Ja denna vecka blir aningen tuffare än den förra, nu är barnen hemma hela dagarna och jag jobbar fram till 7-8 på kvällarna. det funkar! men man är trött..

Klockan är halv 11 på kvällen nu och jag vill sova, så jag skriver väl helt enkelt mer imorgon eller på fredag!

Löpningen står lite still.. Senast jag sprang var i lördags, som sagt, fullt upp med barn och jag har varit jätteförkyld.


godnatt!!
Ja det har verkligen varit helt sjukt bra att ha Amanda här i ungefär en vecka. Jag kommer sakna henne som attan! Dock så har vi ändå bestämt att vi ska ses snart igen :) det är bara en fråga om pengar och tid :)

Helgen var som sagt fantastisk. Vi hann med Dulles Mall, D.C, Tysons Corner Mall, Georgetown, Harpers Ferry och massa skratt :)

Nu när man blir själv blir det självklart aningen ensamt, men så är det ju.. Får helt enkelt skaffa mig något framöver att se fram emot med stormsteg :)


Jag köpte också iPad 2 denna helg!!! åhååå så glad jag blev :) nu spelas det, och snart ska jag fixa så jag har skype på så ofta som möjligt och så :) Kolla filmer och sånt blir bra kvällssysslor.

Ha det super i Sverige!!
Ja ikväll kommer Amanda hit för att fira midsommar med mig :) Kommer bli sjukt roligt måste jag medge!
Lite förkyld är jag ännu, men förhoppningsvis försvinner det snartast.

Under midsommar tror jag att vi åker till D.C, men jag ska kolla om vi kan slå upp en brasa här hemma och kanske sitta och mysa med vin och gott sällskap :)

Jaja, snart ska jag nog hämta barnen från ännu en dag med ridläger :)

idag pratade jag med brorsan också(Erik), han satt med båda barnen, Isabella och Matheus hemma i Sverige.. Lite hemlängtan måste jag ju medge.. Speciellt när jag hör "Faster Susanna! Faster Susanna!".. mina småttingar . Ska kanske ta och skicka dom en liten present :) bara för att dom är mina gudbarn och dom är väldigt speciella för mig..


Bloggen kanske kommer stå stilla, men jag ska försöka uppdatera även fast Amanda är här :)


Ikväll är hon här!
Ja idag har jag haft ett underbart lång-snack med världens bästa Moa!
Jag kände att jag behövde alla uppdateringar om Paris, om livet och ja, allt!

För övrigt måste jag säga att Moa är en av dom bästa människorna som finns på denna jord. Tack tack tack mosan för att du är bäst! du förtjänar det bästa och aldrig något annat.

Och hon är så lyckligt lottad som åker till Sydamerika i september och ska bo där 3 månader. Lyckost!


Jag och min Moa. länge sen! <3



Nu ska jag hämta barnen från ridlägret! Ha en toppendag i Sverige!
Ja man kan nog kalla det barnen har framför sig nästa vecka för ridläger. Dom ska ha ridlektioner och simma osv mellan 9 och 15.00. Det ger mig väldigt mycket fritid, men istället kommer jag jobba längre nästa vecka, samt jobba kväll imorn och en annan kväll. det kommer allt gå bra :) barnen är mina pluttisar :)


nu ska jag sova, ska upp och väcka barnen imorgon. rida rida ranka!

godnatt!
Jag har faktiskt haft en härlig födelsedag här i staterna :) många av er undrar säkert vad jag fick i present av mina värdföräldrar och jag ska faktiskt avslöja det :)
Jag fick en ny klocka.. en klocka jag velat ha väldigt länge men inte haft råd..
En Michael Kors klocka i färgen Rose Gold. Den är så sjukt fin, åh vad glad jag blev!

Helgen ska tillbringas med största lugn och harmoni, spara pengar tills Amanda är här :) yey! Hon kommer på onsdag-kväll :) nice nice.

Så fick jag pengar av familjen hemma i Sverige så jag kan köpa mig en iPad 2.. vilket jag med nöje skall göra så fort jag får chansen :)



Ha en härlig helg alla svennar! Midsommar nästa helg!
Nej jag försöker intala mig att fylla 20 inte är så farligt som det verkar. Tonåren är nu förgången och sakta men säkert kommer jag brytas ner till en gammal liten tant.. jag har panik, mardrömmar och usch.. Att åldras är väl något ingen vill göra, och jag är en sådan persons om vill hinna med så otroligt mycket innan jag dör, men jag blir ju för gammal för allt snart..


Ja som sagt, innan jag vet ordet av är jag en liten skrumpen tant som dricker sitt kaffe i gryningen och väntar på morgontidningen.. hjälp..


Blackwater Falls West Virginia. Eftersom jag redan varit i Niagarafallen tyckte jag väl det här var lite fisigt för att vara vattenfall.. Men ändå kul att kunna se lite natur i närheten!
Ja nu stack min lilla kille för att leka hos grannen, så jag fick en liten stund över.
Jag har pratat med mamma typ 40 minuter idag, det var väldigt härligt! Vi kom in på vad jag ska studera till.. och vi pratade lite om polisyrket.. Jag vet inte varför det lockar, men på något sätt tror jag att det stora utbudet av vad man kan specialisera sig till är något jag söker.
Dock är det visst svårare än jag trodde att bli polis. Efter många fysiska tester måste man genomgå intervjuer och prat med psykologer. Varje termin söker över 6000 människor, varav endast 500 kommer in.. känns ju inte som att lilla jag skulle ha oddsen på min sida. Dock kanske det ändå är något värt att kämpa för?



Lilla Susanna som polis, kanske ändå kan gå. haha det var ändå lite kul när jag såg testerna, att tjejer ska klara av 2000 meter under 10 minuter och 30 sekunder. det klarar jag redan nu! Så det ska ju gå alldeles utmärkt om jag fortsätter träna som jag gör nu. Lyfta 77 kg och bära det 15 meter måste jag väl träna på, jösses jag väger ju bara lite över 50 kg.. Sen är det synen jag är lite oroad över, jag är ju bara närsynt, så jag borde väl klara av att bli polis ändå..
Är jag för sprallig för att bli polis? Eller är jag organiserad, tydlig, flitig och tålmodig? jag tror det..


Nåja, lite tanar såhär under min lilla lediga stund mitt på dagen.. Skulle det vara så att jag blir polis skulle jag ändå läsa minst 2 år på universitet innan jag väljer att söka. Så chansen ökar :)
Idag kom äntligen paketet från mamma och resten av familjen såklart!
Det innehöll:
Två korsordstidningar
En bok
Ett grattis-kort från hela familjen
Mina glasögon
Ahlgrens bilar
Dajm

Väldigt väldigt uppskattat!! Så glad jag blev när det kom :) det tog lite över en vecka för det att anlända här, men det var värt väntan! tack mamma!!

För övrigt händer det inte så mycket just nu, jag sprang lite över 5 km imorse, lite sämre tid men ändå. 26 minuter, jag var bara någon sekund segare än vanligt.

Jag har tvättat hela familjens tvätt idag också, och så har jag haft lite kul med en stor white-board som tjejen ska ha. Jag tejpade, organiserade allt med färg och storlekar så att hon fick ett snyggt och enkelt schema att följa. Det kommer underlätta mycket tror jag. :) äntligen fick min kreativa sida visa sig!

Tänkte snart ta och lägga in lite bilder, till exempel på mig i mina kära glasögon. härligt att ha dom igen :)
Ja min helg har varit väääldigt lugn, vilket jag gillar!
Under lördagen åkte jag och shoppade med tjejerna, kollade när mina duktiga värdbarn spelade piano och sedan träffade jag Danielle, en amerikansk barnflicka som bor nära mig. Vi åt kinamat och kollade på nya Pirates, den var bra! Vissa delar kan dom självklart ta bort, när man bara kände "nej men varför?". Dock så gillade jag att dom tagit bort vissa karaktärer och ersatt dom med nya, och självklart att Jack Sparrow fortfarande är densamme.


Imorgon börjar jag jobba igen, och det är sista veckan innan det är dags för barnen att ha sommarlov! För mig kommer det bli härligt måste jag medge, mera sömn!

gillas!


Godnatt!
Först måste jag väl börja med att säga grattis till alla studenter! Lite ont gör det allt att jag stog där för ett år sedan.. Men sånt är livet!

Idag ska jag jobba, och imorgon ska vi åka till Tysons Corner och lyssna på barnen som har piano-uppträdanden. Jag blir så stolt så :) Annars händer det inte så mycket just  nu. Amanda kommer hit om 2 veckor, jag fyller år om 6 dagar och sen är äntligen sommaren här :) Sommarlov med barnen kommer bli toppen!


Nu ska jag hämta lillkillen från skolan :) Igår sprang jag 8 km igen, så jag har vilat järnet idag.


Ha det toppen!
Ja nu börjar tekniskt sätt mitt år i USA. Eftersom jag förlänger 9 månader åker jag hem juni eller juli 2012. Det enda jag behöver göra är att hitta en respartner under juni/juli 2012, eftersom jag då kan resa en hel månad innan jag ska hem till Sverige. Då hinner jag vara hemma ett tag och varva ner innan studier börjar :) kommer bli bra!
Imorse var jag ute och sprang, så himla härligt.. Jag var ute och sprang här i bostadsområdet jag bor i, det är så sjukt mycket kullar och man måste springa sjukt tidigt om man vill undvika den värsta hettan. Idag ska det bli uppemot 100 F, nästan 38 C .. Så jag funderar på att åka och simma med lillkillen eller så :)

Just nu äter jag jordgubbar, hallon och björnbär och väntar på att mamma ska logga in så vi kan skypa en stund innan jag börjar jobba igen.



Ha det toppen i Sverige och njut av sommaren!


Här kommer en uppdatering om vad som hände i helgen!
Bilderna får tala för sig till att börja med :)

I köket. Vi lagade mat, umgicks och bara hade allmänt trevligt!

Table Rock, WA. Det var en underbar utsikt! Dock var vi sjukligt rädda för skallerormarna...

Alla tjejer vid Black Water Falls. Otroligt fint ställe!

På toppen av berget i Timberline. En härlig hajk upp för berget och sedan åkte vi lift ner. härligt!

På Table Rock. Det var jättelångt ner, så lite skraj var man allt när man stog där bland klipporna :)



Så vi åkte fredag kväll och anlände 3 timmar efteråt. Lördagen spenderades mestadels utomhus. Jag vaknade 1 timme tidigare och sprang, men det vat tufft eftersom jag bara kunde springa upp eller ner för berget..
Huset vi bodde i var jättestort.. jag tror det var för 16 personer, och vi var bara 7. Men det var härligt!

Så nu har jag sett en del av West Virginia också, jag ser mer och mer av USA och jag gillar det mer och mer efter varje upplevelse. Landet har otroligt mycket att bjuda på och vill man se USA så får man ge det tid och ja, tyvärr pengar.. Men det är därför jag går upp 6 varje morgon, jobb och jobb för att sedan resa :)


Hoppas alla i Sverige haft en trevlig helg och en härlig Nationaldag! Jag hade Svea Rike i tankarna idag :)
Ja nu drar jag snart iväg till West Virginia över helgen tillsammans med lite tjejer. Vi kommer utforska härlig natur och skåla på kvällen. Det kommer bli grymt! Så jag packar bikinin, springskorna och tillbehör!

Imorse sprang jag 8 KM! förstår ni? Susanna Mustikka, tjejen som alltid hatat att springa, sprang 8 km. Egentligen skulle jag bara springa 7, men så insåg jag när jag var halvvägs(jag har en sensor i skon som berättar hur långt jag springer) kände jag bara att jag kör och springer 8 km istället, så istället för att vända vid 3.5 km vände jag vid 4 km. Oj så härligt det kändes efteråt! Dock är jag inte helt säker på tiden än.. Jag sprang alltså 8 km på 40 minuter, 5 minuter/km är nästan exakt vad jag springer. Jag tror att jag måste bli aningen snabbare inför Army 10 Miler. Skulle jag springa milen idag skulle det ta exakt 50 minuter om jag håller samma tempo.



En annan mindre rolig sak hände idag också, men först ska jag berätta bakgrunden till varför det är så sjukt.

I söndags åkte vi hem från att ha åkt vattenskoter. Min värdpappa körde och han körde för fort, 82 miles/hour istället för hastighetsbegränsningen som var 55 miles/hour. Då är Herr Polis bakom oss och min värdpappa fick skyhöga böter och måste genomgå en rättegång, det värsta som kan hända är att dom drar in hans körkort 2 månader.

Igår skulle min värdmamma vara hemma innan 6 för att sminka Alex som hade pjäs. Vi väntar och väntar och klockan är sen 18.10, jag bestämmer mig för att skjutsa henne eftersom hon redan är sen.. Det visar sig att min värdmamma har åkt på böter hon med, hon åkte 42 miles/hour istället för 30. komiskt hur båda två kan få böter på samma vecka.


Idag var jag ute och körde, skulle hämta lillkillen från skolan. Här i USA funkar det typ likadant som i Sverige med besiktning och så. Så vid registreringsplåten finns det ett klistermärkte som berättar när bilen måste bestiktigas igen, på min stog det APRIL 2011. Så har jag en polis bakom mig, jag kör  i hastighetsbegränsningen men ändå slår han på blåljusen och jag får köra åt sidan. helvete också tänkte jag, jag blir hur nervös som helst. Det visar sig att jag också kommer hem med en böteslapp, men endast pga att mina värdföräldrar inte fixar bilen i tid. Så jag tar inte ansvar för den missen!


Hur stor är sannolikheten att de enda tre vuxna i huset som kör bil får varsin böteslapp inom loppet av 5 dagar? det är ju helt sjukt enligt mig..
Dock gjorde inte jag något fel, så jag anser mig fortfarande vara en bra bilförare :) haha.. Bilen ska in imorgon, så undviker vi böter i framtiden!



Nu ska jag snart dra mig, hoppas Sverige får fint väder och att alla studenter njuter av tiden!
Jag har alltid älskat att läsa, och när jag gick i gymnasiet längtade jag efter att läsa. Jag hade helt enkelt inte tid för att sätta mig ner med en bok och ta det lugnt.
Nu, äntligen, i Virginia har jag hittat lugnet och vardagen jag stormtrivs med. Jag har läst ut 6 böcker på 3 månader, ungefär 1 bok varannan vecka, ganska bra ändå! Nu är jag inne på Marian Keys "En förtjusande man". Den är helt okej, jag tror den blir bättre ju mer man läser!
Mamma ska snart skicka en ny bok till mig, det uppskattas!
Imorgon ska barnen spela piano och så. Sen får jag se vad jag hinner med.
Just det. Jag ska vara volontär på Alex's skolpjäs "Aladdin", det kommer bli kul! Mellan 8.00-9.30 imorgon bitti.


Ha en superdag alla :)