Ja idag har mycket handlat om lite funderingar jag har angående framtiden..

1. Jag vill ha stor yrkeserfarenhet från utlandet. Därför vill jag sommarjobba i till exempel Finland, för att träna på min finska och för att visa på ett CV att jag är tillräckligt bra på att tala och förstå finska så att jag kan arbeta med det. Tvåspråkighet är alltid ett plus.

2. Jag vill plugga utomlands, minst ett år. Funderingar ligger på USA igen, collegelivet är så himla coolt..

3. Jag vill jobba någon annanstans inom EU, helst Irland.. vet inte varför det landet lockar mig så otroligt..

Så jag har faktiskt kollat upp mina möjligheter och jag har en liten plan på mitt liv.. Bra att ha en plan så att man har något slags mönster att följa.

Först och främst vill jag ändå hem till Sverige ett tag, ett år eller så. Då pluggar jag i Göteborg och ser vad det handlar om, sen åker jag utomlands och pluggar.
När jag kommer hem från det har jag antagligen fixat jobb i något annat land eller så fixar jag det senare.. Men i alla fall, efter ett års pluggande utomlands vill jag bosätta mig i Uppsala, studentstädernas studentstad! Skulle vara såå kul att bo och plugga klart där :)



Well.. jag spånar vidare på mina planer, ingenting är säkert så jag lever till fullo i nuet!


Ha en trevlig kväll alla! Imorgon ska jag jobba och sedan iväg till skolan :) näst sista veckan nu om jag inte har helt fel!


Sussi

Hur många av er läsare älskar livet i svenska fjällen? En stuga i Sälen, öppen brasa och härliga backar.

Jag har spenderat min helg(lördag+söndag) i Winter Park, en skidort här i Colorado som är känd som en av dom bästa(efter Aspen och dom såklart).
Min värdpappas mamma och hennes man har en villa där. När man säger villa i USA menar man verkligen villa, ett stort hus. Så fort jag kom in i huset så bara kände jag det: Mys..
Det är dekorerat med naturnära möbler, jag kan inte riktigt beskriva det.. men istället för en kristallkrona med stålstomme som lampa använder dom trä. Alla färger är från naturen och man känner att det är varmt, mysigt och ´härligt..
Utsikten var så himla underbar, det är verkligen något fantastiskt!

På lördagen väcktes jag klockan 6 av att Axel stog med en skoterhjälm i min dörr och sa "Vakna Susanna vi ska till bergen nu." haha han var så söt.
Så jag åt frukost och vi satte oss i bilen. det var en aning köer men vi kom fram bra i tid, omkring 10 på morgonen(vi åkte 8 hemifrån). Så jag, Carolina och Axel beger oss ut mot Devil's Thumb(Djävulens tumme) för att åka skidor. Det är ett känt ställe och heter som det gör eftersom ett av bergen är format som en tumme.
Så vi åkte lite längdskidor och ärligt talat fick jag stanna flera gånger för att beundra hur vackert det var..

Något jag måste påminna mig själv om varje dag är: Ta inte den här synen för givet, det du ser nu kommer du kanske aldrig mer komma att se igen. När det är så fantastiskt vill jag komma ihåg detaljerna


Det gick bra att åka skidor! Fast Carolina är ju mycket mer proffessionell så hon öste på ganska bra och jag tog lite lättare spår..
Sen åt vi alla Thanksgivingmiddag, det var så otroligt gott så jag trodde jag skulle rulla ut för dörrarna. Släkten här är verkligen underbar, så himla trevliga och roliga. Vi spelade Alfapet(fast på engelska då) fram till 11 på kvällen. Jag och Carolina var 3 poäng från att vinna över Zach och Cristy(Josh's bror och flickvän).

Underbara utsikt! Det var underbart på alla sätt. Solen lyste varmt i ansiktet och skidorna gled fram i spåren.. underbara liv!

Jag och Axel =) Han åkte faktiskt skidor jättebra! Men sen när han blev trött satt han i den där :) mysigt!


Baksidan av huset :)


Framsidan. Här ser ni hur stora fönster det är mot bergen. Det ger en sådan härlig utsikt!


Så här ser utsikten ut från källarvåningen. Det var så otroligt härligt att gå upp på morgonen, familjen står och gör frukost tillsammans. Man tar en kopp kaffe och ställer sig i fönstret och ser det här. Det var -20 grader ute och strålande sol klockan 7 på morgonen. Jag älskar det här...



Så nu har ni hört lite om min helg. Snart är klockan halv 8 här på kvällen och jag ska nog ligga och kolla på en film eller så. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka och det känns bra. Jag är så otroligt utvilad just nu..


Sussi

Ja jag har just kommit fram till att jag inte saknar sverige.
Det är svart som i en jävla säck och kallt som in i helvete. nej fy fan jag klarar mig utan det ett år.
 Angående svensk mat och sådant, nej jag saknar det inte heller. Jag har det ju här!
Finns affärer med svensk och norsk mat, så jag shoppar järnet ibland för att lyxa med dumle eller mariekex.
här får ni se lite grejer jag köpte häromdagen med Carolina:


Så jag har köpt sill(fast det är carolina och dom som ska äta till jul och så, jag gillar inte sill..)
Ballerina kakor
Mariekex
Önos jordgubbssaft(BÄSTA!)
Dumle


Så ja det är skönt att äta lite svenska grejer ibland. men det är ju mycket roligare att prova sådant som är amerikanskt!
svenska grejer kan jag äta hela livet sen :)
Dock skulle det vara gott med mammas hembakade bröd eller bullar.. eller makaronilaatikko(mammas makaronilåda).. men ja, mammas köttbullar med egen potatismos och sås är nog fan det bästa jag vet. det skulle vara gott, inte konstigt att man blev tjockare i sverige än vad man är här.. Maten här i USA är fettigare och så på många sätt, men min värdfamilj är så nyttiga av sig så jag måste säga att jag åt mer onyttigt i sverige.


Nåja, snart ska jag och familyn åka till shoppingcentret och sen åker vi på hockey ikväll!


Ha det bra där hemma! Uppdatering kanske följer en gång till idag...
Ja idag är det den kända högtiden Thanksgiving. Jag tror bestämt att det började med att tidiga pilgrimer här i USA åt mat tillsammans med indianerna.
Under thanksgiving ska man helt enkelt äta och så med familj och vänner. Högtiden har inte alls någon press på sig som jul och Alla hjärtans dag, nej det här handlar helt enkelt om att umgås, äta och prata.
Så maten, det man äter är ju kalkon, det är en stor del av maten. Jag tror många redan vet detta :) Men kan jag skriva upp lite som fanns på matbordet idag
Förrätter:
Ost
Kex
nötter
grönsaker och dipp
små bitar av elkkött(Elk är ett djur som lever här i Colorado, större än kronhjort men mindre än älg)
Huvudrätt:
Kalkon
Oxfilé
potatismos
Sallad(MYCKET sallad)
Stuffing(allt möjligt blandat, bröd, lingon, ja, allt!)
Sötpotatismos(Det ser ut som morotsmos, men det är faktiskt jättegott)
Grönsakswoker
Såser till oxfilén och kalkonen
Hembakat bröd
Efterrätt:
En jättestor pumpatårta med grädde, glasyr och allt möjligt gott.
Äppelpaj
Olika sorters ostkakor

Till dryck fanns flera olika viner och jag drack ett glas rött vin, det fanns flera sorters öl och många gjorde även drinkar.

Ni kanske förstår att jag var riktigt mätt efteråt? herregud säger jag bara, jag kunde inte stå upp längre! fick sitta och umgås i någon timme medan maten gick ner..

Huset vi var i var Josh's mormor/farmor, jag vet inte vilket av det.
Hon samlar i alla fall på massor av prylar och grejer, jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv. Så jag fotade lite av hennes stora hus. Det var verkligen jättestort och ja, massor av saker.Det var inte stökigt, nej nej, det var bara mycket konst, porslin, dockor, lampor, bord, ja. allt.. Och allt var antikt.

Lite mat..(jag har inte tagit den här bilden dock!)




Lite av det antika i hennes hus. Det här är bara ett hörn, det finns minst 50 hörn till i huset fyllda med grejer!

Ett exempel på vad hon hade hemma.. inte nog med att hon hade mycket av alla sina samlingar, allt var välorganiserat och hon hade en sådan himla stor samling på brocher så jag trodde jag skulle smälla av när jag såg det. Ja vissa är helt enkelt samlare!


Så vi var kanske 20 personer idag som åt middag tillsammans och det var faktiskt jätteroligt! Kul att uppleva lite amerikansk, och endast amerikansk, kultur :)


Ha det bra så skriver jag imorgon igen!
Vi åker nog inte till Winter Park imorgon, blir nog tidig lördagmorgon så hinner vi kanske med lite skidåkning.
Imorgon kanske jag går på hockeyn med min värdfamilj istället :)


Ja idag har det varit ganska dåligt väder i Denver så jag och pojkarna har lekt inne mestadels.
Jag är helt enkelt inte van vid kyla längre.. haha =)
Vädret förändras så himla mycket här, kan vara 11 grader en dag och - 2 nästa.. lite sjukt, välkommen till colorado!

Så nu har jag ätit middag, nudlar med kyckling&räk wok. Suuupergott. älskar maten i min familj, helt underbart verkligen. Jag har, till skillnad från många andra au.pairer, gått ner i vikt. så om någon som är intresserad av att bli au-pair läser detta. räkna med några extrakilon, men försök att komma till en "hälsosam" familj som är intresserade av sport och så. större chans att man då äter nyttigt och så!

Så, imorgon är det thanksgiving. spännande! uppdatering följer..
Som sagt tar jag inte md mig datorn till Winter Park i helgen, men jag tänkte fresta er med en bild från paradiset:

ganska härligt? JA!


Så, nu ska jag lägga mig och läsa en bra  bok. Är så trött på datorn, det enda jag verkligen gillar är ju att prata på skype och msn. Just nu gör Daniel mig sällskap..

Dagens positiva: Jag var faktiskt inte alls trött imorse fast jag vaknade av konstiga drömmar och så. det gillas!
Dagens negativa: Jag har frysit hela dagen.. tur att mamma ska skicka varma sockar till mig!
Ja verkligen.. Idag har jag jobbat nästan 10 timmar.. Det är tyngre än ni tror! Speciellt med barn, eftersom deras humör förändras så beroende på när det är på dagen. omkring 5 är dom ju så himla hungriga!
men ja, livet är inte en dans på rosor och jag har väl aldrig påstått det heller.
Snart ska jag sova, det har varit en lång dag. Var med barnen till biblioteket och lånade massor av julböcker och så, riktigt roligt faktiskt! Så gick vi även till parken och dom fick leka runt lite, go crazy liksom =)
Efter maten var det dags för mig att pallra mig iväg till skolan. Det är bara skola denna vecka nu. Det är ju nämligen Thanksgiving den här veckan och så! Ska faktiskt bli riktigt roligt :) Jag åker upp till Winter Park på fredag med familjen, en jättestor skidort där Josh mamma har "Villa". det är större än hus men mindre än herrgård. haha ja ni förstår, amerikanska hus är väldigt stora. så ja! Men jag tar nog inte med mig datorn.. Känns så dumt om jag är där och det enda jag gör är att sitta vid datorn, inge kul alls.

Så, nu måste jag verkligen sova..
Jag får skriva mer imorgon!


Ha det så bra så länge!


Sussi
Ja jag har ju varit på jakt efter den där perfekta vinterjackan.. har letat och letat och insett att jag har dessa krav:

1. Den måste matcha min nya skidutrustning, annat är ju helt bananers.
2. Den måste vara tillräckligt varm för att klara vinter i Colorado och Sverige
3. Den ska passa till andra kläder än bara skidkläder, det ska se snyggt ut.
4. Jag vill helt enkelt se ut som ett litet proffs när jag är ute och åker. När man jämför priserna USA/Sverige är det helt enastående vilken jacka jag fått för så lite pengar. I LIKE IT. Den här jackan kostar 3000 i Sverige, jag fick den för 160 dollar(1200 kr)

Så köpte jag en ny mössa också. vit och fin! Blir perfekt i vinter :)


Mössan är stickat och vit med en liten boll på toppen. ja ni fattar.
Här kommer en bild på jackan, typ.. det där är förra årets modell, men dom är ganska lika ändå.
Som jag visste passar den bra till blont hår! Åh så jag gillar den!

Så att jaaaaaaaaaaaa. det blir proffsåkning i vinter!
Ja idag har jag verkligen försökt göra så lite som möjligt.. Sov till klockan 12, helt galet.. men jag tror jag behövde ta igen lite sömn, har inte alls sovit så bra som jag borde.
Egentligen skulle jag ha köpt min vinterjacka idag, men det blev helt enkelt inte så. Får se om jag kan köpa den imorgon :) ska nämligen till Winter Park och fira thanksgiving hela nästa helg och där är det typ en halvmeter snö. Jag har inga vinterkläder alls så det är väl bäst att införskaffa sig en jacka i alla fall.'

Så idag har jag inte gjort mycket alls, läst bok, kollat vänner, sovit och så bara.
Verkligen haft en riktigt skön dag. Skulle egentligen ha sprungit en halvmil, men Ida har min iPod så jag orkade inte springa utan musik, inte alls samma sak..

Så, ni vet vad jag gjort den här helgen! Hoppas alla där hemma haft en skoj helg och att man myser ordentigt i höstmörkret nu!

Helgens positiva: Det känns som en riktigt bra helg bara. Bio och football, sen slappar man järnet på söndagen. Ja, det gillar jag!
Helgens negativa: Ja jag har insett att det är inte det lättaste att bo i en annan familj och kunna anpassa sig så bra till allt, men det går frammåt!
Ja i fredags var jag, Ida och Dennis på den nya harry potter-filmen. Som jag anade var den väldigt bra! Dock så ogillar jag att den är i två delar.. Men men..
Haha en annan sjuk grej är att jag cyklade till bion.. haha =) det gick superbra faktiskt! fast jag inte hade några lysen eller så.

Idag(lördag) har vi varit på football igen! COLORADO BUFFALOES vann igen! :D Det var sista matchen nu för säsongen, så det kändes vettigt att se. Älskar stämningen som är under matcher..

Efter fotbollen stack vi och köpte lite köttfärs och tomatsås och så. Så gjorde vi spagetti&köttfärssås hos dennis =) lyckat! roligare än än att laga mat själv och billigare än att äta ute. Det gillar jag starkt!
vi har inga planer alls inför morgondagen, ganska skönt ändå =) men nåt blir det i alla fall! ska skypa med mamma och så först.

Hoppas ni haft en riktigt bra helg!

maaaat!

fullsatt arena!


Haha! Hemma hos Dennis.. Jag kom fram till att detta är en frisyr jag aldrig skall införskaffa. Kul att veta ändå!

ja det är fredag och hur många av er där hemma läste min krönika och mitt reportage? va va va?
haha nejdå, men det är ganska kul att skriva om hur det är här i Denver :)

Idag gott folk är det fredag och jag är så sockerhög. har ätit glass och bullar, något jag tydligen inte är van vid.. haha


Igår fikade vi som sagt på den här europeiska restaurangen. Kom på att jag måste se till att Daniel får smaka på deras Chai. MUMS alltså.

Ikväll ska vi nog se harry potter! så jävla svårt å få platser åså bara, ska försöka vara där sjukligt tidigt :)
Imorgon blir det Football igen! Det var så himla kul sist =)Playdate i onsdags. Kul att umgås med dennis & theo. Det tyckte axel och levi också :D

Lilla levi leker med brandmannen och brandbilen. puss vad söt!


Axel leker med Lightning McQueen! fastest racecar ever!


nu ska jag dricka lite mer soyamjölk och äta upp min bulle. sen åker jag och kollar på potter!




Ja idag har jag varit ovanligt trött faktiskt. vet inte vad det beror på, kanske att det är mörkare och så ute nu.
Barnens farfar Kim kom och gjorde mat idag :) kul faktiskt! vi lekte och stojade tillsammans och barnen tycker ju det är så himla roligt!
jag var även ute på min dagliga 1 timmes powerwalk.. tycker jag är så duktig så!

var även i skolan idag, nästa vecka har vi bara en dag. skönt!
Efter skolan fikade vi på en europeisk restaurang/fik. Det var ju inte europeiskt, men ändå. det var riktigt mysigt :)

Lägger upp lite bilder och så imorgon, just nu känner jag bara för att sova...



ja idag är det tiddag och jag började jobba halv 8.. tungt med den där ena halvtimmen alltså.
men ja, jag bryr mig mer om hur jag sover nu istället.
Imorgon är det onsdag och halva veckan har gått! =) snart fredag och harry potter!

Idag bokade också jag och daniel biljetter till Las Vegas! EN hel weekend.. kommer bli så sjukt kul! Och jag lovar er, vi ska inte gifta oss där!

Jag är verkligen mån om min sömn så jag skriver mer någon dag jag inte är lika stressad.
PS. Mamma och Örjan, LÄS ERAN MAIL. jag har faktiskt skrivit massor med saker till er, till exempel saker jag vill ha med mig hit med daniel och så.

Godnatt och sov gott!
Det är måndag och jag har jobbat :)
Idag började Carolina jobba på bank, ja alltså hon jobbar inte hemifrån längre. för min del är det ganska skönt, jag får en helt annan kontroll över hela mitt arbete. Känner mig mer fri i huset och känner inte hela tiden stressen över att jag stör Carolina om hon jobbar. Så det här är något positivt! Fast mina dagar blir längre och jag måste kliva upp tidigare så är det faktiskt bra :)

sen ringde josh mig under dagen och frågade om jag ville gå på NHL-hockey! SJÄLVKLART!
Så jag såg Colorado Avalanche mot San Louis Blues, eller nåt sånt. Avalanche vann i alla fall med 6-3!
Ni vet hur det är på hockey i USA, fighter, aggressivt, tacklingar åså. Ja det var precis så! Två riktiga fighter alltså, dom stog, två stycken och bara hammrade slag mot varandras ansikten. Så fort dom stötte ihop så slet dom av sig handskarna och började slåss, på riktigt liksom. utvisning 5 minuter vardera.. eller om det var mer =)

Så har jag kollat lite på youtube och så, min dag har varit väldigt bra!

Pepsi center arena!

GO AVALANCHE!

Imorgon är det mycket tidig uppstigning.. 7 :( så, godnatt!
Ja även denna helg har varit fylld med sport, vilket jag tycker är så otroligt roligt!
Under fredagen skulle vi egentligen gå på bio men jag och ida fick chansen att gå på en DU-match, vilket vi inte tackar nej till! Självklart vann DU mot Minnesota med 3-2! =)
Sedan sov  jag hos ida för att vi skulle upp tidigt morgonen därpå och åka till Boulder för att se lite amerikansk fotboll, det var så sjukt roligt måste jag säga! Ni vet som det är på film med cheerleaders och allt, ja det var precis så! vi åt nachos och hade med oss lite lunch. det bästa var att CU Buffaloes vann! Superhärlig stämning och omkring 20 000 människor som var och tittade på matchen, superkul!
PÅ kvällen hängde vi hos Ida och gjorde inte mycket mer än så, jag bestämde mig för att sova hos henne ännu en natt och det var rätt gjort av mig!
Söndag morgon vaknade vi 10 och satt på datorn en timme och pratade med dom där hemma innan vi bestämde oss för att göra en riktigt härlig brunch.. Så vi åt frukost läääänge.. Så kollade vi på harry potter samtidigt =)

Sen var det dags att köpa bräda till Ida! Åh den var så snygg och nu kan vi inte vänta tills vi kommer ut i klippiga bergens underbara skidbackar! livet leker..
Jag måste köpa en vinterjacka och är sjukligt sugen på att köpa en på sports authority.. det är bara så fruktansvärt dyrt, så jag får vänta en vecka till innan jag kanske kan börja hålla värmen.. hujja..

Till middag gjorde jag och Ida svenska pannkakor och lyxade även till det då med frukt, glass och sylt. mums!


Nästa helg blir det att kolla på nya Harry Potter! Ska bli riktigt roligt att se den här USA faktiskt :)

bilder!


Påväg till fotball-matchen fastnade jag och ida i en enorm jävla bilkö... så vi förlorade en timme på det, tur som var hade vi jäkligt mycket tid på oss. så jag passade på att fota denna urgamla bil =)

Cheerleaders!

hut!

haha. Cowboysen stog och hejjade dom med.. Lite roligt ändå att folk klär upp sig sådär. antar att det är så det är här in the wild west!

Jag och Ida!

dennis var med han också :D

Idas nya bräda! SÅ himla fin! mycket mycket mycket bra köp tycker jag!



Helgens positiva: Att få se lite amerikansk fotboll! Det är så himla roligt och ja, det är att se en helt ny kultur!
Helgens negativa: Ja det blev att frysa en del eftersom jag inte har haft råd att köpa någon jacka än.. får vänta tills nästa helg helt enkelt.

Ja gott folk, det är fredag!
Nu lägger jag ut bilder från Bryan Adams konserten och från denna dag.
Dock var det ett problem på Bryan Adams.. Det var förbjudet att fota under konserten, så det finns alltså inga bilder på själva Bryan Adams som är bra, men han var där, jag lovar!
Konserten var helt underbar.. Om det ens gick att beskriva.. Alla låtar var så rörande och hans röst är så otrolig, det går inte att beskriva! Låten "Do I have to say the words" rörde så otroligt nära..


Ja och idag(fredag) har jobbat nästan 10 timmar och det har gått jättebra!
Ida och jag gick på DU-Hockey! Det var helt underbart.. jag älskar hockey!
Självklart vann University of Denver, bäst är dom (:


Här kommer lite bilder, dom jag har från konserten och sen bilder från parken :)
Imorgon ska vi på College-Fotball, kommer bli awesoooome!

Bryan Adams, så otroligt bra!!


Superväder! Perfekt i parken, mådde verkligen som en prinsessa idag :)

JAG HATAR ALLA ÄCKLIGA EKORRAR. Det finns säkert 1500 stycken i parken och alla vill äta upp all min mat.. USCH,


Pussälsklingar!


MINA HELT NYA SLALOMPJÄXOR! Dom är så fina! Tack tack tack mamma!!

HELT NYA STAVAR & SKIDOR. bästa investeringen i mitt liv, TACK MAMMA! 2011 års modell, K2, SÅ FINA :)


Dagens positiva: Oavsett att jag jobbat länge har jag bara älskat mitt jobb hela dagen, behövs väl sådana dagar ibland också =)
Dagens negativa: Jo att gå upp 7 på morgonen är ju inte alls samma sak som att gå upp 07.40. fy fan vad 40 minuter är viktiga, var inte människa någonstans när klockan ringde imorse.




Sorry alla bloggläsare.. Uppdateringen följer imorgon, har nämligen inte många timmar att sova och tänker ta vara på varje sekund av sömn just nu!
Jag skriver om konserten imorgon!
Ja nog börjar det bli kallt här i Denver, Colorado! Jisses vad jag önskar jag hade en riktig jacka just nu..
Ja idag jobbade jag en del på morgonen och sen igen på eftermiddagen :) dagen har gått bra och så, det flyter på bra helt enkelt! Sen åkte jag, som vanligt, till skolan och träffade mina kära vänner Ida och dennis =) Vi tog oss en fika och planerade in lite resor och sådant, skoj!

Imorgon kommer det en mycket roligare uppdatering, nämligen hur det var att se Bryan Adams live här i USA! Vi åker till Colorado Springs och ser konserten :) Kommer bli så otroligt häftigt!


Nå kära läsare, vi hörs igen imorgon så ska jag sova nu. ska upp och jobba 8 imorgon :)


Dagens positiva: Jag var ledig större delen av dagen, vilket jag gillade starkt :)
Dagens negativa: BRRRRR så kallt det börjar bli.. Fast i och för sig har jag ju förlängt sommaren med flera månader..
Ja idag är det tisdag och jag fick vara ledig! Kändes så otroligt underbart att få sova så länge jag bara ville imorse.. mums på sådana dagar :)
Men eftersom jag lovat att skriva till Kuriren då och då så blev detta en dag med annat jobb istället, plus att vi hade en engelskaläxa att göra i skolan..
Så jag skrev ett reportage och en krönika till tidningen och gjorde mitt tal till engelskalektionen, kändes bra att få lite sådant gjort!

Jag var även ute och sprang idag, det sjukaste någonsin. Det var jättefint ute när jag vaknade och så, men det blev mer mulet efter lunch.. Jag skulle ju ut och springa ändå!
Så började jag springa och det duggade lite.. Under min timme ute så hann jag uppleva regn mot min kind, hagel mot mitt huvud och snö överallt. Välkomna till Colorado, det är här ni kan uppleva fyra årstider på en dag. Jag upplevde regn, hagen och snö på samma dag, kändes helt sjukt verkligen.

Sen åt jag en lite tidigare middag eftersom jag skulle träffa dennis downtown för att köpa en present till Ida! Det fick bli en mysig "Denver, COLORADO" tröja :) Hon gillade den! Vi sjöng även "Ja må hon leva" i skolan :)



Dagens positiva: Att vara ledig och få lite annat jobb gjort!
Dagens negativa: Att vädret blir kallare, men det gör ju i och för sig att skidsäsongen kommer närmare!
ja den här helgen har utan tvekan varit väldigt bra.
Under fredagen kollade vi på film och åt pizza(vilket ni kan läsa mer om i tidigare blogginlägg) och Ida sov hos mig då.
Under lördagen åkte vi vid 12-tiden söderut.. mot Pueblo, en ganska mexikansk stad 1½ timme söder om Denver. Staden i sig verkade inte så mysig eftersom det var ganska mycket industri, men det fanns allt fina ställen också! Så vi bodde på hotell, DET var så skönt.. Det bästa av allt var dom otroligt sköna sängarna, jag och Ida sov i ett rum med varsin säng och familjen sov i rummet bredvid :) jättemysigt!
Så var vi ju på guldbröllop.. Det var verkligen roligt! Många säger att man inte får så mycket kulturskillnad när man kommer till USA, men upplever man ett mexikanskt/amerikanskt guldbröllop kan jag lova kulturskillnad! Folk kramades och pussades med varandra, så gör ju inte svenskar! Dom är ju så mycket mer försiktiga av sig och vill ha avstånd från folk..

Så det var riktigt roligt på guldbröllopsfirande.. Bandet var roligt och folk dansade line-dance och allt möjligt.. När countrymusiken slogs igång så var alla uppe på dansgolvet, så himla roligt!

Jag och Ida hade ju som i uppgift att lägga barnen och så, men Carolina hjälpte till en del och jag och Ida såg helt enkelt till att finnas där om barnen vaknade så Carolina och Josh kunde roa sig i all sin ro :)

Jag tog ett långt och välförtjänt bad på hotellet.. Kände mig som en helt ny människa efter det.. gud så skönt!
Sen hade jag och Ida köpt massor av godis och chips vi mumsade i oss (: hihi. Så kollade vi på fashion-week, läste Cosmopolitan och målade naglarna. Perfekt kväll!

Idag(Söndag) har vi inte gjort så mycket alls faktiskt. Power-walk i Washington Park och sen var vi med på svenska skolan som jag ska göra ett reportage om =) Så det får ni läsa i tidningen snart där hemma!

Så här kommer lite bilder på mig och mina värdbarn.. Dom är så söta!
Axel jag och Levi :)

Jag och Levi utanför =)

Den här veckan har varit riktigt varm och skön, över 20 grader hela tiden och strålande sol. nästa vecka ska dock bli kallare.. men herregud, vi är inne på mitten av november.. det borde ju vara ruggigt och kallt ute ju!


Helgens positiva: att jag känner mig så himla utvilad på något sätt.. Så skönt att inte springa runt och flänga hur mycket som helst.. Och jag fick verkligen känna på en annan kultur, det var så himla spännande! Alla är så trevliga och välkomnande här i USA..
Helgens negativa: Lite ångest får man ju när man ser människor som varit gifta i 50 år.. VAD GÖR JAG OM 50 ÅR? haha.. jag och Ida fick lite ålderskris tror jag.. =)
Ja idag har det varit en bra dag.
Jag började med att leka med barnen ungefär två timmar innan det var dags att bege sig mot Washington Park med Dennis och hans värdbarn Theo. Han är lite yngre än Axel men dom kom lätt överrens och lekte i parken medan vi pratade och höll lite extra koll på lilla Levi :) Förmiddagen bara rusade iväg..
Sen försökte jag sova middag, utan framgång eftersom det är ganska dåligt ljudisolerat..
Jag pratade med daniel och så, sen åkte jag och köpte glass och en tidning.. det kändes så roligt att köpa två paket glass och sen en Cosmopolitan, känns att det är helg!

sen åkte jag och Ida iväg till Golden för att äta pizza med Dennis. Sen kollade vi på film hos Dennis, tror den hette "The messenger" eller nåt sånt.. Handlade om en soldat i amerikanska armén som hade som jobb att berätta för människor att deras anhöriga dött i kriget.. Den var väldigt hård och inte alls censurerad, kolla själv får ni se.. haha.. Men jag tror det är bäst att var och en kollar, jag tyckte den var värd att se =)

Imorgon ska vi på ett Guldbröllop någon timme söder härifrån. Så jag och Ida åker dit för att träffa släkt och sådant.. men även för att jobba när föräldrarna vill stanna kvar på middagen och så medan barnen sover :) Så vi är barnvakt, faktiskt grymt skönt att komma iväg och sova på hotell och så.. härligt!


Nej nu ska jag sova! Jag uppdaterar vidare om vad som händer i mitt liv!
Ja i något tidigare inlägg skrev jag om hur kul det var att se barnen växa och utvecklas.. Well.. Ibland är det ju också mindre roligt..
Idag var en sådan dag då jag avråder alla som någonsin funderat på att åka som aupair att tänka igenom situationen EN GÅNG TILL....... Barn är inte alltid det roligaste som finns att ha och göra med..
Idag vägrade Levi sova, så mellan halv 10 och 1 så gallskrek han, kul va? antar att det är nån övergång nu från att sova på morgonen till efter lunch.. men jösses vad jobbigt det var.
Så, då vet alla ni som läser detta att åker man som au-pair finns det dagar man vill ta livet av sig för att det är så jobbigt. ,jag har haft två sådana dagar, men den här var garanterat värst. En monsterdag i månaden, det är 12 monsterdagar på hela året.. ja det klarar jag nog!
Nej jag ska inte vara så negativ. När jag väl satte den gallskrikande Levi i vagnen tog det inte lång tid innan han sov och jag gick en 1½ timmes promenad med barnen och lekte ytterligare 1½ i parken. Jag var trött men det gick ändå väldigt bra =)

OM 1 VECKA SER VI PÅ BRYAN ADAMS. Ska bli sjuk roligt, och framförallt häftigt. Vem vet inte vem Bryan är? Och vem vill inte rocka till Summer of 69 live? hihi :)

Nej snart kommer Ida hit så ska vi springa lite ärenden innan vi går till skolan för tredje gången denna vecka =)

Dagens positiva: Att jag ändå inser att mitt jobb går att genomlida, bara man får lugna ner sig och samla tankarna.
Dagens negativa: förmodligen kommer jag vara dödstrött men ändå inte kunna sova ikväll som vanligt..

Jag bara önskar att jag hade just den där kakan framför mig nu.. Tror jag ska föreslå Cheescake Factory-besök till ida och dennis.. det börjar bli dags..

Jag, Ida och Dennis har pratat politik idag. haha =) det är alltid lika roligt när folk har olika åsikter, mycket roligare än om vi hade tyckt samma. =)
Vi är i alla fall överrens om att ungdomsgrupper inom politiken tenderar till att bli jäkligt extrema.. i alla fall i småstäder.

Så skolan gick bra och vi håller på med muntliga övningar, det är faktiskt väldigt lärorikt.. jag gillar verkligen den här kursen i engelska. man lär sig så himla mycket nytt och vettigt.

Egentligen skulle jag ha en playdate med dennis imorgon men det verkar inte bli så.. får se vad vi hittar på istället, jag och barnen =) blir kanske en lugn dag som idag =) ändå hade vi väldigt kul idag :) Vi var i Observatory Park, den ligger lite längre bort men den är full med leksaker och annat kul för barnen.. så det är uppskattat!

Nå hoppas ni andra haft en bra dag, jag måste passa på och skriva GRATTIS IDA MODIN PÅ DIN 19:ÅRS DAG!
Vi ska se till och fira det på ett eller annat sätt :)



Sov gott!
Ja idag är det tisdag och jag har precis kommit hem från en lång kväll downtown.. det var kul i skolan och jag åker dit imorgon igen som vanligt :) läraren är verkligen jättebra!
Så idag kom jag och tänka på att barnen har utvevklats så himla mycket sen jag kom hit.. bara på två månader!
Levi har blivit mycket bättre på gå och balansen är såååå förbättrad. förut ramlade han för minsta lilla, nu är han mycket säkrare! Han har även blivit mer pratglad, men det går inte att urskilja mer än "mammaaaa" typ =) haha..
Axel är lättare än i början tycker jag, lättare att resonera med tycker jag.. men han är ju bara tre gubben!

Så imorgon är det jobbdag igen och på torsdag så ska vi ha en liten playdate i parken, jag och dennis och förhoppnigsvis ida också!

Nu ska jag försöka sova! God natt alla!
Ja idag är det måndag, alla älskar måndagar.. visst?
Så jag började jobba 8 som vanligt men fortsatte klockan halv 7 på kvällen eftersom carolina och josh skulle ut och äta. Hoppas dom har kul! Det gick sådär att lägga Levi, först ville han iiiiinte sova. men ja, jag fick helt enkelt stanna hos han tills han somnade och klia lite på ryggen och så.. det gillade han och efter typ 20 minuter snarkade han som en tok =) Snart är det Axels tur att sova, ska lägga han ungefär kvart över 8 tänkte jag.. då ska han liksom försöka sova, sova sova sova. haha =) så har jag baby-monitor i deras rum så jag hör om något går på tok när jag är i källaren. det ska nog gå bra!
Imorgon är det dags för skola och sådant, vanlig vardag som väntar. Den här veckan ska det bli superfint också, runt 15-20 grader och sol hela veckan =) blir suveränt att vara ute i det härliga höstvädret :)
Imorgon börjar jag nog 8 igen och leker med barnen, då tar vi och går på Sagostund på biblioteket, jätte uppskattat faktiskt!
Sen blir det nog att gå hem och ja, det gamla vanliga :)

Hoppas alla haft en härlig dag idag! Själv har jag varit trött och är otroigt trött nu med, men ska hinna med en dusch och så innan jag tar natten.

Dagens positiva: Att jag pratade med Daniel länge och jag inser verkligen att jag saknar honom mer och mer för varje dag :( men vi pratar i alla fall väldigt mycket!!
Dagens negativa: Ja tröttheten och det faktum att jag jobbar dubbelt. nog är det väl alltid skönare att ligga i sängen och lata sig, men, man ställer väl upp ändå :D

Godnatt alla!
Ja så nu är det ju egentligen Halloween.. Men vi har ju firat dom andra dagarna =) Idag har jag och Ida endast gjort så lite som möjligt.. jösses alltså vad sega vi är..

Hela halloweengrejen är ju större här i USA jämfört med sverige, det är en superstor högtid här och alla firar det verkligen. Visst har jag sett att vissa i Sverigr också tycker det är roligt att klä sig i kostymer och sådant, men det är ändå inte alls samma sak.

Blir en kortare uppdatering nu så jag kan vara social med Ida :) Här kommer lite biler!

 

haha dennis gör något.. hans kostym var faktiskt riktigt rolig!

Påväg...

Girls!

Så, helgen har varit full med galenheter, dansande och kostymer. Ganska skönt ändå att man är tillbaka i vardagen, haha :)