygfota polisen och la kameran på sätet i Idas bil. Gissa var den är nu? JO i sätet i Idas bil. Får lägga in bilderna från idag imorgon istället. Tills dess.. Godnatt!

Dagens positiva: Att polisen var så snäll och förstod våran okunnighet som au-pairer.
Dagens negativa: Jag måste lägga 200 dollar på ett slags skidpass som gör att jag kan åka skidor i bergen åtta dagar i vinter/vår. lätt värt det eftersom det är klippiga bergen vi pratar om, men ändå.. lite dyrt... 1400 kr alltså, en veckas lön.
Ja det känns riktigt skönt att få en lugn start på helgen. Idag(fredag) jobbar jag visserligen på kvällen så annat hade ju varit väldigt konstigt.
Så jag har kollat lite på amerikansk TV. Första gången jag faktiskt satte mig i soffan och bläddrade efter något jag skulle kunna gilla. Herregud alltså, så himla mycket reklam så jag orkar inte kolla på det. Sen kom det program om "riktiga" hemmafruar, ja precis som anna anka och så, fast amerikanska hollywoodfruar då. urlöjligt..

Dock så var det ett riktigt bra program på History Channel. Det hette typ Gang-leauge eller nåt, haha.. Men det handlade i alla fall om gängkrig och hur gäng utvecklas. Det handlade om ett nazistiskt skinheadgäng som hette typ Volk nånting, alltså tyska för "folk". Dom var skinheads, nazister, rasister och ja do hatade alltså alla judar, färgade, utvecklingsstörda, homosexuella, hemlösa och drogmissbrukare.. helt jävla sjukt alltså. Häftigt ändå att folk vågade gå ut i tv och så, men alla såna där människor är helt enkelt bara dumma jävlar som helt enkelt inte vet bättre. eller ja, det är min åsikt.

Så,
Idag har jag itne gjort så mycket alls faktiskt. Axel sov i flera timmar under dagen och Levi sov tre timmar han med. Så det blev itne lika mycket lek med båda barnen som det brukar vara, men det var ganska tur eftersom vi var tvungna att vara inne eftersom Axel nu fått magsjukan. haha, dröjer väl inte länge förrän det är jag, carolina och josh som drabbas..
Dom är och ser filmen "The Social Network" nu förresten =)


Så. godnatt på er alla! Jag ska sova så fort Carolina och Josh kommer hem igen, vill inte somna när jag ändå är barnvakt, tänk om något skulle hända. Bäst att vara på sitt skarpaste sinne (:


Dagens positiva: det är Fredag vilket betyder helg och löning!

Dagens negativa: Jag har visst blivit dålig på att ta bilder.. bättrar mig imorgon ska ni se!

Ja, Äntligen är Levi bättre!
Hans mage verkar vara mycket gladare eftersom det inte kommit några spyor eller annat mindre roligt =) Så det var ett stort plus på dagen.
Därför har det gått bra att leka med Axel och Levi nere i lekrummet, vi kollade även på lite thomaståget, en stor favorit hos Axel =)
Thomas the train!

Jag pratade även med mamma idag, kändes riktigt skönt =)
Nu vet jag inte hur jag ska jobba imorgon dock, men Ida har i alla fall lovat att vara här och hålla mig sällskap under kvällen =) Så det blir nog lite filmmys här :)

Något jag bara tänkte berätta är en annorlunda kultur här i Denver, Colorado, jämfört med Sverige. Här är det lagligt att röka cannabis(Marijuana och Hasch) om man gör det för medicinskt bruk, till exempel som smärtlindring. Jag har en väldigt sträng syn på sådant, enligt mig är det droger och inget annat! Men här är det väldigt många som röker och det uppmuntras nästan till att göra det. I college-tidningar så är det flera sidor som är fullsmockade med reklam från olika apotek som säljer och ibland även ger bort marijuanaciggaretter. Så många gånger på stan kan vi märka att det luktar konstigt från vissa ciggaretter, och ja det är då dom går runt på stan och röker weed.. inte så vanligt i Sverige, något jag tycker är tur!

Annorlunda syn på saker och ting, jag gillar dock det svenska sättet att se på cannabis!

Så, nu har jag även hunnit med att beskriva ännu en kulturskillnad som finns här i USA. detta beror på att jag helt enkelt inte orkade ta mig till downtown idag, jag har inga kontanter och ja.. Skolan får väl vänta, den är ändå så flexibel.


Dagens positiva: Att Levi är frisk! Tänk så lite man faktiskt tänker på hur bra det är med fullt friska barn!
Dagens negativa: Jag var så trött så jag knappt kunde titta framåt förut, herregud alltså.... ska försöka somna 9, imorgon börjar jag typ kvart i 8.

Onsdag.
Levi fortfarande dålig, jag fick en hel hög av spyor med nyponsoppa över mig idag under lunchen. yay.
Men Carolina hade Levi mestadels under dagen, så jag behövde inte ha honom. Det svårra är att lekrummet är nere i källaren där det även är heltäckningsmatta, något man inte vill ha spyor på. Så det var helt enkelt lättast att bara leka med Axel där nere.
Det blev även en sväng till parken.

Sen skulle ju jag och Ida träffas downtown. Jag hade bara en dollar kvar och biljett fram&tillbaka kostar 2 dollar. Så jag tog bara biljett dit och täntke att jag lånar en dollar av Ida sen när vi åker hem och köper en ny biljett tillbaka.
Men, vi orkade inte köpa någon ny biljett, hur ofta kollar dom egentligen? Och hur noga kollar dom? Inte alls, nej.
Så vi sitter på tåget och hoppar av på Broadway för att byta tåg. Då står det en RTD vakt där utanför och ber oss visa biljetten. Ida tror hon är smart och viftar fram biljetten och stoppar ner den lika fort, hon får ändå visa den igen(Hon hade inte ens köpt någon biljett).. Jag visar biljetten jag hade när jag åkte in och körde med lögnen att jag fick skjuts in av min värdpappa och köpte biljetten på universitetsperrongen.. vilken lögn..

Men vi hade tur, han sa att alla får en varning till en början och han sa även att vi inte får åka med rabatt eftersom vi inte går på Highschool.... ååååååh..
Det var bara så fruktransvärt pinsamt.. Jag har aldrig fuskat förut och SJÄLVKLART när man gör det så åker man dit.. det kostade oss i alla fall inget annat än en hög med skam.. det gör vi inte om!

Dagens positiva: Barnen har varit små änglar av någon anledning. supermysig dag!
Dagens negativa: Garanterat bijlettincidenten. det tar allt för hela veckan. Jag hade även en megastor spindel i badrummet som vägrade dö tills han verkligen badade i hårspray.. usch.

Ja som sagt började jag 7 imorse.. Det var faktiskt mycket jobbigare än väntat.. herregud alltså..
Det är sådan himla stor skillnad på att börja 7 och 8, speciellt känslan av att gå upp på morgonen.
Även denna dag blev en dag som spenderades inne eftersom Levi inte var helt 100 än, men det gick bra :)

Så, äntligen kunde jag skicka iväg presenterna till Bella och Mattis där hemma, har ju inte kunnat gå ut med barnen till posten eftersom de varit sjuka.. Men idag skickades paketen!

Efter jobbet åt vi lite mat och tårta, det är nämligen Josh's födelsedag idag :) grattis!
Sedan var det dags för skola igen, jag och Dennis fick prata med läraren om att vi ville ha det lite svårare.. jäkla typiskt..
Sen gick vi till Strarbuck's och käkade kaka och drack kaffe, lyxigt (: vi diskuterade massvis med saker och förmodligen ses jag, ida och dennis även imorgon för att prata av oss all stress och sånt (:

Har inte tagit några bilder idag tyvärr.. Det var helt enkelt en vanlig dag =) Till helgen tror jag det är Denver Marathon.. massa hysteri i alla fall =)
Ska även jobba en kväll denna helg, vet inte vilken än men det märks! Då uppdaterar jag om hur det är att lägga barnen!

Dagens positiva: Dagen gick relativt fort fast jag var helt galet trött..
Dagens negativa: Att jag inte kan sova på kvällarna längre.. lägger mig alltid 12 eller senare.. inte konstigt man är seg som deg när man vaknar.
Ja för er som läser denna blogg och tror att au-pairlivet alltid är en dans på rosor kan ni ju snarast möjligt ta och tänka efter.
Idag var nämligen Levi sjuk, magsjuk.
Så vi var inne hela dagen, något som jag inte är van vid. Under lunchen försökte jag få lilla Levi att äta lite bröd och vatten, haha. snålt men det är i alla fall inte så krävande för magen, och han spydde upp allt.. på golvet som jag fick torka upp, på hans kläder och ja, överallt.
Vissa dagar är tuffare än andra!
Imorgon börjar jag klockan 10 över 7 istället för 8. vilket betyder att jag måste gå upp mer än en timme tidigare än vanligt.. huh..

Sjukt barn, inte det roligaste..

Dagens positiva: Att Levi ändå sov 4 timmar under dagen, vilket gjorde att jag ändå hade en relativt lugn dag.

Dagens negativa: Att jag fick torka spyor, inte, inte min favorit..
Ja nu tänkte jag ta mig tid och berätta lite om min helg.
På fredagen åkte jag hem till Ida och åt lite kinesisk mat, sen kollade vi på film tillsammans med Dennis till ungefär midnatt. Ganska skönt!
Under lördagen åkte jag och Ida och köpte Halloweenkostymer.. Som många vet är Halloween jättestort här i USA, och kostymerna.. Ja det är inte så att man ska se läskig ut, tjejer ska ofta se ganska billiga ut.. Så jag och Ida letade förtvivlat efter en kostym som var någorlunda normal, vi vill ju ändå fira Halloween som man gör här i USA, men ändå inte helt fullt ut som en "Dirty Nurse" eller "French Maid".. Under kvällen åkte jag, Ida och Dennis downtown för att äta lite mat och kolla på filmen "The Social Network". Kom hem vid 2 på natten och vaknade 11 på morgonen under söndagen.. Så jag missade att prata med mamma på skype eftersom jag trodde jag skulle vakna 9 och vara inne då..
Under söndagen har vi shoppat i Colorado Mills, ett superstort shoppingcentrum som är lite billigare än Cherry Creek. Det blev två par nya skor!



Ja här är min kostym, en Sailor alltså. haha =) Det var ganska coolt ändå med rätt skor till och hatten såklart.

Ida är CSI-agent och jag är seglare alltså. Amerikanskt? JA

Haha =) hotpantsen Ida ska ha på sig är lite roliga.. på baksidan står det alltå "POLICE LINE DO NOT CROSS". haha :)

Dennis och jag spelar hockey hos Ida. Jag förlorade så mycket..

Mina nya Steve Madden skor! underbara..

Dom andra skorna jag köpte. Är väldigt nöjd! Dom här skorna passar väldigt bra till jeans och tights. Vilket gör att dom kommer användas flitigt!


Så, eftersom det är söndag nu när jag skriver täntke jag göra hela helgens "positiva" och "negativa".

Helgens positiva: Att vi under lördagen såg filmen "The Social Network", den var bra! Det roliga är att den inte kommer visas i Sverige förrän om några veckor.. Haha :D lite löjligt stolt jag känner mig :)

Helgens negativa: Det var inte direkt något "action" denna helg.. Inget bergsklättrande och så, vädret har för en gångs skull varit dåligt och det blir kallare :(
Sitter och pratar med Daniel just nu, och förut så ringde min bror mig på msn och jag fick prata med honom. Sen kom Matheus och Isabella också, åh vad jag saknar dom!
Isabella tyckte hennes hår var så fint, att grädde var hennes favorit och att hon hade fått lördagsgodis. Sen frågade hon om jag också ville ha.. lite långt brot kanske.
Ska skicka presenterna till Mattis och Bella på måndag tror jag, hann ju aldrig göra det i fredags eftersom jag sov middag.. haha =)

Tänkte bara lägga ut en bild på mina gullungar som jag saknar så, glöm inte bort faster nu!
Fasters små älsklingar!


Nu är klockan halv 10 på morgonen, så jag ska iväg med mina kära vänner och shoppa på cherry creek och så vidare, kanske blir en sleepover hos Ida idag, uppdatering följer..


/S
Fredagsmyyyys!
Idag har vi tagit det väldigt lugnt och jag slutade faktiskt efter lunch! =) men jag lovade att jobba nästa lördag då för att kompensera det lite :)
Så, jag har pratat en del med Daniel idag, hunnit med att ta en timmes sömn under dagen, helt gaaalet. Sen åkte jag hem till Ida där vi kollade på film och åt chips, Dennis hängde på under kvällen också :D

Hur sjukt är det att Dennis bor typ vid ULVÖN, där Lennart(Idas värdpappa) har stuga och släkt, och dom känner samma folk? Vad är sannolikheten att dom ska ha så mycket gemensamt här, i Denver?

Ida drabbades av något övertrötthetsryck och slängde sig på soffan när jag skulle ta kort, haha =)

Haha! Vi hade i alla fall grymt roligt ikväll :) Dennis var en ängel och körde hem mig så jag slapp åka tåg och cykla i denna förbaskade kyla.. yscha.. det är verkligen kallt på kvällarna..


Dagens positiva: Att ha en lugn hemmakväll med kompsarna, samtidigt som jag fick en timmes sömn under eftermiddagen, ingen kan förstå hur uppskattat det var. :)
Dagens negativa: Att jag har så svårt att hitta någon vettig frisör, snart gör jag jobbet själv!
Jag måste bara säga en sak, JAG ÄR SÅ MÄTT.. har aldrig ätit så mycket kaka i hela mitt liv och jag mår fan inte okej alltså.. ysch.. men det är så gott, så himmelskt gott på Cheescake Factory, mums.

Så, idag var jag med barnen i parken, lekte ute en stund, gjorde lunch :) Axel åkte till doktorn klockan 4 och då lekte jag med Levi en och en halv timme innan jag åkte :)
Imorgon är det freeeeedag :D

Nå, jag har ju lite bilder såklart =)
Dennis drack grönt te..

Jag hittade ett par awesome brillor.. Tog bort det svarta från den ena, dom blev så coola! lätt dagens fynd!

Dagens positiva: Att det är så gott med cheescake.. jag vill kunna äta det i all framtid, utan att må såhär dåligt efter det..
Dagens negativa: Att jag och Ida var helt jävla blåsta och satte oss på fel tåg så vi hamnade i nåt slumområde.. Vi löste problemet genom att säga "nigga" i varannan mening och sen fick vi springa för våra liv för att hinna med ett tåg tillbaka.. bra gjort!
Ja idag har jag varit himla trött.. Kan ju bero på att jag hade svårigheter att somna igårkväll.. somnade kanske 1 eller nåt sånt, så det blev inte allt för många timmars sömn!
Idag skulle vi egentligen ses, Ida, Dennis och jag. Men ida hade klipptid, hoppas det blev fint! =) Och dennis skulle laga köttbullar till sin familj, men han hamnade i någon kaotisk situation och ja, det blev så försenat så vi tänkte att vi ses ju imorgon ändå =) då är det ju skola igen och då kan vi umgås efteråt :)

Det var tydligt sagt att det skulle regna idag i Denver, så jag planerade en innedag med barnen hela eftermiddagen, meeeeeen nej.. det regnade inte alls, hade lika gärna kunnat gå till parken igen.. Får se hur vädret blir imorgon :)

Så eftersom vi var inne mycket idag så blev det lite aktiviteter som pussel, play-doh(lera i olika färger) och sådant. Sen gjorde jag lunch till barnen som var mycket uppskattat! :)

Ett dinosaurie-pussel som jag och Axel la på golvet. Han hade en engångskamera som han också skulle fota mästerverket på. Han är så duktig! =)

Dagens positiva
: Familjen har köpt en ny diskmaskin! Detta kommer underlätta kan jag lova! =)
Dagens negativa: Att alla vädermänniskor ljuger som attan..
Ja idag fick jag börja jobba en halvtimme tidigare, alltså halv 8 eftersom Göran och Gunilla behövde åka till flygplatsen och ta sig hemåt mot Sverige. Tråkigt att dom inte är kvar men ja, vi ses säkert igen! =)
Då lekte bara jag och Levi en stund, klockan 9 var Carolina och Axel tillbaka och vi började gå mot biblioteket, Levi och Axel somnade i vagnen och sov mellan 45 min och 1 timme :)
Sen var det sagostund och det var verkligen fullt med barn! =) massa låtar om grisar och sådant, det tyckte Axel var kul =) Levi ville mest stå och hoppa eller äta päron :) Vi lånade en film och gick hemåt för att äta lunch.

Carolina tog barnen lite tidigare idag så jag hade två timmar extra ungefär att prata med Daniel, vilket verkligen var uppskattat :)

Eftersom det är tisdag så är det också dags för skola och denna gång hängde Ida med, så hon ska nog läsa en månad eller så :) skoj!
Efter skolan åt vi på Subway, muuuums vad det är gott! Så pratade vi om allt mellan himmel och jord, så himla skönt! :)

nå, tyvärr har jag inga bilder att bjuda på från idag.. Imorgon funderar jag på att kanske skriva min krönika.. eller, det lär jag kanske inte ha tid för. vi får se! Nu är det dags att sova :)

Dagens positiva: Att sluta någon timme tidigare, så himla skönt!
Dagens negativa: Det är himla svårt att hinna med middag när jag har skola.. så det blir bara någon macka och termosen full med kaffe..
Ja idag började en ny arbetsvecka =) Vi gick till bibblan och spelade lite datorspel, läste böcker och sådant =) det var mysigt!
Sen åt vi lite lunch och gick till parken, hela dagen gick väldigt fort och väldigt bra :) barnen är så söta!

När jag slutade jobba satt jag en stund och pratade med Daniel, sen gick vi och åt Sushi, det var första gången jag åt denna maträtt och jag trodde att jag skulle gilla det. Sant som det är sagt, sushi är supergott och jag gillade det! Det var inte en sådan stor förvåning eftersom jag faktiskt älskar fisk =)







Mums vad gott det var! Och jag åt faktiskt med pinnarna, så jag fuskade ingenting med bestick och sådant! =)

Dagens positiva: Dagen med barnen gick riktigt fort och det känns som att allt bara blir lättare och lättare =)
Dagens negativa: Det började regna när jag var ute med barnen i parken.. här kommer det ju bara skurar, men ändå. jobbigt..
Idag bestämde vi oss för att åka till bergen och hajka, jag, ida och dennis.
Vi mötte dennis i Golden, staden utanför Denver där han bor.
Vi åkte tillsammans den långa vägen till bergen, förbi Boulder och Nederland. haha =)

Det var så himla skönt och mysigt, bara komma ut i naturen och att det är tyst, stort och vackert.. Älskar det..

Vi var ute och gick i någon timme, varav halva biten var upp för berget och det var jättejobbigt.. men vi klarade det! :D




Howdy!

Mysigt!

I Golden.. vi väntade på dennis =)

Ida och jag!


Lake Isabelle. SÅ vackert...





En glad Susanna på hajk!


Dagens positiva: Att komma ut i naturen! Det är så nära till storstad, natur och ja, allt! Älskar Denver, USA:s soligaste stad med 300 dagar av sol varje år, klippiga bergen, storstaden, skidbackar, 3 oktober och 30 grader varmt! KAN DET BLI BÄTTRE?
Dagens negativa: Vi hade otur i trafiken, jag och Ida :(
Ja idag har jag och Ida varit på två kalas, först på Axels tre års kalas, sen på Julias 19 års kalas =)
Axels kalas var i parken imorse och det bjöds på pizza, tårta, sallader och sådant :) gott!
Efter det var vi i Cherry Creek och shoppade, det blev ett par träningsbyxor för min del =) perfekt!

Uppdateringen är lite dålig, men det är inte lika roligt att skriva som att umgås med Ida, hon sover här en natt till =)

lite bilder kommer här!"


Jag och Ida utanför världens bästa bil, BETTAN. den bilden är allt förrutom lätt. den vill inte backa, inte gasa upp i hastighet eller göra normala u-svängar. men, Vi Älskar Bettan!

Jag i parken på axels kalas. Vi dricker självklart från de populära röda muggarna! =)






Vi åt glass på Cherry Creek.. Tyvärr gjorde vi misstaget att vi trodde att man betalade för koppen och att man ändå kunde fylla på hur mycket som helst.. men nej, man betalade för vikten glass och vi åt nog glass för typ 4 personer.. men men, nybörjarmisstag!

Det bästa med idag är ändå....

 VI SKA SE NICKLEBACK OCH THREE DAYS GRACE DEN 18 OKTOBER I PEPSI CENTER ARENA! allt är bokat och klart! yay!


Dagens positiva: massa kakor, glass, tårta och gott!
Dagens negativa: Det var sjukt svårta att hitta till Julia, men vi gjorde det!
Ja idag ska Ida sova hos mig, imorgon ska vi fira Axels 3 årsdag. liten kille blir stor!

Vi ska även fortsätta shoppa imorgon på Cherry Creek, ett väldigt stort köpcentrum här i närheten.


Så, vi ska kanske kolla på någon film eller så :)

Skriver mer imorgon, dags att vara social!


Ja, jag har haft körkort i över ett år, vilket är väldigt skönt! Men idag skulle jag ut i trafiken i USA för första gången.
här är lite problem man kan stöta på:
- försäkring.. allt är så mycket krångligare, dyrare och jag vet inte om jag kan påstå att det är bättre någonstans.. nä, det gillar vi inte.
- Inte generösa.. I Sverige kör alla som att man faktiskt gillar bakom/framförvarande förare, man låter personen komma fram om han/hon måste eller om någon blinkar för filbyte så saktar bakomvarande in. Här är det så att man faktiskt måste ta för sig mer i trafiken, vänta inte på att någon ska vara snäll och släppa fram dig..
- Rödljus, rödljus, rödljus.. överallt! Det värsta är att dom är inte som svenska. alltså, i sverige ändras ljusen om du närmar dig ett rödljus. Då känner den av bilen och i rätt tid blir det grönt för att undvika nödiga stopp och sådant. Men här i USA så är det så att ljusen åt ena hållet är grönt 2 minuter, sen byter det till nästa ljus som är grönt i 1 minut.. SÅ onödigt..
- Alla(nästan i alla fall) kör automat, passar perfekt eftersom det är många stopp och sådant.
- Mycket större motorvägar. här kör vi sexfiligt, eller mer..
- raka, trista vägar.. Allt är baserat på Nord/Syd Öst/Väst. Så vägarna är raka och ganska tråkiga..

Så, om någon har frågor så ös på!

Det var något jag såg idag när jag körde, och något jag sett under min månad jag varit här. JA det är sant, idag är det 1 månad sen jag åkte från Karlskoga och Sverige och landade i Tampa, Florida. Tiden har gått fort, men lite hemlängtan kommer då och då =)

Imorgon blir det endast jobb halvdag :D ! Sen lite shopping med Ida! :) Här är hon snygg som attan i ett limefärgat pannband.

Dagens positiva: Att jag köpte 72 bitar godis :D är så glad att jag får i mig lite sött ibland i alla fall, ska snåla och inte äta upp allt på en gång.. Gott ska det bli i alla fall!
Dagens negativa: Att jag insåg att jag inte har tillräckligt med pengar på banken för att köpa något.. får ju lön imorgon så jag ska se hur mycket jag faktiskt ska föra över till sparkontot..