LITE USA INFO

0kommentarer

Tänkte lägga ut lite information om USA och deras raditioner, regler och seder här på bloggen så gäster som kommer från Sverige inte får sig allt för stor chock.
 
1. Detta är det absolut viktigaste man måste veta om Amerikaner, följer man den första regeln så kommer man helt klart ha en lyckad resa:
PRATA ALDRIG OM POLITIK ELLER RELIGION MED NÅGON AMERIKAN. NÅGONSIN. 

Det blir ALLTID dålig stämning eftersom vi VET att vi tycker så olika. Amerikaner gillar inte att utlänningar kommer in och ifrågasätter deras sätt att leva. Det är inte så konstigt. Dom har inget som helst intresse diskutera dessa saker, så låt bli.
 
2. TRAFIKEN ÄR HELT JÄKLA GALEN IBLAND

Beroende på var du är så kan trafiksvårgheter vara ett av dom störrsta problemen i samhället. Köer som aldrig tycks ta slut, massor av olyckor och folk kör otroligt aggressivt. Det är vikrigt att inte vara för defensiv när man kör bil här, man måste ta för sig lite annars kan man bli knuffad av vägen(nej inte så illa kanske) men bilister bakom en defensiv förare kan bli frusterade och göra dumma omkörningar etc.
 
3. DOM ÄR SMARTARE ÄN VI TROR DOM ÄR, BARA PÅ ETT ANNAT SÄTT

Hur många gånger har vi inte hört att Amerikaner är dumma? Jag hör det ofta. Dom kan ingen geografi och vet lite om utlandspolitik. Ja dom flesta vet nog inte vart Sverige ligger, men vad spelar det för roll? Dom lever i ett land som har allt, alla klimat som finns, alla sorters människor, kulturer och relgioner. Det är så fantastiskt. Dom lär sig kanske inte lika mycket utländs historia som vi i Sverige och Europa, men Amerikanerna är så mycket bättre än oss i ämnen som matte, fysik och kemi. Jag kom till USA och hade läst matte B i gymnasiet. Barnen här lär sig Matte B i sexan, så jag kände mig lagom dum. 
 
 
 
lite USA infor för er i Sverige från en som möter Amerikaner varje dag. Hoppas det inte kom som en allt för stor chock! Tänkte lägga upp lite mer infor framöver också.
 
Ha det bra!


Kommentera

Publiceras ej