Måste säga att jag haft en ganska så skön helg. Baaara latat mig och inte gjort någon produktivt över huvud taget. Ska försöka ta tag i allt under veckan, är ändå så himla  upptagen då!
var och hämtade ut min lilla trofé från löpningen. Är sjukt stolt att jag kom i mål först av alla tjejer mellan 20-24 år. Känns starkt att förbättras så fort!!!
Ja för övrigt, inte mycket. försöker spara spara pengar men inte är det lätt. Försöka kan man ju i alla fall!
Ska skicka hem lite lådor imorgon hade jag tänkt.. kommer bli dyrt att få hem alla grejer..

det är så mycket som händer just nu. Har bara en månad kvar att jobba, kan ni förstå det??? har 18 dagar kvar med mina barn. 18!!! det är ju ingenting..
Sen börjar äventyret! :) Har saknat min Malin så himla mycket under tiden jag varit borta, och äntligen så kommer jag få se henne i Miami!
Så här kommer lite nya planer inför min maj månad:
Imorgon NICKELBACK & SEETHER. alltså jag har längtat så SJUKT mycket efter den här konserten, i flera månader faktiskt.
Har ett race att springa med mitt värdbarn den 20:e maj, bara en halvmil så det ska gå finemang!
den 24:e ska jag på bal.. IGEN. ääälskar det så mycket.. Sen är det mycket fester och så eftersom David "tar studenten" från Naval Academy. Det är sjukt stort..
Så det blir två helger av firande, sen ska jag på den stora festen den 29e. den 31a maj flyger jag till MIAAMI!


Det går bra nu! En lottovinst och jag skulle inte klaga :D
Ja jag har pluggat som en dåre hela morgonen. Har hunnnit skriva klart 1 A4 kreativ text på finska och gjort klart min översättning. Känns ganska härligt! Ska fråga min kära mamma om hon har tid imorgon att hjälpa mig kolla igenom allt, det är sjukt svårt!
För övrigt. jag kämpar på, jobbar och tränar. tror jag vill träna mer, men har ju annat för mig också. Söndag sprang jag 10km, ganska ont i kroppen efter det. Tisdag körde jag Body Combat och idag(torsdag) körde jag Brazilian Butt Lift. Får se om jag ska träna nåt imorgon.. vet inte hur mycket tid jag har. Ska nog färga min hemska utväxt om tillfälle ges.

Har även hunnit fixa lite hejdå-presenter till min värdfamilj. Helt galet att jag måste tänka på sånt nu, samtidigt som jag vill skicka lite lådor hem till Sverige. Måste köpa ny resväska och sånt också.. phu.

Nåja, allt kommer nog falla på plats till slut. Så enkelt är det bara.

Till helgen kommer jag nog umgås med David en del =) Har inte träffat han på typ 2 veckor så det ska bli skönt att träffas igen :)

Nu ska jag börja jobba igen, känner mig ganska effektiv idag måste jag medge!

ge mig lite semmeeeesteeer!!

Har massor att uppdatera!
Först och främst, söndag: Min löpning gick fantastiskt bra. Har inte sprungit alls på senaste tiden, så trodde mitt race skulle gå åt skogen..
1 mil race Augusti 2011_ 1 timme 3 minuter
1 mil race November 2011: 1 timme 1 minut
1 mil race April 2012 58 minuter

Jag gillar hur det ser ut! Så jag sprang i söndags och det regnade och hade sig en aning, men det funkade ändå! Så jag sprang milen på 58 minuter, 3 minuter snabbare än min förra tid och ett nytt personligt rekord!
Hade jag tränat mer hade jag nog kunnat springa snabbare.. Får helt enkelt jobba lite hårdare inför nästa race :)

På tal om att jobba hårt hade ju jag Finska tentamen den 14e April. Jag var dödstrött 4 på morgonen och vet inte riktigt hur jag tänkte ibland. Sen började jag läsa mer avancerad grammatik direkt efter det. Inte lätt kan jag ju lova er..
Men.. Idag fick jag resultatet och det stog: VG! 87% ! Haha yeeees. Lite härligt att jag lyckas slå till med ett VG i Finsk grammatik. Det hade jag aldrig trott, men det var ändå möjligt!

Så nu firar jag med glass. Har varit till gymmet idag och tränat en timme. Imorgon tror jag jag antingen tar en lång promenad eller så kör jag lite Brazilian Butt Lift. får se!


Nu går det ganska bra. Är jäkligt tight med ekonomin bara.. Hemskt att allt kostar så förjäklans mycket. Har tre veckors resande att spara inför, och jag måste betala över 400 dollar till alla hostel. Sen gick ju min kamera sönder(TYPISKT) och jag måste skicka hem lådor med grejer för typ 1500 kr. HMMF. inte kul.

Nåja, nu ska jag nog ta och äta upp min glass och njuta av mitt VG. glad jag är :)

inte riktigt sant för min del. sitter just nu och har finska lektion, 5 på morgonen!! Snart är klockan 6 dock, så har snart avtjänat en timme. Det funkar helt enkelt ganska bra, men ärligt talat.. hur många känner för att sitta uppe mellan 5-7 på morgonen och plugga finska. Räknar med att få ett mentalt sammanbrott vid någon punkt i livet :)

har köpt två lådor nu också, och beställt lite grejer till mina syskonbarn. är nästan klar med presenter när jag kommer hem. nice :)
Är hur fattig som helst, mellan att köpa presenter till 8 syskonbarn och betala flyg runt om i USA. Sen måste jag posta hem grejer och allt.. heeemskt vad allt kostar.

Nej nu ska jag koncencentrera mig på det här :) Inväntar svar från min tenta, hoppas man klarar det!!
Ja nu har jag en liten DEPP kan man väl påstå. Är less, less för det är torsdag kväll, less för att jag inte har en galen helg framför mig(antar att jag behöver varva ner också) och jag är less på att en och en halv månad är typ.. 50 dagar. Jag har 50 hela dagar kvar att jobba. 50 dagar innan jag får träffa Malin.
Men allt är så kortsiktigt. Vart kommer jag vara om 1, 2, 5, 10 år? Paniken bara slår till. Jag vet att jag inte borde tänka på framtiden, men jag kan inte låta bli. Självklart måste man veta vad det är man vill och vad man ska ta för beslut för att nå dit, men ärligt talat vet jag inte om jag orkar tänka längre än näsan räcker. Är trött, less. Kanske bara bäst jag lägger mig i sängen och lyssnar på podcasts, slösa tid så jag kan hitta på roligare grejer.
Det kan ju ha varit negativt att jag mått så himla bra på senaste tiden, jag vänjer mig vid att ha allt på topp, vara frisk, ha en(två!) familjer och så många människor omkring mig som jag älskar. ÄNDÅ gnäller jag. Fy skäms fårj ag ju bara säga, men alla mår väl halvdant ibland. Jag tror inte det finns något som kan ändra på det, oavsett hur bra man har det kommer man alltid deppa ihop ibland.

Ja nu ska jag inte skriva av mig allt för länge. Det är väl dags jag tar tag i saker och ting någon gång.
Ska fråga om vi har en mixer, så jag kan göra en smootie imorgon. är sjukt sugen på att stoppa alla halvt mögliga hallon där i så jag slipper slänga bort dom. gillar hallon.


Nåja, nu ska jag lägga mig och försöka sova så är det fredag imorn. yes! Bara för att det är helg betyder ju inte det att jag får sova. Ne, upp halv 5 på lördag och senast klockan 6 på söndag. ÄLSKAR ATT HA SÅ SJUKT MYCKET FÖR MIG. Ja det är ju bättre, tänk om jag faktiskt skulle ha tid att deppa ihop oftare än en gång i månaden? en tjock Susanna skulle inte få plats i denna stol. enkelt.


Nu ska jag ta tag i mitt liv och krypa under täcket. yeey.

Nu rullar det på ganska bra här i livet måste jag medge. Allt går relativt bra och jag njuter av mina sista månader här i USA.
Känns konstigt att säga det.. mina sista månader.. Galet!
Denna helg blir ganska lugn för min del. Ska springa en mil på söndag. Förmodligen kommer det regna, men jag ska springa i alla fall. Förhoppningsvis ska jag också slå mitt tidigare rekord. Sen hem och greja, sen sova :)

pluggar finska när jag får tid över, samt tränar om det finns ytterligare lite tid. Hemskt det där med tid, man ska hinna med så mycket jämt.

Har inte så mycket att uppdatera om just nu. Börjar förmodligen jobba i Sverige 2 juli. Sen får jag se när det bär av till London.

Hoppas alla får en bra vecka och en bra helg i Sverige. Jag har lite mer än en månad kvar att jobba. Sen blir det semester för min del innan jag börjar jobba i Sverige igen!

Ha det!

Ja äntligen var det dags för bal.. IGEN! :) Och vi hade helt galet roligt, gud så fantastiskt det är att bara vandra runt i vackra klänningar med militärer. alltså, ja, det är helt obeskrivligt :)
Jag mår hur bra som helst just nu också :) Min värdfamilj har köpt en ny bil, en Jeep som jag ska börja köra runt i. NICE.
Så mer om helgen.
Jag körde Davids mammas bil upp till Annapolis, dom är så himla snälla och låter mig köra runt i deras bilar och så :) Gillar det skarpt!
Fredag: Hängde hemma och pluggade
Lördag: Tenta mellan 4.00-07.00 på morgonen, fy då. men det gick nog bra =) får se vad slutresultatet blir av det hela.
Sen kom Jodi och Merle förbi och vi gjorde oss iordning tillsammans :) Mycket roligare så.
Efter det åkte vi lite över en timme iväg till Annapolis. Vi åt middag med alla andra grabbar och det var helt enkelt väldigt trevligt.
Iball(international ball) var helt fantastiskt roligt. Grabbarna var klädda i stilig militärfrack och vi tjejer hade klänning. Killarna hade även fickplunta med sig, antar att det är så dom har modet att inta dansgolvet med oss tjejer :) KUL var det i alla fall. Vid midnatt körde jag hem med alla våra vänner, och söndagsfrukosten var sååå god.

Söndag gjorde jag inte mycket mer än hängde med kompisar och så. Faktiskt härligt.

Vädret är på topp! Siktar mot 30 grader typ hela veckan. yeees!

Vi tjejer utanför =)


International love!

hur mycket folk som helst. Kul var det i alla fall!

Nu ska jag börja jobba snart. Kommer bli en helt vanlig vecka för min del :)
Nu minns jag varför det var en plåga att plugga. Man känner inte för det ibland, men man måste..
Har även börjat läsa Finska II, mer avancerad grammatik. haha ja, vi får väl se hur det går.. Men till hösten blir det mycket roligare, finsk litteratur och finsk historia :) Lite mer min grej.
Men självklart är det viktigt med grammatiken också, och ju mer jag lär mig desto roligare blir det.. faktiskt.

Lagom kallt är det också. 2 grader imorse, FY säger jag bara.. Men till helgen, då blir det hela 30 grader varmt!! Jag kommer garanterat göra allt i min makt för att vara utomhus så mycket som möjligt. Sen ska jag försöka springa mycket nästa vecka också. Eller ja, lagom mycket. Har ju 10Km race den 22 April. Kommer bli skönt att springa av sig lite.

Till helgen: Fredag: tentaplugg.
Lölrdag 4.00-7.00 Tenta. KUL att tidsskillnaden gör att jag får skriva på dessa onormala tider, men det ska väl gå..
07.00-10.30 SOVA
11.30-12.30 Gym
Sen blir det att fixa iordning sig inför bal. Älskar älskar älskar att jag får gå på så många baler!!!!
På kvällen åker vi tillbaka till Davids hus och umgås :) Kommer bli kanon!
Söndag: Vilodag, ska försöka använda så mycket som möjligt av dagen för att umgås med David, kommer nämligen inte träffa han helgen därpå!

Men ja till en början, imorgon bitti ringer klockan 04.30 då jag måste göra iordning lite kaffe och ha finskalektion mellan 5.00-06.30. Vilket passar ganska bra egentligen med tanke på att jag börjar jobba 6.30. man ska väl passa på att leva stressigt och lite galet när man är ung. :)


Nu ska jag läsa lite finsk grammatik. hurra!


Ha det toppen hemma i Sverige!
Ja nu har jag tagit tag i saker och ting som varit jobbiga. ekonomiskt alltså.
Jag ska ju få studiestöd från CSN, men tycker allt är så jäkla jobbigt så jag har bara struntat i det.
Idag var det dock en bra dag, jag har suttit och klurat, fixat, installerat och VIPS. jag har e-legitimation och jag har skickat in mina kontouppgifter och gjort allt som ska göras från min sida. Härlig känsla det är när man tar tag i sitt liv sådär.
Har även gjort upp en liten budget på hur jag måste leva och vara för att kunna jobba och så i Sverige. tro mig, jag ska inte slösa denna sommar. Om något så ska jag spara och se till att jag får en bra start i London. Det är otroligt dyrt att bo där och jag har tur som fick sommarjobb i Karlskoga! Sen ska jag också vara heltidsstudent i London, men på distans från svenska universitet. Jag ska även försöka jobba heltid, om inte mer.. Så om någon trodde jag skulle åka till London för att leva loppan hade ni fel fel fel. Jag ska jobba och plugga så mycket som möjligt, men samtidigt försöka ägna tid åt att njuta av upplevelsen :)

Annars då. Jo jag ska posta lite brev idag och fråga postkontoret vad dom tar för att skeppa lådor till Sverige. Kommer ju behöva skicka hem en del..
Sen måste jag ta ut pengar som jag kan lägga undan för Miami. boendet och så vill jag ha klart! Sen ska jag fixa boende i LA där jag firar min födelsedag med underbara människor :)


Det känns som att jag börjar knyta band på detta äventyr, snart är det över och jag ser fram emot nästa!
haha sjukt kul! Åkte linbana med min värdfamilj hela dagen igår. Hjälmen var otroligt stilig och jag trivdes som apan i djungeln när vi åkte typ 50 km/h mellan träd och buskar.


Nu ska jag plugga. tenta på lördag!!!
Nåja. Ett till lite längre blogginlägg får det bli nu.
Var på påskmiddag hos kära vänner som just döpt sin son. Så det blev dop och påskfirande på en och samma dag. Passade perfekt tyckte jag =) Jag hade på mig en rosa klänning, inte sådär skrikrosa. men normalt liksom.
Imorgon är det måndag och jag ska åka linbana med ungarna. Kommer bli görsköj. Dom har inte skola imorn heller, så jag njuter av min sista sovmorgon.

Annars händer det inte så värst mycket. Jag flyttar nog till London till hösten. Har sökt distanskurser i Matte och historia, samtidigt som jag läser finskan. Alla vet att jag gillar att plugga, och nu jävlar säger jag bara. Ska ju samtidigt försöka fixa mig ett heltidsjobb i London också. Det kan ju bli knivigt om man säger så, men jag ska allt klara heltidsjobb och studier. Vill inte bli av med några av mina sparade pengar, så jag ska försöka sno ihop lite studiebidrag och lön. Måste ju gå på något sätt.

Så för er som är nyfikna på  hur mina sista små månader ser ut kommer en liten snabb beskrivining här nedan:

APRIL
14-Tenta + Bal.
20-konsert
22-10 KM race
30-Konsert igen(Seether+Nickelback)

MAJ
Sista månaden som au-pair. Blir mycket packande och grejer..
26-Bröllop
29-Åker in till Annapolis för att se David ta examen från Naval Academy
30-sista arbetsdagen
31-Åker till Miami och träffar min Malin som jag saknat så!

JUNI
1-14 MIAMI
14-20 CALIFORNIA
21-25 NORTH CAROLINA(ska på bröllop med David)
25-29 Packa packa allt!
30(inte säkert än) Lyfter planet som skall ta mig hem igen!

JULI och AUGUSTI ska jag jobba inom Handikappsomsorgen i Karlskoga. Är väldigt glad att jag fick en plats och jag ska göra mitt absolut bästa under mitt semestervikariat.
SEPTEMBER-Flytt till Storbritannien. Förstår ni hur galet det är?


Nu har alla ni nyfikna människor lite koll på hur min framtid bör se ut. Det kan självklart hända saker som gör att det blir ändringar. men såhär ser det ut i stora drag! Jag är otroligt lycklig och mår väldigt bra över allt som händer :)
Dags att fira lite påsk. jag är redo och klar!
I fredags åkte jag som sagt till Annapolis och hälsade på David. Vi tog in på hotell och hade det väldigt bra =) Åt god mat, gick på bio och satt vid vattnet med fötterna dinglande. Bara sitta och titta på alla stora segelbåtar. Älskar verkligen kustlivet.

Påsk!

Ska även på dop. Så det blir ganska mycket idag. Nästa helg bjuder det på bal igen(YES!) och jag måste kika efter skor.

Ha en toppendag i Sverige, hoppas alla hade en glad påsk!

Ja barnen har haft påsklov, och gud så jag älskar att få sova till 8 eller 9. Det är 2-3 timmar längre än normalt, så jag är nöjd som attan!
Jag har lekt med barnen, hajkat och haft det allmänt bra =) Under onsdagen åkte familjen till Virginia Beach och jag stannade hemma med hundarna. Det gav mig hela torsdagen att plugga. och oj om jag har pluggat.. trodde hjärnan skulle ta död på mig där ett tag..

Nu ska jag sova, alla har kommit hem och jag ska jobba imorgon. Imorgon vid 4 åker jag till Annapolis och träffar David. Myspys!

Under tisdagen hajkade jag i typ 3 timmar med mina barn och hundar. Livet är allt bra härligt ibland!
Helgen har varit helt fantastisk, igen!
Åkte ännu en gång till militärakademin och denna gång bjöds det på Dine Out. formellt och så, men det var väldigt kul eftersom det var med Davids kompani(typ som pluton) och vi hade många vänner omkring oss. Det var helt enkelt väldigt lyckat!
Jag körde på svart klänning, den jag senast använde på ett bröllop i New York. Så fick jag låna helt underbara skor. Halsband och lite sånt fick också hänga på!

Vi drack även ganska rikligt under helgen. Badade i bubbelpoolen utomhus, yeey, sjöng kareoke och bara umgicks och hade sjukt kul!

Jag och David! :) Jag hade håret uppsat under själva middagen, men sen när vi kom hem släppte jag ut det. Hela jag bara skriker av lycka, livet är allt bra underbart ibland!