Ja idag firar jag årsdag här i USA. det är ett år sedan min mamma och Örjan lämnade av mig på Arlanda flygplats, en kylig måndag morgon..
Tiden har visserligen gått fort.. Samtidigt kan jag inte påstå att det känns som det var nyss jag åkte.

Jag har förändrats så otroligt mycket sedan jag kom hit, det är verkligen helt annorlunda.
Så visst har väl tiden gått fort, men jag har hunnit med så otroligt mycket.
Jag har hunnit vara i Florida, Colorado, Nevada, Virginia, Washington D.C, New York, Philadelphia, West Virginia, Maryland, Delaware och ja, fler ställen därpå. Jag har badat i Mexikanska golfen såväl som Atlanten, åkt skidor ett flertal gånger i Klippiga bergen, sett sport på elitnivå flera flera gånger samt vandrat på gatorna i Las Vegas. När jag tänker på det är det helt galet vad jag hunnit med! Så året känns som att det gått fort, men med tanke på vad jag hunnit göra och vad jag har utvecklats till måste det ha krävts en massa tid.

Jag vet knappt vad jag var för person innan jag åkte till USA. bortskämd i alla fall.
Ni som finns kvar hemma i Sverige när jag kommer hem nästa år kommer få träffa en helt ny Susanna. En bättre, mer ordningsam och sammanhållen person som vet vad hon vill.

Tur att jag har lite mer tid på mig att fundera på vad det är jag vill. För jag har absolut ingen aning än! :)


godnatt gott folk! Jag håller på och vänjer mig att kliva upp klockan 6 på morgonen. Det går frammåt faktiskt!
Imorgon ska jag springa, och jag ska springa långt!

Ja nu är det en vecka sedan jag bloggade.. jag tror det här är första gången det hänt ända sedan jag kom till USA! Först av allt. JAG ÄLSKAR NORTH CAROLINA.. stranden, havet, delfiner.. ja det var helt fantastiskt. Här får ni lite plus och minus:
PLUS: Stranden.. det var helt otroligt underbart..
MINUS: Myggor och andra insekter.. Tydligen trivs dom vid havet precis som jag!
PLUS: Huset, vi hade 4 våningar, hiss, pool, bubbelbad osv. Jag hade även eget rum med egen toalett. gillas!
 MINUS: Lång jäkla bilresa.. på vägen dit fastnade vi i trafik(händer LÄTT här i USA) och det tog oss typ 7 timmar istället för 5 att ta oss ner..
PLUS: Världens bästa resesällskap. Min värdfamilj är bäst i test, så det så!
 MINUS: Hurricane Irene(Stormen Irene).. Vi fick, tillsammans med alla andra, evakuera ön två dagar i förtid pga stormen.. Men vi hade ändå 5 dagar av härlig strandsemester, god mat och avkoppling.
Nåja.. nog om det! Jag har sprungit en del den här veckan. Måndag och torsdag om jag ska vara noga. Dock täntke jag springa i helgen också, men blev olyckligtvis sjuk igår(lördag) så jag kunde inte ta mig iväg och springa alls.. Idag mår jag mycket bättre och jag har varit ute med vänner hela eftermiddagen. Härliga är dom :)

 Imorgon börjar barnen skolan. Det kommer faktiskt bli skönt för ett tag, men jag ogillar verkligen att behöva stiga ur sängen vid 6 på morgonen.. men det är ju ett jobb som vilket annat!

 Nu ska jag försöka sova.. som sagt.. ska upp 6 imorgon..

Bilder!
Straaanden! (gillar min strand-hatt!)

Parasailing!

Cape Hatteras. Vackert!


Riktig eller inte? det är frågan....



godnatt gott folk!
Ja äntligen är vi på semester! Bilresan var lång men det var kul! Jag åkte med mormor och morfar i familjen, det var toppen! Nu inväntas en hel vecka av strand-skoj! Om någon vill skypa är jag tillgänglig 2-3 svensk tid. Men då får ni berätta vilken dag ni vill pata, inte orkar jag sitta uppe hela morgonen och vänta inte!
Tack kära Amanda för att du förgyller mina sömnlösa kvällar! Här försöker vi se vad vi har för ögonfärg!


Puss gumman!



SEMESTER PÅ LÖRDAAAG!
Ja lite impulsartat åkte jag till Baltimore med mina värdbarn! Mina värdföräldrar jobbade väldigt mycket, så vi har spenderat väldigt mycket tid tillsammans. Det är konstigt att det känns så himla naturligt.. Det är väl då man inser att man är en familjemedlem! När jag är helt neutral med barnen är dom helt neutrala tillbaka, det gör allt enkelt. Så jag har koll på väldigt mycket känner jag, det går bra helt enkelt!

Baltimore!

Jag är så himla glad att jag åker till stranden på lördag, semester kommer sitta såååå bra just nu!

Ja tillbaka till Baltimore. Vi åkte dit måndag kväll efter Football-träningen. Det tar cirka 1½ timme att köra dit, men det är värre i mörker.. gillar inte att köra längre. haha :) Och hotellet låg väldigt centralt, så jag körde downtown, det var intressant! Enkelriktat precis överallt. hemskt.

Tisdag: Vi var på National Aquarium, ett av dom största akvarierna i USA. Vi såg hajar, bläckfiskar och alla möjliga havsdjur, vi såg även en delfinshow! Det var ju ändå tjejens 10:e födelsedag! På kvällen åt jag en underbar lax-middag..

Onsdag: Vi badade i poolen vid hotellet, det var utomhus och väldigt uppfriskande på morgonen. Sen köpte vi biljetter till ett gammalt skepp. Det var väldigt stort och häftigt som attan!! Sen körde vi hem och lillkillen hade ännu en Football-träning :)


Det gamla skeppet vi såg. Besättningen bestog av  320 personer, så det var ändå coolt! väldigt mycket "Pirat" känsla av det hela :) skoj skoj!


nu måste jag sova.. är så otroligt trött i huvudet och kroppen så jag vet inte vad.. godnatt gott folk!
Ja idag är en bra dag!
Hade mitt första race någonsin! 10 hela kilometer.
Så hette racet jag sprang. Jag sprang alltså 10 km, inte 20!

Allt gick faktiskt väldigt bra, det var dock svårt att försöka hitta "min" grupp.. folk som springer i samma takt som jag, men det gick tillsslut! Så jag kom i mål på 1 timme, 3 minuter och 33 sekunder. ska allt se till att klara det under 1 timme nästa gång. Härlig känsla man får efteråt!!!

Stolt tjej!!


nu förtjänar jag något gott att äta :) heippa!
Ja tydligen har jag svårt för att välja vilken design jag vill ha på bloggen.. strunt samma, jag orkar inte bry mig om det just nu! Så snart jag får galet mycket tid kommer jag försöka fixa det!

Igår tog jag en kort, men härlig, promenad med min kära granne Janina. Idag ska jag nog bada med barnen =) yee!
Ja det här med att sköta sin egen ekonomi är ju alltid roligt.. Dock kan jag tycka att det är svårt.. svårare än många tror! Innan jag åkte till USA trodde jag att jag skulle kunna spara hälften av vad jag tjänar, det skulle ge mig en slutsumma på cirka 30 000 kronor när jag kommer hem. det kan jag ju bara glömma säger jag nu. Efter ett år har jag inte kunnat spara ihop mycket alls.. jag undrar varför.. svaret är väldigt enkelt, jag vill inte spara mina pengar här. Det är jobbigt att vara hemifrån, så man vill hinna göra så mycket som möjligt! Tänk bara vad jag hunnit göra hitils.. köpa helt ny skidutrustning, en iPad,, åkt till Las Vegas, sett Bryan Adams, Nickelback, Three Days Grace, Ozzy Osbourne, Slash, Linkin Park, The Frey, U2, åkt skidor i klippiga bergen många många gånger, ätit fantasisk mat och shoppat en helt ny garderob. allt detta på ett år. Jag har gjort mycket mer, men orkar inte rabbla allt här och nu.. Tänk ändå vad allt det här skulle kostat i svenska kronor? Vilken tur jag har som fått göra så himla mycket för mina pengar. Det känns faktiskt bra, det är mina pengar och jag har upplevt så himla mycket roligt för dom.

Här snålas det inte!

 Nu kommer mina pengar ryka igen, för snart drar nog jag och tjejerna till NEW YORK och till nyår.... TORONTO I CANADA! herregud säger jag bara, fan vad häftigt allt är! Så visst, jag kommer inte hem med en massa pengar, men vet ni vad? Jag kommer hem med så mycket mer som är ovärderligt. Alla mina fantastiska minnen har varit värt varenda arbetstimme och vartenda öre!


 Nu ska jag sova, slaven ska slita imorgon också! OM 11 DAGAR KOMMER JAG ÅKA TILL HAVET, NORTH CAROLINA, STRANDEN, STRANDHUS.... semester!!
Ja veckan har varit aningen stressig till och från, men jag och barnen har haft tid att göra kul saker. Till exempel var vi på bio i torsdags, det fick bli "The Smurfs". Dom gillade den starkt, själv tyckte jag den var rolig till och från, men jag var inte överförtjust.. Vi har även hunnit med att spela sällskapsspel och så, det har helt enkelt varit ganska mysigt! Idag såg jag, äntligen, sista Harry Potter filmen. Den var helt kanon, en av dom bästa filmerna jag sett. Dock känns det lite deppigt nu när alla filmer är klara, och det bara tog slut. Jag gillar inte när saker tar slut.. Gymnasiet är väl det värsta jag fått säga hejdå till hittils antar jag. Men Harry Potter har följt mig över 10 år, ja 11 år faktiskt.. Det är lite sorligt att alla böcker är lästa, och alla filmer är sedda.. Men sånt är livet! Min nacke gör helt fruktansvärt ont, är stel som en pinne.. får hoppas att lite sömn gör susen.. För övrigt sprang jag 9 km i fredags på 51 minuter! Är ganska stolt över min prestaton faktiskt.. skulle hoppas på att klara 1 mil på 50 minuter, så lite till får jag allt träna om jag ska nå det målet, men det går frammåt! Nu ska jag sova.. klockan är snart två och jag är sömnig! Godnatt!
Ja jag slutade jobba i fredags omkring 10 på morgonen. Jag åkte hem till Janina och fixade och trixade lite, sen åkte jag hem och tog det lugnt :) Sen gjorde jag mig iordning och stack iväg till TGIF med tjejerna, Katrin hade sin "Hejdå"-middag. Nu reser hon runt i USA och lever livet! Lilly hade också Goodbye-Party igår(lördags). Vi hade sjukligt roligt alla tjejer, och jag spenderade natten där. Förhoppningsvis får jag träffa tjejerna igen, det är sjukt jobbigt att säga hejdå.. Lilly åker hem imorgon, och det blev snyftigt när vi sa hejdå.. Kommer sakna henne så otroligt mycket. En riktig vän.. För övrigt så jobbar jag nu i tre veckor full-time med barnen.. Så jag kommer inte kunna skypa och så under vecko-dagarna, endast helgen. Så om ni vill skypa får ni allt säga till så ser jag till att vara på plats. Hoppas alla haft en trevlig helg! Nu ska jag sova och förbereda mig inför arbetsveckan som kommer.